"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Frihed nu

20. december 2009 - Den løbende - af Jette Plesner Dali

"Hvad vil vi ha? FRI-HED!" "Hvornår vil vi ha’ det? NU!"

Det er bidende koldt denne 17.  December, hvor Frit Iran har indkaldt til demonstration i anledning af, at Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad er ankommet til København for at deltage i COP15 – FN’s 15. møde om klimaændringer.

Og rigtig mange har fulgt opfordringen til at vise deres foragt og vende ryggen til Ahmadinejad, en opfordring som også jødiske venner i Dansk Zionistforbund er fremkommet med.

SFs formand Villy Søvndal var blandt talerne

Og vi føler os trygge. Vi er i Danmark. Her er ikke noget religiøst politi. De fremmødte danske politifolk passer tværtimod rigtig godt på os. Så det er bare at give sig hen og lytte til eksiliranernes budskab.

Sapphos udsendte fryser med anstand, men får hurtigt varmen på grund af den stærke følelse af samhørighed og fællesskab, der kommer til udtryk under demonstrationen. Og der er virkelig tale om en fælles demonstration.

Her er socialister, bl.a. den unge kvinde Parisa Nasrabi som det er lykkedes at flygte ud af Iran. Og som nu bruger kræfterne på at skælde ud på den danske og europæiske venstrefløj for dens hovedløse støtte til stormoskéer, tørklæder og andet fundamentalistisk tankegods. Her er DF’ere, en repræsentant for Konservativ Ungdom, folkesocialister og socialdemokrater.

Og det anerkendes af Jaleh Tavakoli, talskvinden for Frit Iran: "Tak fordi I er her, siger hun og understreger, at uanset hvilket politiske parti, der er repræsenteret ved demonstrationen i dag, så har alle én ting til fælles: ønsket om frihed for det iranske folk!"

Død over den islamiske republik

”Død over den islamiske republik”. ”Død over dikatoren” lyder det ud over Axeltorv. På persisk og engelsk.

Mehdi Mozzafari, professor i islamiske studier ved Århus Universitet taler også:

"Ahmadinejad er kommet til København. Han er en mafiaboss og bandit, der står i spidsen for et præstestyre, som i 30 år har pisket det iranske folk, myrdet unge mennesker, bl.a. ved offentlige hængninger. Et fascist-regime. Det er lige meget, hvem de sætter i spidsen for det regime, det er ikke vores folk. Vi ønsker en demokratisk regering".

Han fraråder at give hånd til  mafiabossen Ahmadinejad, for hans hænder er blodige og fordømmer også det interview, som DR1 har lavet med Ahmadinejad:

"Hør hvad jeg siger til dig, Ahmadinejad. Vi kender dig!  Du kender ikke os! Gå dikator. Vores dokumentation har mange farver ligesom i vores rød-hvid-grønne flag.

Den røde farve symboliserer farven på dit blod, Ahmadinejad.

Død over den islamiske republik."

Og så lyder det fra pladsen: ”Død over den islamiske republik. Død over diktatoren”

Sammen i kampen for frihed

Villy Søvndal, SF’s partileder siger bl.a.: "Vi er for for at vise jeres folk, at vi ikke lukker øjnene for de forbrydelser, der sker i Iran."  Søvndal fortsatte: "Den iranske præsident, der er i København lige nu, har ingen legitimitet." 

Til stede er også The European Union of Jewish Students (EUJS), hvis formand siden januar 2008, Jonas Herzberg Karpantschof går på talerstolen:

"Ingen europæisk politiker burde trykke Ahmadinejads hånd. At give atombomben til Iran er ikke kun en trussel mod Mellemøsten, men også for Europa. Vi vil stå  sammen alle sammen, homoseksuelle, Bahai’er og andre minoriteter. Vi opfordrer alle til stå sammen i kampen for frihed. Den islamiske kamp er alle kamp".

Formanden for Konservativ Ungdoms Mellemøstenudvalg, Esbern David Pontoppidan havde også et budskab til exiliranerne: "Det er en ære at være her i dag og tale til denne forsamling. For dette er en forsamling af folk der tror og kæmper frihed, demokrati og retfærdighed - imod vold, diktatur og undertrykkelse.

Ahmadinejad er en skurk og en undertrykkende diktator, der forbryder sig mod menneskeheden og mod de mest basale universelle etiske og moralske principper".

En bøn til statsministeren

Farshad Kholghis tale var en bøn til statsministeren

Pontoppidan opfordrede alle i Danmark inklusive udenrigsminister Per Stig Møller til at vise Ahmadinejad én af to kropsdele:  "Vis ham ryggen eller vis ham fingeren! Jeg anerkender ham ikke, og det bør den danske regering heller ikke gøre".

Den unge konservative sluttede af med et citat af John F. Kennedy: "Let every nation know, whether it wishes us well or ill, that we shall pay any price, bear any burden, meet any hardship, support any friend, oppose any foe, in order to assure the survival and success of liberty".

Herefter lød der et øredøvende bifald, som var henvendt til en større gruppe iranene fra Sverige, som endelig var nået frem på trods af sne og kulde. Så  nu var der også svenske flag på pladsen.

Farshad Kholgi, skuespiller, forfatter, debattør og medlem af Sappho’s redaktion, valgte af hensyn til de mange forskellige nationaliteter, der var mødt op, at læse sin tale En bøn til statsminsteren på engelsk:

"Kære statsminister. Kan du huske billederne af iranerne, der i juni trodsede døden og gik på gaderne i hele Iran for at virkeliggøre den iranske drøm, et frit Iran?

De demonstrerede imod paria- og sharia-staten, den Islamiske Republik Iran.

Kan du huske Nedas blodige ansigt, inden hun udåndede? Hun blev et uskyldigt offer for regimets hensynsløse nedslagtning af det iranske folk.

(...)

Men kampen er stadig levende. Vel vidende, at der venter dem horrible straffe, så brænder iranerne i selveste Iran billeder af Khomeini, Ahmadinejad og Khamenei.

Sapphos udsendte og Farshad Kholghi

De råber: »Død over diktatoren«  og »Ned med den Islamiske Republik.« Iranerne kræver et regimeskifte. De skriger på hjælp, og de skriger på frihed.

Det Islamiske Tredje Riges forbrydelser byder blandt andet på: Stening af kvinder og mænd. Offentlige hængninger af homoseksuelle, grov chikane, undertrykkelse og drab på etniske og religiøse minoriteter. Korruption.

Tortur, voldtægt og drab på  dissidenter og kritiske røster. Endda mord på dissidenter bosiddende uden for Iran. Opfordring til udslettelse af Israel.

Økonomisk, militær og moralsk støtte til diverse terrorgrupper i verden - i særdeleshed i Irak og Afghanistan. Åbenlys støtte til Hamas og Hizbollah og konstant undertrykkelse af basale menneskerettigheder.

(...)

Jeg beder dig, kære statsminister: Husk de værdier, som du i din egenskab af landets leder er forpligtet til at forsvare. Det er først og fremmest menneskerettighederne og de demokratiske værdier. Danmarks interesser består ikke kun af lukrative kontrakter med Kina eller andre udemokratiske lande.

(...)

Kære statsminister. Ahmadinejads dukkeførere bryder FN's konventioner hver eneste dag.

Vis omverdenen, at du besidder det nødvendige mod, der er en demokratisk statsleder værdig. Hvis FN er blevet så korrupt, så det beskytter despoterne i stedet for at bekæmpe dem, så mind FN om dets pligt. Ethvert møde og enhver aftale eller officiel middag med disse nazister er en blåstempling og anerkendelse af deres forbrydelser."

Frihed nu

Det blev Frit Irans talskvinde, Jaleh Tavakoli som afrundede den fredelige manifestation med en hilsen til alle inklusive den iranske delegation fra Sverige:

"Velkommen kære venner det er en trist dag. Trist fordi Ahmadinejad er her. Men dejligt at vi står sammen. Ahmadinejad repræsenterer ikke det iranske folk, men det islamiske regime.  

Når Ahmadinejad giver hånd til forskellige folk, er det deres pligt at tage officielt afstand, for hans hænder er blodige på grund af de forbrydelser, som regimet har gjort sig skyldig i.

Men regimet vil falde. Snart. Måske allerede indenfor nogle få måneder."

Til slut takkede hun alle, som var mødt frem – uanset farve, nationalitet, politisk eller religiøst tilhørsforhold - for at vise deres solidaritet med iranernes kamp for et frit Iran. Og så lød råbet fra pladsen igen:

"What do we want? FREEDOM!"

"When do we want it? NOW!"

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg