"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hver dag sin trussel

16. februar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Kurt Westergaard er lagt for had på nettet

I midten af januar kunne B.T. afsløre, at Muhammed-tegneren Kurt Westergaard er en hadet mand på det sociale medie Facebook. Blandt andet skrev et medlem af Facebook-gruppen ”Fuuuck Kurt Westergaard” følgende:

”Jeg håber, der kommer en anden somalier og sætter øksen fast i hovedet på det gamle svin (Kurt Westergaard, red.).”

Frits Kjeldsen, der er vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, sagde i forbindelse med B.T.’s afsløring af truslerne mod Kurt Westergaard, at politiet tog truslerne alvorligt, og han tilføjede, at dødstrusler kan være en alvorlig affære, selvom de er givet over internettet:

”Trusler, der er fremsat på Facebook, kan være ligeså strafbare som trusler, der er fremsat ansigt-til-ansigt. Det spørgsmål vil vi vurdere med vores jurister. Det afgørende er at få vurderet, hvorvidt truslerne kan anses for reelle eller bare er fremsat som smarte bemærkninger,” sagde Frits Kjeldsen til bt.dk.

At trusler på Facebook tages alvorligt af Østjyllands Politi har imidlertid ikke fået truslerne til at forstumme. Som Sappho har dokumenteret, eksisterer der en række hadegrupper på Facebook, hvor trusler mod Kurt Westergaard er mere normen end undtagelsen. Siden Sappho’s optælling i begyndelsen af februar er der kommet to ny hadegrupper til.

Tegneren af profeten


Den ene gruppe har navnet ”For alle som synes Kurt westergård fortjener dø!” og beskrives på følgende vis:

”Alle kender ham (Kurt Westergaard, red.) Tegneren af Profeten denne gruppe er udelukkende til folk som synes efter det han har gjort fortjener han at dø!. Gør en god sags tjeneste og invitere dine venner tak!!”

Gruppen har 64 medlemmer.

Den anden gruppe hedder ”For alle dem der Hader KURT WESTERGAARD den luder !!!!!!!!!!!”.

Gruppen bringer et foto af Kurt Westergaard med billedteksten: ”Kurt westergaard! Den luder skal SLAGTES!!!!”

Om gruppen hedder det videre: ”KURT LUDERGAARD, SKAL DØ DEN SVANS !”
Gruppen har 13 medlemmer.

Konkret efterforskning

Sappho har rettet henvendelse til vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen fra Østjyllands Politi for at udrede, hvordan Østjyllands Politi konkret tager truslerne mod Kurt Westergaard alvorligt og for at afklare, hvorvidt der pågår nogen efterforskning af truslerne mod tegneren.

Sappho har ikke kunnet indhente en kommentar fra vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen, da han i øjeblikket er på ferie.

Sappho følger sagen.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg