"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Engelsk Trykkefrihedsselskab på vej

29. oktober 2010 - Artikel - af Lars Hedegaard

Ansporet af bl.a. danske og canadiske erfaringer har en gruppe ytringsfrihedsforkæmpere i England besluttet at danne en søsterorganisation til Trykkefrihedsselskabet.

Den nye organisation får navnet International Free Press Society-England (IFPS-England) og vil arbejde på samme grundlag og med samme målsætning som det danske TFS – dvs. forsvare ytringsfriheden, hvor som helst den er truet, og uanset hvem truslerne kommer fra.

Formand for IFPS-England bliver den 47-årige forretningsmand Paul Weston. Sekretær bliver Dominique Devaux.

Paul Weston, der har kandideret for det EU-fjendtlige UK Independence Party ved byrådsvalget i London, lægger ikke skjul på, at han betragter sig som konservativ af den gamle skole. I øvrigt er han kendt for særdeles ligefremme udtalelser. Således kaldte han i et interview tidligere i år lederen af det stærkt højreorienterede og racistiske British National Party, Nick Griffin, "en Holocaust-benægtende, nazistisk galning", der tilmed er "dum".

I en samtale med Sappho understreger Weston, at truslerne mod ytringsfriheden i England er alvorlige, og at de især kommer fra to sider: Fra islamister, der forlanger underkastelse under deres særlige retsorden, og fra det britiske establishment, der i stigende grad bøjer sig for islamiske krav.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg