"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Milton og den tidlige kamp for ytringsfrihed

Dato: Mandag 26. februar 2018

Tid: 19:30

Sted: Forfatterforeningen, Strandgade 6

Entré: Gratis for medlemmer, 50 kr. for ikke-medlemmer.

Tilmelding og betaling: Online booking her

Trykkefrihedsselskabet inviterer til Milton-aften i anledning af genoversættelsen af hans skrift til forsvar for trykkefriheden

Trykkefrihedsselskabet inviterer til Milton-aften i anledning af genoversættelsen af hans skrift til forsvar for trykkefriheden

"Giv mig frem for alle andre friheder friheden til at vide, til at ytre mig og til frit at argumentere efter min samvittighed.” Disse stolte ord skriver John Milton i sit skrift Areopagitica fra 1644. Den engelske teolog og digter, der levede fra 1608 til 1674, er ellers mest kendt som forfatter til værket Paradise lost, men han skrev sig også ind i historien med bogen Areopagitica, der er et glødende forsvar for trykkefrihed og et angreb på censur.

Skriftet, der er enestående for sin tid, er netop blevet genoversat til dansk af Niels Henningsen.

Det er baggrunden for, at Trykkefrihedsselskabet sætter fokus på Miltons forsvar for trykkefriheden og den tidlige kamp for ytringsfriheden. Hvad var det, der drev ytringsfrihedens første forsvarer og hvilken betydning fik hans værk? På hvilken måde kan inspirere os i vore dages kamp for ytringsfriheden?

Kom og hør oplæg af oversætteren Niels Henningsen, TFS-formand Katrine Winkel Holm og journalist, historiker og forfatter Mikael Jalving.