"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Forfatter til Aisha-bog var på terroristernes dødsliste

18. november 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Mickey Mouse Project. Det var ikke kun Jyllands-Posten, kulturredaktør Flemming Rose og tegner Kurt Westergaard, der var på de formodede Chicago-terroristers dødsliste. Listen omfatter også forfatteren Sherry Jones og den canadiske feminist Irshad Manji.

Det var ikke udelukkende Jyllands-Posten, der var målet for de formodede Chicago-terrorister Tahawwur Hussain Rana og David Coleman Headley. Af aflyttede telefonsamtaler og e-mails, der er kommet FBI i hænde, fremgår det, at terroristernes dødsliste var langt mere omfattende. Det skriver den engelsksprogede indiske avis DNA India på sin hjemmeside

Ifølge avisen var også forfatteren Sherry Jones, der har skrevet romanen Medinas juvel om Muhammeds barnebrud Aisha, og den canadiske feminist Irshad Manji, der kæmper for at gøre homoseksualitet acceptabelt indenfor rammerne af islam, på terroristernes liste over mulige mål.

Af et dokument fra FBI fremgår det, at David Coleman Headley 29. oktober 2008 sendte en besked til Yahoo-gruppen, "abdalians" (en gruppe tilknyttet Cadet College Hasan Abdal, en militærskole i Pakistans Punjab provins, som Tahawwur Hussain Rana frekventerede).
David Coleman Headleys besked til gruppen lød, som følger:
"Alt er ikke en joke. Vi er ikke i gang med en sketch på Saturday Night Live. At gøre grin med islam at gøre nar af Rasoosallah (Allahs Budbringer, fred være med ham, red.) ... kald mig gammeldags, men jeg føler mig parat til vold mod de skyldige, det være sig bladtegnerne fra Danmark eller Sherry Jones eller Irshad Manji ... de har aldrig indledt drøftelser med folk som svinede vores Profet, de greb til voldelige aktion ... "

I en besked fra december 2008 nævnes endvidere navnet Lady Naipaul, der er gift med forfatteren VS Naipaul. Lady Naipaul er en pakistansk journalist, der skrev klummer i navnet Nadira Alvi, inden hun blev gift. Hun er søster til Amir Faisal Alvi, en pensioneret pakistansk general, som blev dræbt i november 2008.

Individ A

Tahawwur Hussain Rana og David Coleman Headley har også været i kontakt med en person, der kun er identificeret som individ A.

FBI-dokumenter afslører, at Headley i en e-mail 8. juli 2009 fortæller individ A om en "ny investering" og siger: "Jeg tror, at når vi får en chance, skal vi genbesøge vores sidste sted igen og sige hej til Rahul." Individ A svarer: "At se Rahul er en god idé; ... at arbejde for dig dér også. Forholdene er gode nok til at fortsætte ..."

Der er mistanke om, at "arbejde" kan henvise til terrorangrebene i Mumbai 26. november 2008.
Hvem Rahul er vides ikke. Men ifølge DNA India er en Rahul Bhatt, søn af filmskaberen Mahesh Bhatt, blevet bedt om ikke at forlade Mumbai uden først at underrette myndighederne om sine rejseplaner, da hans navn er knyttet til de formodede terrorister. Rahul, der er fitnessinstruktør, har angiveligt haft kontakt med Headley under Headleys besøg i Mumbai blot få dage før terrorangrebet 26. november 2008.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg