"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Lovende start for Fonden for Kritisk Journalistik

27. februar 2010 - Artikel - af Sapphos redaktion

Trykkefrihedsselskabets beslutning om at oprette en særlig fond til støtte for den kritiske journalistik må betegnes som et noget risikabelt eksperiment. Ville der overhovedet komme penge i kassen – i en tid, hvor vi hver dag hører om økonomisk krise, stigende arbejdsløshed og behov for nedskæringer?

Ti dage efter, at Fonden så dagens lys, er alle betænkeligheder gjort til skamme, idet donationerne allerede nærmer sig de 15.000 kr.

En velkommen håndsrækning til et tidsskrift, der hele sin eksistens har måttet arbejde med de mest skrabede budgetter.

Redaktionen ser den positive reaktion som en påskønnelse af Sapphos kvalitet. Den kan i øvrigt også aflæses af et hastigt voksende besøgstal på Sappho, som gennem 2009 er mere end fordoblet. Samtidig har vi nu mere end 1600 læsere på det nyhedsbrev, der rundsendes omtrent dagligt. 

Men gavmildheden skyldes utvivlsomt også  utilfredshed med mainstream pressen, hvis dækning af de virkeligt betydningsfulde samfundsproblemer er sporadisk.

Vi kan love, at hver en krone, der kommer ind til Fonden, øjeblikkeligt vil blive omsat i en endnu bedre journalistik.

Derfor har vi brug for, at endnu flere vil betænke Fonden med et beløb, stort eller lille.

Man plejer at sige, at en succes har mange fædre, og med Fonden er der etableret en succes, som alle kan få fadderskab til. Giver man fra 1000 kr. og op efter bliver man medlem af Sapphos Venner.  For denne gruppe afholder vi årligt et lukket møde. Her vil vi byde på en spændende indleder, ligesom du vil få mulighed for at drøfte Sapphos journalistik og fremtidsplaner med den samlede redaktion.

Vær med til at sikre et endnu bedre Sappho.

Indsæt et beløb på kontonummer 4310 4310399981 (Danske Bank). Og glæd dig til nye afsløringer og analyser, som du ikke ser andre steder.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg