"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Dansk Forfatterforening spænder ben for Westergaard-støtte

6. januar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Trykkefrihedsselskabets planlagte arrangement til fordel for Kurt Westergaard må ikke finde sted i forfatterforeningens lokaler på Christianshavn. "Det er simpelthen for bøvlet," siger formanden for Dansk Forfatterforening, Lotte Garbers.

Dansk Forfatterforening råder over tre mødelokaler, som foreningen lejer ud mod betaling Trykkefrihedsselskabet har flere gange lejet foreningens maleriske lokaler på Christianshavn senest i forbindelse med en debatduel onsdag aften mellem Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard og chefjurist Jacob Mchangama fra CEPOS. Men et planlagt støttearrangement til fordel for Muhammed-tegneren Kurt Westergaard ønsker Dansk Forfatterforening ikke at lægge lokaler til.

”Vi er en privat forening og ejer lokalerne, som vi udlejer efter bedste skøn. I forbindelse med klimatopmødet lejede vi også lokalerne ud og her blev et af vores malerier beskadiget. Så det er ikke de penge værd, vi tjener ved at leje lokalerne ud,” siger Lotte Garbers, der er formand for Dansk Forfatterforening og øverste ansvarlig for udlejningen af foreningens lokaler.

I har før udlejet jeres lokaler til Trykkefrihedsselskabet. Hvorfor siger I nej nu, hvor det drejer sig om et arrangement til støtte for Kurt Westergaard?

”Ved et arrangement med Kurt Westergaard bliver det noget med PET og bombehunde. Det gider vi ikke bruge arbejdstid på. Det er simpelthen for bøvlet. Der går for meget tid på sådan et arrangement, og det er pengene ved at leje lokalerne ud ikke gode nok til. Der er for meget postyr omkring Kurt Westergaard,” siger Lotte Garbers.

Du kan godt se, at det ligner en tanke, at I har valgt at sige nej til at udleje lokalerne til dette arrangement?

”Vi siger tit nej til at udleje vores lokaler. Vi har blandt andet lige sagt nej til at udleje lokalerne til fejringen af en litterats disputats. Det er bare første gang, Trykkefrihedsselskabet har fået nej,” forklarer Lotte Garbers.

Hvad mener du selv om Muhammed-tegningerne?

”Jeg vil helst ikke udtale mig om tegningen i den her sammenhæng, da det skaber en forbindelse til udlejningen af lokalerne, der ikke er der,” siger Lotte Garbers.

Som en forening, hvis medlemmer lever af det frie ord, har I så ikke en særlig forpligtelse til at give rum til den slags arrangementer?

”Det, synes jeg, er noget andet. Det har intet med udlejningen af lokalerne at gøre. Så skulle man have spurgt os om, vi i Dansk Forfatterforenings regi ville lægge lokaler til et arrangement,” siger Lotte Garbers.

Trykkefrihedsselskabet leder i øjeblikket efter et andet egnet lokale, hvor selskabet kan afholde sit støttearrangement, der er berammet til 25. januar, til fordel for Kurt Westergaard.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg