"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Danmarks Radio opgraderer Tingbjerg til farligt område

29. oktober 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Journalister fra DR bliver fremover beskyttet af vagter, når de arbejder i Tingbjerg

Et tv-hold fra TV2/Nyhederne fik for to uger siden smadret ruderne i deres vogn, da stationen lavede et indslag fra Tingbjerg Kirke. En gruppe ophidsede unge konfronterede tv-holdet, da de ikke ville acceptere, at TV2 filmede i Tingbjerg uden deres accept. Afslutningsvis smadrede de unge ruderne i TV2's vogn. Den hændelse har nu fået Danmarks Radio til at skærpe sikkerheden, når DR's journalister arbejder i bydelen, således var TV-Avisen's Anja Westphal ledsaget af en vagt, da hun søndag rapporterede fra Tingbjerg Kirke.

Tingbjerg får dermed samme status som Indre Nørrebro, hvor DR efter en række voldelige episoder længe har gjort brug af vagter, der beskytter stationens medarbejdere og udstyr.

"Der er områder, hvor vi kun kører ud, hvis vi har vagt på, fordi der har været en tendens til, at nogen af vores folk er blevet overfaldet. Det drejer sig om specielle områder som Nørrebro og nu også Tingbjerg," siger Ulrik Haagerup, der er chef for DR´s nyhedsproduktion, til Sappho.

Så Tingbjerg er blevet opgraderet til farligt område?

"Det kan du godt sige. Efter at TV2 har fået smadret deres udstyr, har vi besluttet rutinemæssigt at sende en vagt med, når vi arbejder i Tingbjerg, for at passe på udstyret og vores medarbejdere," forklarer Ulrik Haagerup.

Hvordan har du det med, at Danmarks Radio er nødt til at bruge vagter, når I arbejder?

"For at sige det på jysk: Det er ualmindeligt træls, at det er nødvendigt, men sådan er det i nogen områder af Danmark," siger Ulrik Haagerup.

Ifølge Ulrik Haagerup er det vagter fra et professionelt vagtfirma, der ledsager DR's medarbejdere, når de er på arbejde i områder, der af stationen vurderes som værende farlige.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg