"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Debat: Har vi politisk motiveret statscensur i Danmark?

10. juli 2023 - Video - af Trykkefrihedsselskabet

Lørdag den 10. juni kunne Trykkefrihedsselskabet invitere til forårssæsonens sidste debatmøde omhandlende det påfaldende politiske misbrug af Straffelovens § 264d, som med kun en enkelt undtagelse (nemlig TV2s rædselsvækkende, men dog nødvendigt debatskabende dokumentar om den mishandlende plejehjemsbeboer Else Marie Larsen) konsekvent har ramt danske Islamkritikere, som måtte have offentliggjort billeder af islamisk dominansvold og terror såvel herhjemme som i udlandet.

I panelet var inviteret:


Jaleh Tavakoli - forfatter og debattør.

Dømt for i dokumentationsøjemed at have delt et link til et andet link til videoen af halshugningen af danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i Marokko natten til 17. december 2018, da såvel danske myndigheder som mainstreammedier på daværende tidspunkt fortsat fortiede sandheden om, at der var tale om et blodigt, koordineret terrordobbeltmord. (Og ikke bare en tilfældig hændelse, som i princippet kunne skyldes en enkelt sindsforvirret gerningsmand.)


Kim Møller - cand.mag i historie, forfatter og indehaver af den p.t. lukkede Islam- og mediekritiske blog Uriasposten.net.

Dømt for at have delt et billede af en 60-årig fransk kvinde, som blev myrdet og forsøgt halshugget i forbindelse med terrorangrebet på Notre Dame-katedralen i Nice 29. oktober 2020.


Erik Høgh-Sørensen - Journalist, forfatter og tidligere regionsrådsmedlem for Nordjylland for DF, nu løsgænger som byrådsmedlem i Hjørring Kommune.

Dømt for at have Twitter-delt en anden brugers grafik af "Kys mine fødder"-dominansvoldsepisoden i Kolding Storcenter, hvor en stor, 16-årig indvandrerdreng ydmygede en 14-årig dansk dreng og i øvrigt selv - med venners hjælp - foto- og videodokumenterede voldsepisoden.


Aia Fog - Formand for Trykkefrihedsselskabet.

Endnu ustraffet, men vi har i Trykkefrihedsselskabets bestyrelse i protest imod disse åbenlyst uretfærdige, politisk motiverede domme valgt i fællesskab at offentliggøre dét billede, Kim Møller blev dømt for.

(Billedet vises også i denne video, på linje med billeder, danske medier ustraffet har videreformidlet.)

 

Dette er Q&A-delen af mødet med spørgsmål og kommentarer fra salen:

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg