"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Geert Wilders henrettes i ny rap-video

19. marts 2014 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Også danske rappere har fantaseret om at dræbe Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt.

Den hollandske rapper Hozny har offentliggjort en video på YouTube, hvor man ser en skuespiller - iført en karakteristisk blond paryk - der skal forestille politikeren Geert Wilders, blive bortført og henrettet af islamister.

Videoen til nummeret Geertje, der angiveligt opregner en række fakta om Geert Wilders' liv, slutter med, at skuespilleren, der spiller Geert Wilders, ses siddende på jorden, bundet og flankeret af to bevæbnede islamister, der har rettet hver deres pistol mod politikerens hoved.

Klippet slutter, da billedet fader væk, og man hører et skud blive affyret. Visuelt minder sekvensen om de henrettelsesvideoer, som al-Qaeda og andre islamiske terrororganisationer poster på internettet. 

Geert Wilders opfatter videoen, hvor der også indgår referencer til 11. september og terrordrabet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh, som en trussel og vil derfor tage retslige skridt mod rapperen.

Hollands statsminister Mark Rutte kalder videoen for "ulækker" og siger til NL Times:

"Politikere bør være i stand til at give udtryk for deres mening i fuldstændig frihed. Det er slemt nok, at Wilders må leve med så mange trusler hængende over hovedet."

Rapperen Hozny benægter, at videoen antyder, at Geert Wilders bliver skudt.

"Det kunne tænkes, at jeg skød mig selv," siger rapperen til NL Times, hvor det også fremgår, at rapperen hævder, at det er ikke hans hensigt at chokere eller true nogen.

Han vil give Wilders en smag af hans egen medicin, da Wilders ifølge Hozny er nødt til at stoppe med at fornærme muslimer og "indse, at han har brug for at stoppe med det, han laver."

Dø, Pia Kjærsgaard

I Danmark har rap-miljøet haft et anstrengt forhold til Dansk Folkepartis tidligere leder Pia Kjærsgaard.

Blandt andet har rapperen Jooks (Johan Forsby), der havde et hit med "Hun vil ha' en rapper" i 2009 og har optrådt som såkaldt klimaambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, på sit album "Priviligeret" en sang med titlen "Dø dem (ta lit styl gim revig eD)" (sangtitlen læses således: "(De giver mig lyst til at) Dø dem", red.).

Sangen handler om Pia Kjærsgaard, der omtales på følgende måde:

"Jeg ser hun (Pia Kjærsgaard, red.) taler til pøblen/og pøblen lytter til tøsen/har Dagmarkorset på brystet/og satan bag sig i skyggen."

Jooks' tekst om Dansk Folkepartis partileder munder til sidst ud i et ønske om at "splitte parykken" på Pia Kjærsgaard:

"Jeg' pacifist fra fødslen/men tøsen (Pia Kjærsgaard, red.) pirker til lysten/til at få fat i gøbben og splitte parykken/til hendes fjæs matcher hendes politik/hul i bøtten".

I ungdomsmagasinet Chili (nummer 7 - juli 2009), der omdeles på danske ungdomsuddannelsesinstitutioner såsom gymnasier og tekniske skoler fantaserer Jooks om at dræbe Pia Kjærsgaard.

Ungdomsmagasinet Chili stiller følgende spørgsmål til Jooks:

"Hvis du kunne bryde en lov uden konsekvenser, hvad skulle det så være for en?"

Og Jooks svarer:

"Nu har vi snakket pistoler og forstørrelsesglas (Jooks har tidligere i interviewet med Chili talt om at brænde myrer med et forstørrelsesglas, red.), såeh...et drab! Frit valg! Bare for at mærke hvad det ville gøre ved mig. Så ville jeg selvfølgelig gå efter en, jeg virkelig hader og nok ud fra et politisk synspunkt. Jeg har faktisk et nummer på min plade, der handler om det ("Dø dem" om Pia Kjærsgaard, red.). Jeg har aldrig været i hæren, så hvad gør det ved mig?"

Hade-rapper: Brænd heksen

Jooks er ikke den eneste rapper, der drømmer om at gøre Pia Kjærsgaard ondt. Også Aarhus-rapperen Ham Den Lange, der bærer det borgerlige navn Thorbjørn Bech-Rossen, hader Pia Kjærsgaard.

I et interview med Århus Onsdag ("Grib dagen - men tænk dig om", 22. april 2009)  udtaler Ham Den Lange/Thorbjørn Bech-Rossen følgende:

"Desuden hvis vi taler om dansk politik, mangler der i hvert fald at blive brændt én heks (Pia Kjærsgaard, red.)."

Baggrunden for Thorbjørn Bech-Rossens had til Pia Kjærsgaard er angiveligt partilederens holdninger til indvandrere.

"Der er et nummer på pladen (Thorbjørn Bech-Rossens debutplade "Carpe Diem My Ass" (Run For Cover Records, 2009), red.), der hedder Brænd Hende, som handler om hekseafbrænding og moderne politik. Jeg synes, der bliver kørt meget hetz på dem, der ikke lige passer ind i rammerne. Og jeg synes ikke, at vi kan være bekendt at have så meget nok i os selv. Jeg har skrevet nummeret, fordi jeg har en kærlighed til en masse mennesker, som jeg synes fortjener at blive omtalt på en helt anden måde, end de nogle gange gør i debatten," forklarer Thorbjørn Bech-Rossen i interviewet med Århus Onsdag.

Rapskole lukket

I juli 2009 blev en kommunal rapskole, der havde modtaget 150.000 kroner i offentlig støtte fra Aarhus Kommune, lukket, da en elev bistået af en voksen lærer på rapskolen rappede følgende henvendt til Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt:

"jeg har en enkelt patron
for Messerschmidt
for han snakker masser shit
han sku kom og sut min pik"

Formålet med Aarhus Kommunes rapskoler var ifølge projektets hjemmeside at give de unge mulighed "for at udtrykke sig positivt og vise, at bydelen er andet end bandekriminalitet, afbrændinger og uroligheder".

Kidd: - Jeg håber, nogle dræber Pia K og Morten Messerschmidt

Også den snart albumaktuelle rapper Kidd har haft en kontrovers  med Dansk Folkeparti, da han i et video-interview offentliggjort på YouTube udtalte følgende: 

“Hvis min musik­kar­ri­ere kom­mer der­til, hvor jeg skal stå og give hånd til de der men­ne­sker, jeg svær­ger på mit liv, jeg spyt­ter Pia K (Pia Kjærsgaard, red.) i ansig­tet, jeg spyt­ter Mes­ser­s­ch­midt (Morten Messerschmidt, red.). De er så ulækre. Det er bun­den af bun­den. Det er så pin­ligt for Dan­mark, at de fin­des. Jeg håber, nogle dræ­ber dem. Det har du mit ord på. Jeg håber, nogle dræ­ber Pia K og Mor­ten Messerschmidt.”

Kidd påberåbte sig efterfølgende, at hans udtalelser hørte ind under ytringsfriheden, mens Dansk Folkeparti anmeldte rapperen til politiet for trusler. Politiets anklager droppede siden at rejse sag mod Kidd, da anklageren angiveligt ikke mente, at en eventuel retssag mod Kidd kunne føre til en domfældelse.

Ville afsløre Rushdies hemmelige adresse

 I 1989 støttede den engelske sanger Cat Stevens, der er konverteret til islam, opfordringen til mord på sin landsmand, forfatteren Salman Rushdie, i kølvandet på Ayatollah Ruhollah Khomeini's fatwa mod Rushdie efter udgivelsen af De sataniske vers.

Om Rushdie, der var gået under jorden som følge af fatwa og dødstrusler, sagde Cat Stevens, der skiftede navn til Yusuf Islam i forbindelse med sin konvertering til islam: 


''I'd try to phone the Ayatollah Khomeini and tell him exactly where this man (Salman Rushdie, red.) is."

Cat Stevens blev for nylig af DR2 beskrevet som et eksempel på en moderat muslim.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg