"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Enhedslistens/Kirkeasyls pærer og bananer

25. september 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Den flydende grænse mellem Enhedslisten og Kirkeasyl bliver tydeligere dag for dag

I begyndelsen lykkedes det "borgerinitiativet" Kirkeasyl at fremstå som en bred koalition af borgere, der er imod hjemsendelser af afviste irakiske asylansøgere. Også borgerlige aviser som Jyllands-Posten og Berlingske Tidende omtalte Kirkeasyl som "borgerinitiativet" Kirkeasyl. Siden har historikeren Kim Møller skrevet klummen "Kirkeasyl - Enhedslistens venstrefløj plus det løse"  hos 180grader.dk, hvor han påviser personsammenfald mellem Kirkeasyl, Enhedslisten og den yderste venstrefløj.

Pærer og bananer

At der er personsammenfald mellem Enhedslisten og Kirkeasyl er hævet over enhver tvivl og bestyrkes yderligere af to nylige udtalelser, hvor sprogafsmitningen de to grupperinger imellem er evident.

Til Information udtaler Enhedslistens folketingsmedlem Line Barfod:

"Søren Pind blander pærer og bananer sammen. Gruppen af irakere, der er udvist ved dom, er en helt anden gruppe end de afviste irakiske asylansøgere, som jeg og mange andre har støttet i deres ønske om ophold."

Fra Kirkeasyls pressegruppe lyder det tilsvarende fra Pelle Dragsted (der i parentes bemærket også er pressemedarbejder i Enhedslisten):

"I blander pærer og bananer. Det fremgår klart af vores (Kirkeasyls, red.) grundlag, at det kun er afviste asylansøgere, som vores kampagne omfatter."

Pærer og bananer?

Enhedslisten og Kirkeasyl.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg