"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

En kugle til Messerschmidt fra Århus Kommune

10. juli 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Århus Kommune støtter rapskole i bydelen Rosenhøj, hvor deltagere rapper om at slå DF's EU-politiker Morten Messerschmidt ihjel.

Som et sommerferietilbud til unge mennesker i bydelene Bispehaven, Toveshøj/Gellerup, Herredsvang og Rosenhøj har Det Boligsociale Fællessekretariat i Århus søsat projektet 8210 Rap Dance Center. Det første initiativ fra 8210 Rap Dance Center er etablering af fire rapskoler i de nævnte bydele, hvor professionelle rappere underviser unge mellem 10 og 16 år i at skrive tekster, rappe, optræde og indspille.

Formålet med rapskolerne er ifølge projektets hjemmeside at give de unge mulighed "for at udtrykke sig positivt og vise, at bydelen er andet end bandekriminalitet, afbrændinger og uroligheder".

Projektet støttes ifølge sekretariatschef Jens Møller fra Det Boligsociale Fællessekretariat i Århus med 150.000 kroner af Århus Kommune. I alt løber projektet op i 600-700.000 kroner på årsbasis.

"Formålet med rapskolerne er at få skabt nogen gode tilbud til børn og unge i nogen områder, der er kendetegnet ved, at der er dobbelt så mange børn og unge, men ikke et tilsvarende udbud af fritidsaktiviteter Målet er at lave et tilbud, de unge gerne vil komme i og har det sjovt med. Dybest set handler det om, at et fornuftigt fritidstilbud er bedre at komme i end at fise rundt og lave ballade, og hvis de unge oplever, at der er noget, de er gode til, kan det smitte af på skole og job," fortæller sekretariatschef Jens Møller til Sappho.

"Sut min pik, Messerschmidt"

I Rosenhøj er det rapperen Carthage Beck McGosh, der underviser på den lokale rapskole, der holder til i Klubben Rosenhøj.

En af deltagerne i rapskolen er 11-årige Salman Aqbi. Tirsdag middag indspillede Salman Aqbi ifølge Lokalavisen Århus en sang, hvor blandt andet følgende linjer indgår:

Jeg hader min kontaktperson
han forstår ikke at Salman er en stor kanon
jeg har en enkelt patron
for Messerschmidt
for han snakker masser shit
han sku kom og sut min pik


Hele teksten til Salman Aqbis rap kan læses som afslutning på denne artikel.

Nej til censur

Sekretariatschef Jens Møller opfatter ikke truslerne mod Morten Messerschmidt som et problem, men som en mulighed for at gå i dialog med de unge.

"Vi vil ikke censurere de unges rap, og jeg vil ikke forholde mig til enkelte tekster. De unge må udtrykke sig med de tanker, de har. Det gode ved, at der kommer sådan noget her frem, er, at de unges holdninger bliver synlige, og at man kan arbejde med de unges holdninger. Jeg håber, at rapskolens lærer og eleven har haft en rigtig god snak om teksten," siger Jens Møller til Sappho.

Tekster med humor og ironi

Rapper Carthage Beck McGosh har hjulpet 11-årige Salman Aqbi med at skrive teksten om Morten Messerschmidt.

"Alt det vi ikke må sige i en rap, gør vi her. Man skal fange ironien og humoren i sangen," har Carthage Beck McGosh forklaret til Lokalavisen Århus.

Rapskolerne afsluttes 23. juli med en stor musikfestival.

Projektet 8210 Rap Dance Center skal opfylde en række milepæle, der er fastlagt for projektet, og projektet evalueres løbende.

Salman Aqbis rap:

Ey yo det er Salman
med det der Gangsta Funk
er du gal mand.

Jeg sælger Gangsta skunk Til de blir helt plørt, bliver helt skør ka du ikke forstå til de mister deres kulør
hør.
Jeg hader min kontaktperson
han forstår ikke at Salman er en stor kanon
jeg har en enkelt patron

for Messerschmidt
for han snakker masser shit
han sku kom og sut min pik

Hr. Statsminister Mr. Lars Løkke

Jeg vil gerne stjæle med dig
må jeg tykke
Jeg hør at du får gratis vin gratis Look Light gratis porno film


Jeg vil cruise hele dagen ligesom Bent Bentsen
og sælge coke ligesom Bent Bent-søn

Jeg kender kriminelle, der aldrig scorer så stort
som Peter Brixtofte scort sit lort Beeyatch


Kilde: Lokalavisen Århus

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg