"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Flygtede præsten fra Tingbjerg, fordi han er homoseksuel?

14. oktober 2009 - Den løbende - af Uwe Max Hansen

TABU. Præst Ulrich Vogel fra Tingbjerg Kirke er åben omkring sin homoseksualitet. Måske har denne åbenhed været en ekstra anstødssten i Tingbjerg.

Tingbjerg Kirkes præstebolig skal sælges. Kirkens præst Ulrich Vogel er flyttet og sygemeldt efter flere års chikane, og han er nu rejst til udlandet for at få fred.

Så meget ligger fast.

Til gengæld er det ikke nemt at få klarhed over de nærmere omstændigheder omkring Ulrich Vogels flytning og menighedsrådets beslutning om at sælge Tingbjerg Kirkes præstebolig, da alle involverede stort set holder mund af frygt for repressalier.

Til Sappho udtalte tidligere formand for Tingbjerg Kirkes menighedsråd Bodil Feliciotti, der i tidens løb har skrevet flere kronikker sammen med Ulrich Vogel, at det er bander, der har ødelagt forholdene omkring Tingbjerg Kirke.

Ingen ytringsfrihed i Tingbjerg

Kristeligt Dagblad har talt med tre medlemmer af Tingbjerg Kirkes menighedsråd. De ønsker alle at være anonyme af frygt for repressalier.

Det ene medlem af menighedsrådet giver overfor Kristeligt Dagblad sit bud på, hvorfor Ulrich Vogel har været nødt til at flytte fra Tingbjerg Kirkes præstebolig:

"Præsten (Ulrich Vogel, red.) har måske sagt nogle ting om, at det ikke kunne være rigtigt med al den hærværk og den utryghed, banderne skaber herude. Han turde sige det, som alle ved foregår, men som ingen tør sige noget om. Nu har man så lukket munden på ham. Vi er alle sammen utrygge, men vi tør ikke sige noget. Der er ingen ytringsfrihed i Tingbjerg."

Frygter overfald på børn

De to andre medlemmer af menighedsrådet begrunder i samme artikel deres ønske om anonymitet således:

"Jeg er ikke bange for at bo i området (Tingbjerg, red.), men jeg ved godt, hvad der sker, hvis jeg begynder at råbe op, så er det mine ruder, der bliver knust, så jeg siger ikke noget."

Det tredje medlem af menighedsrådet fortæller, at især medlemmer med børn holder sig fra at stå frem af frygt for, at det kommer til at gå ud over børnene, når de møder i skole efter efterårsferien:

"Der har tidligere været sager med børn, der er blevet overfaldet. Den risiko tør ingen tage," siger vedkommende til Kristeligt Dagblad.

Københavns politichef Per Larsen afviser overfor Kristeligt Dagblad, at problemerne i Tingbjerg har bund i en religionsproblematik:

"Vi har dog ingen grund til at tro, at de (hærværksmændene, red.) skulle rette deres frustrationer eller vrede mod kristne symboler eller personer. Det er ikke en religionsproblematik, men en generel ungdomsproblematik, vi ser i Tingbjerg."

Spiller præstens homoseksualitet en rolle i konflikten?

Én ting, der til gengæld ikke har været berørt i forbindelse med de mange teorier om årsagen til Ulrich Vogels fraflytning af Tingbjerg Kirkes præstebolig, er Ulrich Vogels homoseksualitet. Ulrich Vogel er åben omkring sin homoseksualitet og har boet i Tingbjerg Kirkes præstebolig sammen med sin mandlige ven. Om Ulrich Vogels åbenhed omkring sin seksualitet har været en yderligere anstødssten i den indvandrertunge Tingbjerg-bydel er et åbent spørgsmål.

Det er ikke lykkedes Sappho at indhente en kommentar fra Ulrich Vogel vedrørende dette spørgsmål.

Læs om tidligere imam Ahmed Akkaris syn på homoseksualitet her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg