"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kendt orkester dedikerer sang til sårede soldater

17. november 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Love Shop's koncert i Aalborg fik en ekstra dimension, da bandet tilegnede en sang til to danske soldater, der umiddelbart inden koncerten blev såret i Afghanistan

Danmarks militære tilstedeværelse i Afghanistan nyder stadig større bevågenhed i kunstneriske kredse. Mens maleren John Kørner kalder den danske indsats i Afghanistan for "fuldstændig idiotisk" og betegner faldne danske soldater som "problemer"  (http://www.kunsten.nu/artikler/artikel.php?uwe+koerner), valgte bandet Love Shop en anden tilgang, da bandet ved en koncert torsdag aften i Studenterhuset i Aalborg dedikerede sangen "Fremmedlegionær" til to danske soldater, der tidligere samme dag var blevet såret af en bombe i Afghanistan.

Efter koncerten forklarede Love Shop's forsanger Jens Unmack til Sappho, at dedikationen ikke var en støtte til krigen i Afghanistan, men en støtte til soldaterne. Love Shop, der udover forsanger Jens Unmack også består af mundharmonikaspilleren Henrik Hall, har selv haft tab og tragedie tæt inde på livet, da bandets tredje medlem, guitaristen Hilmer Hassig, blev dræbt i en trafikulykke i efteråret 2008

Fodboldkendisser backstage


Jens Unmack er kendt for sin stærke passion for fodbold, og at fodboldverdenen også nærer kærlighed til Love Shop's forsanger stod klart efter koncerten, hvor Studenterhuset's backstagelokale vrimlede med fodboldkendisser. Blandt de fremmødte var fodboldkommentatoren Jens Jørgen Brinch og DR Sportens Henrik Liniger. Også fodboldtræner Ove Christensen havde taget sig en friaften fra problemerne i kriseramte Randers FC for at overvære Loveshop's koncert og nyde godt af de kælderkolde Carlsberg, som spillestedet diskede op med efter koncerten.

Selvmordsterrorist

Jens Unmack har med sangen København i dine øjne, der begynder med linjen "tager ind for at sprænge min by i luften" sandsynligvis begået den første danske sang om selvmordsterrorisme. Den til tider kryptiske tekst synes at beskrive en selvmordsterrorist, der tager med toget for at bringe død og ødelæggelse over København, inden han "forsvinde(r) op i himlens blå".

Love Shop slutter den igangværende turné med koncerter i København og Odense.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg