"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kurt Westergaard gæster ZDF

27. maj 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Først den ene vej, så den anden vej. Den tyske fjernsynskanal ZDF gennemfører aflyst interview med Kurt Westergaard.

Først blev han inviteret. Siden blev det hele aflyst. Mandag optog den tyske fjernsynskanal ZDF så alligevel et afsnit af sit populære underholdningsprogram Markus Lanz Show med Kurt Westergaard som én af gæsterne.

I april sendte ZDF en journalist til Århus for at tale med Kurt Westergaard. Planen var, at tegneren senere på måneden skulle være gæst i Markus Lanz Show på tysk tv. Men da datoen for optagelsen nærmede sig, blev Kurt Westergaards gæsteoptræden aflyst. Begrundelse: Muhammedtegningerne hørte alligevel ikke hjemme i et underholdningsprogram.

Kurt Westergaard gjorde opmærksom på tv-stationens aftalebrud og selvcensur, og det udløste en mindre mediestorm i primært Tyskland, hvor seerne fandt ZDF's beslutning forkastelig.

Efter den omgang fik ZDF endnu engang kolde fødder. Denne gang over aflysningen. TV-stationen rettede derfor igen henvendelse til Kurt Westergaard, der indvilligede i at stille op.

"Det giver en dårlig figur, hvis man trækker sig tilbage i den slags sager, og derfor er ZDF kommet på andre tanker. Det hilser jeg velkommen," siger Kurt Westergaard til Sappho.

Programmet med deltagelse af Kurt Westergaard blev optaget mandag i Hamburg. Det sendes - efter planen - i nær fremtid.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg