"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Det nytter ikke at forhandle med islam

28. november 2010 - Artikel - af Helle Baldersbæk

 Totalitarisme er ikke kun fortid, påpegede Peter SkaarupDF’s Peter Skaarup sagde, at han tror, at muslimske kvinder, der er født og opvokset i Vesten, med tiden vil nægte at være andenklasses i forhold til mænd. Disse piger kan blive den moderate stemme, hvis de støttes, og de kan regne med Peter Skaarups støtte

Andenklasses kvinder

- Vi kender alle muslimer, der er moderate, men de tør ikke tale islam og imamerne imod. Og så er der pigerne. Hvordan kan kvinder, der er vokset op i Vesten acceptere at blive betragtet som andenklasses i forhold til mændene?

- Disse piger kan med tiden gå hen og blive den moderate stemme, hvis vi støtter dem, og jeg synes, at vi skal støtte dem.

Peter Skaarup, der sidder i Folketinget for DF, afslørede, at han ikke er en rabiat muslim-hader, som mange ynder at tro. Han er årvågen og vil ikke give ved dørene, men han tror også, at man skal gøre mere for at støtte de moderate.

Radikal islam giver han ikke meget for, og han tror ikke på, at man overhovedet kan forhandle og debattere, for islam lader sig ikke stoppe.

Islam vil sejre – eller vil den?
Nogle muslimer vil kampen her og nu, men som Peter Skaarup ser det, så er langt de fleste pragmatiske. De er nemlig sikre på, at islam vil sejre, og at almindelige danskere, englændere, hollændere eller tyskere som en selvfølgelighed vil konvertere til islam.

- Man spørger jo tit, hvad islam vil gøre for at tilpasse sig de moderne samfund, og mange leder efter de moderate. Ret mange lytter til Tariq Ramadan, der siger, at han arbejder på at modernisere islam og vil udforme en særlig variant – euroislam. Men det han i virkeligheden siger, er at så længe islam ikke har magten, skal muslimer i Vesten indordne sig under de love og de forhold, der findes, sagde Peter Skaarup.

Peter Skaarup havde ikke noget pænt at sige om islam som ideologi. Bortset fra de olieproducerende Golf-stater, så hersker der fattigdom og armod i hele den muslimske verden, men der er sprækker, hvor lyset kan bryde gennem, for de unge ønsker sig frihed, og verden har set store demonstrationer i Iran mod styret.

- Selv om der er håb, så er realiteterne stadig barske. I Pakistan og Egypten trænger islam sig på for at få endnu mere magt, I Gaza indoktrineres selv småbørn til at hade jøder, amerikanere og danskere ved hjælp af tv-programmer med tøjdukker, der ligner Mickey Mouse.

- I Stockholm krævede over et tusind mennesker, at nyvalgte Sverigesdemokraterne blev fjernet fra Parlamentet. Selv om DF her i landet har fået hårde ord med på vejen, har det været knap så slemt, sagde Peter Skaarup.

266b – både let og svært
En tilhører ville gerne have Skaarups bud på, om islamiske banker vil underminere valutasystemet ved kun at ville acceptere dinaren som betalingsmiddel, og Skaarup svarede, at det kunne han ikke acceptere. I øvrigt har DF fokus på pengestrømme og er især opmærksom på pengeoverførsler.

- Hvor stor er chancen for at få racismeparagraffen 266b afskaffet, spurgte en tilhører.

- Det er let, og vi er parate til det. Men der er kræfter i de regerende partier, der tøver.

- Et andet problem ved at afskaffe paragraffen er, hvordan den opfattes af befolkningen. Mange mener, at 266b kun eksisterer, fordi vi ikke skal gå rundt og udtrykke os racistisk, og det skal vi bestemt heller ikke, svarede Peter Skaarup, der dog ikke er tilhænger af at kriminalisere racistiske udsagn.

Fotos: Helle Baldersbæk

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg