"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Lars Kragh efter dommen: Jeg har ikke tænkt mig at betale bøden

16. januar 2012 - Artikel - af Sapphos redaktion

Sagens hovedperson, da han talte i Trykkefrihedsselskabet. Foto: Steen RaaschouLars Kragh Andersen blev straffet hårdere end Jesper Langballe og Lars Hedegaard. Nu er der sat en støtteaktion i gang  i protest mod dommen.

Lars Hedegaard og Jesper Langballe blev henholdsvis idømt en bøde på 5.000 og 4.000 kr. for deres udtalelser om overgreb på muslimske piger.

Lars Kragh Andersen fik i fredags en dobbelt så stor bødestraf for at skrive følgende på netavisen 180grader:

"Jeg er overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel. Dette skyldes efter min mening en defekt menneskefjendsk kultur, der bygger på en defekt menneskefjendsk religion, hvis lærebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre to verdensreligioners manualer tilsammen."

En tsunami af §266b-sigtelser?

Dommen fik i lørdags Ekstra Bladet til at tildele ham øgenavnet ”racisme-Lars”, idet det åbenbart er forbigået avisens opmærksomhed, at Lars Kragh er straffet for at have ”hånet” en gruppe mennesker ”på grund af tro", ikke på grund af race.

Andre er blevet indigneret over denne skærpede anvendelse af krænkelsesparagraffen og mange har tilbudt at samle penge ind til bøden.

Det bliver imidlertid ikke nødvendigt i denne omgang.

Til Sappho udtaler Lars Kragh Andersen: ”Jeg har ikke tænkt mig at betale. Jeg vil hellere sidde i fængsel end at betale en bøde, som jeg ikke synes er legitim.”

Den skærpede straf skyldes, vurderer han selv, at han udover at komme med den ”krænkende ” udtalelse,  også har opfordret andre til at overtræde §266b.

Denne opfordring er blevet hørt.

Torben Mark Pedersen fra Trykkefrihedsselskabets bestyrelse tog kort tid efter dommen initiativ til en solidaritets-aktion med den dømte.

Først gentog han selv de nu kriminelle udtalelser i en klumme på 180Grader. Senere gjorde 20 andre herunder redaktøren af Uriasposten, historikeren Kim Møller, det samme.

Nu opfordrer han til, at man på facebooksiden Støt Lars´kamp for ytringsfriheden protesterer ved at skrive et opslag, hvor man gør Lars Kragh Andersens ord til sine.

Hvis der er lighed for loven, må dét føre til en tsunami af §266b-sigtelser.

Paragraf med slagside

Allerede i efteråret gentog kunstneren Firoozeh Bazrafkan Lars Kraghs formuleringer på sin blog på JP.

Hun er endnu ikke blevet sigtet.

”Den forskellige behandling, hun og jeg får, viser, at der ikke er lighed for loven. Paragraffen har slagside. Hun er kvinde og iraner, og så kan hun tillade sig at udtale det, som jeg bliver straffet for at sige”, siger Lars Kragh Andersen.

Han opfordrer flere til at gentage de ”krænkende” udtalelser.

”Hvis der er mange nok, der bryder loven, opnår man safety by number. Men husk at sende en kopi til Folketingets retsudvalg”.

I retsudvalget er der mange, der overbevises. Sidst der blev fremsat forslag om at mildne §266b, stemte kun Dansk Folkeparti og Liberal Alliance for.

 

Ønsker du at gøre Lars Kragh Andersens ord til dine, så gå ind på facebooksiden Støt Lars´kamp for ytringsfriheden.

 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg