"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Den amerikanske forfatter Norman Berdichevsky besøger København

5. maj 2012 - Artikel

Trykkefrihedsselskabet indbyder til møde med den amerikanske kulturgeograf Norman Berdichevsky

"Hvem kender England, som kun kender England?" skrev Rudyard Kipling.

Og hvilken hjemmefødning forstår at værdsætte Danmarks bidrag til den vestlige frihedstradition?

Det gør den amerikanske kulturgeograf Norman Berdichevsky. Han har boet flere år i Danmark, undervist på Aarhus Katedralskole og taler dansk.

Hans netop udkomne bog, "An Introduction to Danish Culture", bevidner ikke bare hans dybe indsigt i dansk kultur og historie, men først og fremmest hans kærlighed til og beundring for Danmarks bidrag til de værdier, der er grundlaget for den vestlige civilisation.

På amazon.com skrev en anmelder:

"Før jeg læste den, betragtede jeg de skandinaviske lande som stort set ét fedt og lige kedelige. Nu føler jeg, at jeg har fået en virkelig fornemmelse for, hvor enestående Danmark er og for de vidunderlige bidrag, Danmark har givet til verden."

En dansk-født anmelder skriver:

"Dr. Berdichevsky fanger sine læsere på alle niveauer og er især dygtig til at introducere indviklede emner og sætte dem i perspektiv."

Til frontpagemag.com forklarer Norman Berdichevsky:

"Bogen er mit svar på den moralske krise, der bliver stadigt mere truende, og som blev udstillet for alverden i forbindelse med den såkaldte 'Muhammed-krise'. Pludselig blev Danmark mål for ikke bare muslimsk raseri og vold, men genstand for eksempelløs og uvidende kritik i store dele af de vestlige medier."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg