"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hinandens uønskede hårvækst

19. februar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Frit Forum ønsker debat – uden fordømmelse

Sappho kunne i går afsløre, at Aalborg Universitet har censureret en plakat til et debatarrangement, hvor Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard og imam Abdul Wahid Pedersen skal diskutere grænserne for ytringsfrihed. Mødet, der finder sted 24. februar i Aalborg, er arrangeret af den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum. Ovenpå afsløringen af universitetets censur af mødets plakat ønsker Martin Petersen, formand for Frit Forum Aalborg, at klargøre Frit Forum Aalborgs position.

”Frit Forum er stedet, hvor debatten trives. Derfor har Frit Forum Aalborg inviteret imam Abdul Wahid Pedersen og Lars Hedegaard til debat. Det er Frit Forums styrke, at vi kan rumme to debattører, der i bund og grund er hinandens uønskede hårvækst,” siger Martin Petersen og tilføjer:

"Det må være muligt at tage afstand fra radikale ideer uden at ligge en befolkningsgruppe for had. Det er det, den socialdemokratiske bevægelse altid har stået for."

Martin Petersen mener, at Dansk Folkeparti har sat lighedstegn mellem danskhed og ytringsfrihed. Han opfodrer samtidig regeringen og dens støtteparti til at se indad.

”VKO-flertallet har ført til en mistænkeliggørelse af almindelige muslimer, som gennemsyrer den danske integrationspolitik. Det kombineres med asocial beskæftigelsespolitik, hvor hårde økonomiske tæsk er med til at stigmatisere og marginalisere herboende muslimer. Men det virker ikke. Gellerup er det fattigste område i Danmark, men det er ikke det sted med højest beskæftigelsesrate,” påpeger Martin Petersen og fortsætter:

"Vi skal sætte fokus på integrationen i Danmark, for de problemer, der eksisterer, er sociale. Den førte politik er som at pisse i bukserne - det er nemt og føles godt at slå de andre oven i hovedet, men det giver bagslag. Vi skal bruge gulerødder, ikke kun pisk, for at samle danskerne. Det må Dansk Folkeparti og de borgerlige indse. De har ødelagt nok."

Dansk Folkepartis Søren Krarup roste i går Frit Forum for at blæse på forargelsen og trække problemstillingen op ved at gøre brug af Kurt Westergaards Muhammed-tegning på debatarrangementets nu censurerede plakat, mens han kaldte Aalborg Universitets beslutning om at censurere plakaten for et udtryk for den fejhed, der præger det officielle Danmark.

Debatmødet mellem Lars Hedegaard og Abdul Wahid Pedersen finder sted onsdag 24. februar klokken 17-19 i Frit Forum Aalborgs lokaler på Kastetvej 24. Der er gratis adgang til arrangementet .

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg