"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kvalitetsjournalistik til 29,95 - Uwe Max giver tips til bogudsalget

30. januar 2010 - Artikel

Bogudsalget begynder søndag 31. januar klokken 10.

I Bog & Idé er et af slagtilbuddene "102 minutter - den utrolige historie om kampen for at overleve inde i tvillingetårnene". Bogen er skrevet af to journalister fra New York Times, der på baggrund af omfattende research beskriver det menneskelige drama, der udspandt sig i World Trade Centers tårne 11. september 2001. Da bogen blev udgivet på dansk i september 2005 , kostede den 249,95 kroner. På bogudsalget kan den erhverves for 29,95.

B.T. omtalte den amerikanske udgave af "102 minutter", da den udkom sommeren 2002

Koranen og profeten Muhammeds liv

På bogudsalget kan man også købe journalist og forfatter Kåre Bluitgens illustrerede børnebog "Koranen og profeten Muhammeds liv". Bogen blev den indirekte anledning til Muhammed-krisen, da Kåre Bluitgen ikke kunne finde en tegner, der turde illustrere bogen. Tre tegnere takkede nej til opgaven, og tegneren, der i sidste ende sagde ja til at illustrere Bluitgens bog og dermed tegne religionsstifteren Muhammed, krævede anonymitet af frygt for repressalier med baggrund i terrormordet på Theo van Gogh.

Forløbet mundede ud i, at Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose bad medlemmerne af danske bladtegneres forening om "at tegne Muhammed, som de ser ham". Jyllands-Posten fandt 12 tegnere, der turde afbilde Muhammed og bragte tegningerne på forsiden af KulturWeekend fredag 30. september 2005.

Resten er historie.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg