"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Fremtidens folkeskolelærer

26. oktober 2012 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Det er ikke kun elever, men også lærerstuderende, der ytrer sig groft og truende.Den lærerstuderendes Recep Reco Yasars Facebook-retorik:  "Klamme luderunge... gå og sælg dig selv. hvis du forstyrrer mig en gang til.. kommer jeg og flækker dine øjne i midten af Århus..."

Det har vakt stor debat og medført politianmeldelser, at en fynsk skoleleder beklagede sig over, at elever med muslimsk baggrund forstyrrede undervisningen på Ejerslykkeskolen i Odense, med kommentaren:

"Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen." 

Skoleleder Birgitte Sonsby har siden beklaget udtalelsen.

Sonsbys opsang fik en forælder til en af de udskældte drenge til at melde hende for racisme.

Siden trak Shaib Mansoor dog sin anmeldelse tilbage. Men knap havde Mansoor trukket sin politianmeldelse tilbage, før bloggeren Carsten Halvorsen anmeldte Sonsby på ny.

Halvorsen er mest kendt i offentligheden for et drabsforsøg med tre køkkenknive på sin ekskones ny bekendt.

Facebook-trusler

Folk, der oven på sagen i Odense frygter en alt for urban tone i grundskolen, kan imidlertid lægge frygten på hylden.

Efter en diskussion på Facebook skrev tyrkiske Recep Reco Yasar, der er lærerstuderende på Blaagaard Seminarium, en besked til Jon Funder de Linde fra Aarhus med følgende ordlyd:

"din fucking bøsse.. smut nu der hvor du hører til din lille luderunge.. du skal ikke forstyrre mig. jeg har ikke tid til trækkerdrenge som dig Du ligner ikke en gang en mand.. din fucking transseksuel.... klamme nazist... selv pia kjærsgårds synspunkter er helt uskyldige i forhold til en breivik som dig.... klamme luderunge... gå og sælg dig selv. hvis du forstyrrer mig en gang til.. kommer jeg og flækker dine øjne i midten af Århus..."

 

Elever og lærerkolleger i den danske grundskole kan se frem til at få glæde af Recep Reco Yasar 's sproglige kompetencer i 2015, hvor Recep Reco Yasar ifølge sine oplysninger på Facebook dimitterer som uddannet folkeskolelærer fra Blaagaard Seminarium.

Jon Funder de Linde har besluttet ikke at politianmelde Recep Reco Yasar's trusler.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg