"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Jaleh Tavakoli - Ytringsfriheden under pres - anden del

13. december 2021 - Video - af Trykkefrihedsselskabet

I forbindelse med udgivelsen af sin bog "Vi fjerner dit barn - du har delt et link" holdt blogger, debattør og forfatter Jaleh Tavakoli torsdag den 25. november debataften under temaet "Ytringsfriheden under pres" i Fællessalen på Christiansborg.

Med i panelet var: Karina Adsbøl - folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og vært Niels Ivar Larsen - journalist ved Dagbladet Information og talsperson for Fri Debat Susanne Munck - formand for foreningen Retssikkerhed I Familiers Trivsel Simon Ørregaard - formand for Ateistisk Selskab Ordstyrer var Trykkefrihedsselskabets formand Aia Fog.

Denne video er produceret af Trykkefrihedsselskabet, som med stor interesse følger §264D-straffesagen imod Jaleh Tavakoli for deling af et link til terrorvideoen fra Marokko, da dette skete på et tidspunkt, hvor danske medier og myndigheder åbenlyst forsøgte at fortie, at der var tale om et terrordobbeltmord begået af Islamisk Stat-tilhængere.

Trykkefrihedsselskabet har således også fulgt den åbenlyst urimelige tilknyttede sag, hvor man i Socialtilsynet på baggrund af straffesagen har forsøgt at fjerne Jaleh Tavakolis og hendes mands plejedatter, som dog nu er blevet adopteret af parret.

Dette er anden del af arrangementet med indledende oplæg af Trine, som er biologisk moster til Jaleh Tavakolis adopterede datter samt efterfølgende spørgsmål og kommentarer fra salen.

(Vi har dog af hensyn til Jalehs familie - og herunder især den omtalte datter - tilladt os at bortklippe lyden de steder, hvor moster Trine uforvarende kommer til at nævne datterens navn.)

Første del kan ses her: https://youtu.be/miar_1r8ht0

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg