"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hån, Spot og Latterliggørelse: Operation Organhøst

16. december 2010 - Artikel - af Pertinax

Organsælger? Ja, ifølge Europarådet

Kosovos statsminister har været involveret i organsalg, viser det sig. Vi har grund til at være stolte over den nation, vi har været med til at bygge op, konstaterer Pertinax.

Kosovo-handel med våben, heroin og organer

Danmarks og NATO's målrettede militære indsats for islamisk nation building i Kosovo har båret frugt. Det fremgår af en kommende rapport fra Europarådet, der er omtalt i det britiske dagblad The Guardian. Ikke nok med at det stort set er lykkedes Kosovos albanere, der i 2008 erklærede sig uafhængige af Serbien, at fordrive de kristne, de har også haft held til at opbygge en solid national økonomi baseret på landets komparative fordele.

Det er, som Europarådet kan berette, handel med våben, heroin og organer, der bl.a. er skaffet til veje ved at dræbe serbiske fanger og høste deres nyrer til videresalg. Chefen for disse vellykkede økonomiske tiltag er statsminister Hashim Thaçi, der netop har vundet valget. Europarådets rapport, der har været to år undervejs, citerer FBI og andre efterretningskilder for den opfattelse, at organhøsten går ti år tilbage. Efter at NATO i 1999 havde fordrevet serberne fra den gamle serbiske provins, bragte Thaçi og hans venner i Kosovos Befrielseshær (KLA) serbiske fanger til Albanien. Her skal de være blevet slagtet og deres nyrer solgt til gavn for Kosovo (det hedder Kosova i Politiken). Senere skal det være gået ud over fattige kosovarer, der har været så uheldige at blive indlagt på en klinik ved navn Medicus.

Europarådets menneskeretsundersøger, Dick Marty, agter i dag at præsentere resultaterne af sin efterforskning ved et møde for diplomater fra Europarådets 47 medlemslande.

Af rapporten fremgår det også, at Hashim Thaçi og andre medlemmer af hans såkaldte Drenica-gruppe har været travlt optaget af handel med heroin og andre stoffer.

Marty kritiserer de vestlige magter, der har haft militært opsyn med opbygningen af den nye stat, for at have manglet politisk vilje til at retsforfølge de tidligere ledere af KLA.

Men hvorfor skulle de også det, når det med en begrænset militær indsats er lykkedes at opbygge en ny europæisk nation, der hviler på eksport af stærkt efterspurgte varer? Hvad der ikke er lykkedes i Afghanistan, er lykkedes i Kosovo.

Organhandlerne ind i EU

Ikke mindst Danmark kan være stolt. Ikke bare har vi støttet NATO's indgriben med danske tropper. Vi har også stillet med en dansk vicekonge over Kosovo i skikkelse af den tidligere socialdemokratiske forsvarsminister Hans Hækkerup.

Tilmed er der tale om en indsats, der rækker hen over midten i dansk politik, idet vores indgriben blev besluttet under den tidligere socialdemokratisk-radikale regering. Det er nok årsagen til, at ingen har ytret ønske om dommerundersøgelser eller lignende, som ellers er på mode, når det gælder den nuværende regerings udflugter til Irak og Afghanistan.

Det eneste, man må undre sig over i forløbet, er Serbiens insisteren på, at Kosovo fortsat skal være en serbisk provins. Serberne er åbenbart ikke så bekymrede for deres nyrer.

Til gengæld forstår man godt, at der allerede spekuleres over Kosovos snarlige optagelse i EU, hvor landet naturligt hører hjemme.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg