"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hvem gemmer sig bag burkaen

20. august 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

TV2 skjuler sandheden om burka-klædt kvinde

Onsdag klokken 22 havde TV2 Nyhederne et indslag om burkaer. I nyhedsudsendelsen interviewede tv-stationen "en muslimsk kvinde, der bærer niqab (klædedragt, som dækker alt undtagen øjnene, red.)". Den niqab-klædte kvinde hedder Anna Nielsen.

Men TV2 undlod at fortælle sine seere hele sandheden om Anna Nielsen. Hun er nemlig ikke en hvilken som helst konvertit, som det ellers fremgik af TV2's nyhedsindslag.

Anna Nielsen er gift med tuneseren Slim Chafra, der i forening med landsmanden Karim Sørensen og en herboende marokkaner, der har fået tillagt dansk statsborgerskab, er mistænkt for at ville slå Muhammed-tegneren Kurt Westergaard ihjel.

Sappho har spurgt Jacob Nybroe, der er redaktionschef på TV2 Nyhederne, hvorfor TV2 udelod denne information om Anna Nielsen fra stationens nyhedsindslag, men har endnu ikke fået svar.

Vil bryde loven

I udsendelsen kalder Anna Nielsen de konservatives Naser Khader for "en omvandrende misforståelse af sig selv", og på spørgsmålet om, hvad hun ville gøre, hvis hendes klædedragt blev forbudt, svarer Anna Nielsen:

"Jeg ville ikke rette mig efter det."

Om sin bevæggrund for at gå med niqab siger Anna Nielsen:

"Det er en befrielse for mig at gå klædt sådan, at fremmede mænd ikke kan glo på mig, når jeg ikke er opmærksom på det."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg