"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Er irakernes talsmand dømt narkosmugler?

18. maj 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Er irakernes talsmand dømt narkosmugler?

Talsmanden for irakerne i Vor Frue Kirke, Taleb Ansari, er muligvis dømt for hård narkokriminalitet. Den 48-årige Taleb Ansari, der de seneste dage har fungeret som irakernes talsmand i Vor Frue Kirke - først under initialerne AT - er muligvis tidligere heroinsmugler.

I 2002 blev en dengang 41-årig iraker ved navn Taleb Said Morad Ansari idømt seks års fængsel i Østre Landsret for forsøg på indsmugling af halvandet kilo heroin. Ved samme lejlighed blev medgerningsmanden, iraneren Nanuss Berndrou Dizaj Takieh, ligeledes idømt seks års fængsel. Foruden fængsel blev begge heroinsmuglere udvist fra Danmark for bestandig efter udstået straf.

Heroinsmugleriet fandt sted i maj 2001, da Nanuss Takieh rejste fra Istanbul med 1,4 kilo brun heroin i sin kuffert. Planen var at overdrage stoffet til Taleb Said Morad Ansari i København, men smugleriforsøget gik galt allerede i lufthavnen i München. Her skulle Takieh mellemlande - men stoffet blev opdaget af tolderne i bagagekontrollen.

Samme mand?

Om den narkodømte og udviste Taleb Said Morad Ansari er identisk med den nuværende talsmand for irakerne i Vor Frue Kirke, Taleb Ansari, har ikke været muligt at få opklaret ved henvendelse til Center Sandholm, hvor man ifølge centerleder Jørgen Chemnitz ikke har kendskab til beboernes eventuelle kriminelle forhold.

Irakerne har nu forladt Vor Frue Kirke og har besat Brorsons Kirke på Nørrebro. Det har ikke været muligt at få talsmand Taleb Ansari i tale ved henvendelse til Brorsons Kirke.

Sappho følger sagen.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg