"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Khaders vildskud

29. juni 2010 - Artikel - af Jette Plesner Dali

Jeg har tidligere beskyldt Naser Khader for at lyve, når han hævder, at Geert Wilders har sagt, at man skal rive moskeerne ned og skyde de kriminelle i knæene. I sit svar ”Khader, Wilders og skud i knæene” forsøger Khader krampagtigt at føre dokumentation for sine uhyrlige påstande ved blot at henvise til nogle links på internettet.

Interessant nok viser det sig i gårsdagens udgave af Jyllands-Posten, at det ikke kun er Sappho, men også journalist Poul Erik Andersen, der har bedt Khader dokumentere sine påstande og har fået samme svar som jeg, nemlig en henvisning til bl.a. linket til den hollandske avis de Volkskrant som dokumentation.

Bølleoptøjer under kontrol

I sin kommentar om sagen skriver Poul Erik Andersen i JP bl.a.: Khader har efterfølgende nægtet at opgive navnet på sin hollandske kilde, men henviser til udtalelser, Geert Wilders har fremsat i den hollandske avis de Volkskrant. Og her knækker filmen altså, for enten kan Khaders hollandske kilde ikke forstå hollandsk, eller også manipulerer Khader bevidst og håber at slippe godt fra det i den tro, at artiklen ikke ville blive oversat. Og P. E. Andersen fortsætter: Men det blev den, og ifølge artiklen har Wilders på intet tidspunkt udtalt sig om at skyde kriminelle i knæene. Tværtimod. Belært af nogle voldsomme bølleoptøjer, der i forbindelse med en fodboldkamp gik helt ud af politiets kontrol, har Wilders ifølge artiklen været ude med et forslag om, at politiet i den slags ekstreme situationer skal have tilladelse til først at skyde varselsskud og derefter skyde mod benene. Han tilføjer så, at det afgjort vil virke præventivt, hvis politiet kommer til at ramme en knæskal idet han samtidig understreger, at politichefen eller indenrigsministeren først skal give grønt lys, før der skydes mod ballademagere. Altså ikke et eneste ord om at skyde kriminelle i knæene, men udelukkende et forslag til at få bølleoptøjer under kontrol. Skriver altså journalist Poul Erik Andersen i dagens JP med reference til Khaders såkaldte dokumentation og konkluderer på den baggrund bl.a. at.:

I konservativ optik er Wilders ifølge Khader far out og repræsenterer en værdimassakre, men her er det da snarere de konservatives udenrigspolitiske ordfører, der med sine manipulationer og mudderkastning er far out.

Hvor er dokumentationen?

Tilbage står altså, at Naser Khader stadig mangler at føre dokumentation for sine løgne om, at Geert Wilders skulle have udtalt, at politiet skal skyde de kriminelle i knæene, og her ser jeg frem til, at de konservatives udenrigspolitiske ordfører er så seriøs, at han kan fremlægge en dokumentation, der er så præcis, at jeg skal undskylde, at jeg har kaldt ham en løgner.

Og lad os så lige glemme Khaders plat om pakistanske sange og dansktoppen, som han fremfører i sit indlæg her på Sappho som en eller anden for dokumentation for, jeg ved ikke hvad, og i stedet kigge på dokumentationen i hans påstand om, at Wilders skulle have udtalt, at man skal rive moskeerne ned.

Den er interessant, for i modsætning til den stadig udokumenterede påstand om at skyde kriminelle i knæene, lægger Khader ikke noget direkte link ud, men henviser til stikord på nettet. Vi har prøvet dem, og det eneste der gav bid var,  I'll be the first to with cement and bricks o.s.v., og det er altså et løsrevet citat fra en helhed i en serie citater om, hvad Wilders har udtalt. Altså en grov form for manipulation.

Wilders har aldrig nogen sinde udtalt, at han vil rive alle moskeer ned, men har tværtimod understreget, at ”om moskeerne har jeg sagt, at man burde lukke moskeer, hvorfra der udbredes ekstremistiske anskuelser”. Så igen, Khader, lad os få en ordentlig dokumentation i form af et direkte link til den sammenhæng, hvori det citerede indgår. Hvis det viser sig, at Wilders vitterligt har udtalt, at samtlige moskeer skal rives ned, skal jeg gerne undskylde, jeg har kaldt dig en dybt naiv, men alligevel grov manipulator.

Khader enig med Wilders

Det mest groteske i denne moske-sag er imidlertid, at Khader og Wilders er fuldstændig enige, og det ville Khader vide, hvis han satte sig ind i de ting, han har en mening om. Da de konservative i Københavns borgerrepræsentation stemte for det iransk finansierede byggeri af en stormoske på Vibevej i Kbh., kaldte Khader sine partifæller dybt naive, og udtalte til altinget.dk 1/9 2009, at Vi skal ikke risikere, at demokratihadende islamister får en base, hvorfra de kan sprede deres destruktive budskab.

Det er jo Wilders synspunkter om igen, så hvad er problemet, Khader? Skal problemet forstås sådan, at Wilders er konsekvent og vil gøre noget ved det, medens du bare nøjes med at snakke og give udtryk for de politisk korrekte antiislamistiske holdninger i det parti, hvor du tilfældigvis nu befinder dig?

Til Khaders afsluttende bemærkninger om, at det virker som om, at flere af Trykkefrihedsselskabets medlemmer er skabsfundamentlister, er der kun at sige, at Trykkefrihedsselskabet i modsætning til Naser Khader anstrenger sig for at sætte sig ind i tingene, hvilket selskabets mange seriøse konferencer er et vidnesbyrd om.

Jette Plesner Dali er debattør, skribent, lægesekretær og medlem af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg