"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

I Guds og Enhedslistens navn

30. juli 2006 - Artikel - af Helle Merete Brix og Lars Hedegaard

Fredagens anti-israelske demonstration foran Christiansborg var præget af forbrødring mellem tilhængerne af gudsstaten og dele af det yderste venstre

 

Omkring 500 mennesker var mødt frem, da en række muslimske organisationer, herunder det salafistisk-dominerede Islamiske Trossamfund, DMGT, der dækker over den tyrkiske ekstremist-organisation Milli Görüs, Den Libanesiske Kulturforening, der består af herboende shia-muslimer, Det Islamiske Råd, med forbindelse til Det Muslimske Broderskab, Minhaj ul-Quran og Muslimer i Dialog, fredag den 28. juli kaldte til demonstration i København imod Israels krig mod Hizbollah. Demonstrationen gik fra Israels Plads til det ferielukkede Christiansborg.

Hverken optoget eller det efterfølgende møde på slotspladsen bød på overraskelser: Vajende Hizbollah-flag, en raket med inskriptionen ”Israels gave til Libanons børn” (der var tale om genbrug, idet raketten også blev brugt ved Hizb ut-Tahrir-demonstrationen den foregående fredag), en plakat, der satte lighedstegn mellem Davidsstjernen og hagekorset, det amerikanske flag med dødningehoveder i stedet for stjerner, børn viftende med Hizbollah-symboler, energiske sikkerhedsvagter, der fotograferede de fremmødte journalister og fotografer, samt vrede taler og en aggressiv stemning.

Med mellemrum gjaldede sloganet ”Down, down, Israel” og islamisternes kampråb ”allahu akhbar”-- "Gud er større" og ”takbir” – erobring, ekspansion. Mange europæere lægger ikke noget særligt i disse råb, der nu regelmæssigt genlyder i de europæiske hovedstæder ved muslimske demonstrationer. Men det var med dette råb i Teherans gader, at ayatollah Khomeinis støtter væltede shahen. ”Allahu akhbar” og ”takbir” er, med den fransk-iranske forfatter Chahdortt Djavanns ord, et ”imperialistisk feltråb”, der skal signalere, at islamisterne har vundet magt over territoriet.

Brødre og søstre

Første taler var den tidligere tv-studievært Asmaa Abdol-Hamid, der altid går indpakket, og som ikke vil give hånd til mænd. Abdol-Hamid, der blev præsenteret som suppleant for Enhedslisten i Odense, indledte sin hidsige tale med den muslimske påkaldelse "I Guds navn, den mest nådige, den mest barmhjertige" og titulerede tilhørerne som ”mine brødre og søstre”. Forbi er de dage, hvor socialister holdt sig langt væk fra at blande Gud ind i politik, og hvor revolutionære socialistiske partier ville betakke sig for medlemmer, der gjorde.

Af Asmaa Abdol-Hamids rasende redegørelse fremgik det, at Israel går fra "attentat til attentat" og vælter sig i blod. Mange af hendes udfald var i øvrigt vendt mod udenrigsminister Per Stig Møller, som hun anklagede for politisk medskyld i de israelske ugerninger.

Fra den yderste venstrefløj deltog også Internationale Socialisters Ungdom, der havde medbragt et par røde flag og et skilt med påskriften ”Stop hetzen mod muslimerne". Sapphos udsendte spurgte en af de unge fanebærere, om ikke det generede hende at demonstrere sammen med Hizbollah-tilhængere. Men det havde hun det ”helt fint med”. Da Sappho spurgte, om hun vidste, hvad Hizbollah stod for, svarede hun, at det gjorde hun i store træk.

I marts 2006 opfordrede Internationale Socialister medlemmerne til at melde sig ind i Enhedslisten, uden dog at ophæve foreningen eller dens ungdomsorganisation. Samme måned besluttede IS at støtte den væbnede kamp i Irak mod bl.a. danske soldater. "Danmark er en besættelsesmagt i Irak. Derfor er danske soldater et legitimt mål på lige fod med tyske soldater under Danmarks besættelse," sagde en talsmand.

Hizbollah er sammen med det palæstinensiske Hamas optaget på USAs liste over terrororganisationer, og i marts 2005 opfordrede et flertal i Europa-Parlamentet til, at organisationen også kom til at stå på EUs fælles liste. Kravet er imidlertid faldet pga. modstand i flere medlemsstater, bl.a. i Frankrig og Storbritannien, der har henvist det de gode erfaringer med at forhandle med terrororganisationen IRA. Efter revolutionen kommer gudsstaten.

Guds slaver

Blandt de øvrige talere var imam Ahmed Abu Laban fra Islamisk Trossamfund, der talte på arabisk og engelsk. På engelsk sagde han bl.a., at ”We are slaves of God.” Også Tanwir Ahmed fra "The Network" talte. Ahmed var en af de omdiskuterede unge muslimer, der i sin tid gjorde karriere i Det Radikale Venstre, bl.a. som medlem af Københavns borgerrepræsentation. Det vakte en del uro i partiet, fordi Ahmed også var organiseret i Minhaj ul-Quran, hvis leder i Pakistan ønsker en islamisk stat med stening, håndsafhugning og alt hvad der ellers hører til shariaen.

Tanwir Ahmed sagde bl.a. at ”vi står her ikke i dag fordi vi ønsker religionskrig, men fordi vi er verdensborgere”.

Ved demonstrationen sås også imam Abdul Wahid Pedersen, der ikke vil tage afstand fra stening, hvilket ikke har forhindret ham i blive optaget i foreningen Co-existence of Civilizations, hvori bl.a. deltager en række prominente danskere så som tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Og så skal det da også nævnes, at Bashy Quraishy, der har været med i et utal af antiracismeforeninger, og som p.t. slår sine folder i diverse europæiske anti-racismenetværker, viste sig ved fredagens demonstration.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg