"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Krav om undersøgelse af højreorienteret hademøde i Europaparlamentet

11. juli 2012 - Artikel - af Lars Hedegaard

Lars Hedegaard

MEP Richard Howitt mødes gerne med islamister og terrorister, men kræver frihedstilhængere smidt ud af Europaparlamentet.

Det socialistiske EU-parlamentsmedlem Richard Howitt bryder sig ikke om højreorienterede "hade-organisationer". Sådan betegner han deltagerne i det møde i Europaparlamentet, som International Civil Liberties Alliance afholdt i Bruxelles mandag den 9. juli.

Labour-politikeren, hvis engelske valgkreds bl.a. dækker Luton – det oprindelige hjemsted for English Defence League – er ikke mindst rasende over, at hans politiske modstander, EDL-lederen Tommy Robinson, talte ved mødet. Howitt har nu skrevet til Europaparlamentets formand Martin Schulz med krav om en undersøgelse af, hvordan det kan tillades, at højreorienterede får lov at benytte parlamentsbygningens faciliteter.

"Misbrug"

Salen var lejet af parlamentsmedlemmer fra det flamske uafhængighedsparti Vlaams Belang og stillet til rådighed for ICLA, men det skal de altså ikke have lov til, mener den britiske socialist.

Hvis folk, der betegnes som "højreorienterede", bruger parlamentsbygningen, er der ifølge Richard Howitt tale om "misbrug". Helt galt er det, at en af talerne beskyldte mainstream-medierne for at udgøre en fare for "liv, frihed og stræben efter lykken" – de fundamentale frihedsrettigheder, der nævnes i den amerikanske uafhængighedserklæring.

Det må man ikke mene i det fagre nye Europa. Howitt synes også, det er for galt, at flere af talerne – som han vel og mærke ikke har hørt, og som ikke var offentliggjort på det tidspunkt, hvor han indgav sin protest – udtrykte negative meninger om islam. Det skal også være forbudt i Den Europæiske Union, som EU-parlamentets flertal prøver at opbygge.

Forbavsende tolerance

I andre sammenhænge optræder Richard Howitt med langt større forståelse og udviser stor tolerance.

For to år siden talte han ved et møde i det britiske underhus til fordel for Palestinian Return Centre, der støtter terrororganisationen Hamas.

Mødets var organiseret af den palæstinensiske aktivist Sameh Habeeb, der bl.a. er kendt for at have inviteret det nynazistiske EU-parlamentsmedlem Krisztine Morvai til et forudgående møde.

Howitt har også indbudt Hamas-medlemmer og tyrkiske islamister til Europaparlamentet i Strasbourg.

Men da Richard Howitt tydeligvis betragter de pågældende som venstreorienterede, kan han ikke få øje på noget problem.

Det skal blive interessant at følge parlamentsformand Schulz's reaktion.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg