"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Forkerte slagord i Teheran

20. september 2009 - Den løbende - af Lars Hedegaard

Det gik ikke helt, som de iranske magthavere havde planlagt, da de fredag den 18. september havde sammenkaldt deres tilhængere til den årlige al-Quds- (Jerusalem)-dag. Her skulle de ophidsede menneskemængder, som vanen er, råbe slagord mod USA, Israel og de andre sataner, der prøver at stikke kæppe i hjulet på Den Islamiske Republiks politik.

Regimemodstandere – genkendelige på den grønne farve – havde blandet sig med Ahmedinejad-folkene, og når regeringens udråber krævede død over regimets modstandere, svarede de med et “Død over den øverste leder”. Så lød det fra højttaleren: “Længe leve Den Islamiske Republik”, og demonstranterne svarede: “Længe leve en iransk republik”. Så prøvede udråberen med: “Død over Israel”. De grønne svarede med et: “Død over Rusland”, og da han forsøgte sig med: “Død over Amerika”, svarede de igen med et “Død over Kina”.

Det er ikke vanskeligt at gætte på, hvilke udenlandske magter, der vil stå stærkest i Iran, den dag forbryderregimet bliver væltet af pinden.

Videoen er optaget af en gruppe, der kalder sig Human Rights Activists’ Association, og kan ses her.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg