"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Khader, Wilders og skud i knæene

27. juni 2010 - Artikel - af Naser Khader

Geert Wilders laver værdimassakre og ønsker kriminelle skudt i knæene, skrev Naser Khader for nylig på sin blog. Det fik Sappho til at bede ham dokumentere den temmelig hårde anklage og udpege kilden til den. Naser Khader har taget udfordringen på. Læs hans svar her.

Jeg skrev den 10. juni et blogindlæg omkring Geert Wilders værdimassakre, der efterfølgende er blevet kommenteret af Uwe Max Jensen på Sappho.dk. Uwe Max Jensen forholder sig desværre ikke til indholdet af mit blogindlæg, men hæfter sig i stedet ved nogle oplysninger, som jeg har fået af en hollandsk ven. Da jeg ikke selv læser de hollandske aviser på daglig basis, så er det rart med lidt opdateringer på denne front fra Geert Wilders’ hjemland. Hvem denne ven er, er i princippet lige meget, da man ved en simpel googlesøgning kan finde samme oplysninger. F.eks.om at rive moskeerne ned: “I want to tear down mosks…” (..) “I’ll be the first to go with cement and bricks to close down those mosks”. Geert Wilders, De Limburger, 4 September 2004.  Og om at skyde kriminelle i knæene, kommer blandt andet følgende op ved en søgning på wilders+kneecapping: http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article588143.ece/Wilders_schieten_op_relschoppers.  

Det vrimler med dem på nettet.  Og jeg kender ikke nogen pakistanske sange, som det ellers er blevet hævdet, at jeg har mine oplysninger fra. Jeg er meget mere til Dansktoppen, og dér synger de ikke om Geert Wilders.

Hvad der imidlertid er essensen i denne polemik er i virkeligheden en enorm forskel i på hvilken måde man vil være islamkritisk. Jeg mener ikke, at man løser problemet omkring islamisme ved at kalde Muhammed for pædofil eller forbyde Koranen, og det er jo blandt andet det, Geert Wilders også står for. Det ærgrer mig, når andre hopper med på denne vogn. Jeg synes godt man kan være islamkritisk på en nuanceret og konstruktiv måde; det er mit eget udgangspunkt. Derfor mener jeg også, at Uwe Max Jensen burde deltage konstruktivt i debatten om islamisme, og i dette tilfælde om mit budskab i bloggen frem for at angribe budbringeren. Og undskyld jeg siger det, men for mig virker det efterhånden som om, at flere medlemmer af Trykkefrihedsselskabet er skabsfundamentalister:  I trækker vejret gennem sammensværgelsesteorier og hylder parolen: ”Hvis du ikke er 100% med os, så er du imod os”. Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro at flere af jer var født i Mellemøsten.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg