"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

CNN er arnested for korrupte og sexkrænkere

25. januar 2022 - Artikel - af Aia Fog

CNN har ikke mistet status som reference blandt danske journalister trods den omstændighed, at amerikanske seere flygter fra mediet, der er i frit fald efter afsløringer om korruption og sexkrænkelser

Den 20. januar var det et år siden Joe Biden tiltrådte som USA's  46. præsident. En mærkedag, som P1 Morgen bl.a. markerede ved at lade DR´s USA-korrespondent, Steffen Kretz, give en opsummering af Bidens fortjenester det første år. Og Kretz var ikke karrig med superlativerne, som han toppede op med følgende udtalelse:     

”…og så har han jo også, …hvad kan man sige… fået ændret tonen i Washington: efter 4 år med kaos, så er der sænket sig sådan en følelse af normalitet og ansvarlighed over Det Hvide Hus.”

Hvis man kun orienterer sig via DR må man tro, at der er skabt orden i kaos, at Biden er en knivskarp og handlekraftig præsident med blik for nationens udfordringer og en sikker og fast hånd til at løse dem. Ikke et ord om, at Bidens kognitive færdigheder er så reducerede, at han næppe kan stå denne periode igennem og allerede nu er så dement, at han ikke evner at bevare koncentrationen længe nok til at huske, hvad han lige er blevet spurgt om.

Dette skønmaleri af den politiske virkelighed i USA skyldes dels den danske journaliststands behov for at spejle deres eget politiske ståsted, dels at de orienterer sig via de samme amerikanske medier – herunder ikke mindst CNN, der trods nyhedskanalens talløse skandaler og status som bundskraber, når det gælder om at kapre seere, alligevel hives ind som troværdig reference den ene gang efter den anden.

Men CNN er efterhånden alt andet end troværdig, hvilket bl.a. skandalesagerne, der knytter sig til deres mest profilerede nyhedsankre: Chris Cuomo og Don Lemon er eksempler på.

Chris Cuomo er bror til den nu detroniserede guvernør i New York, Andy Cuomo, som for nogle måneder siden måtte træde tilbage efter anklager om og politiefterforskning af en række sager om seksuelle krænkelser. Det er jo ikke i sig selv kriminelt at være bror til en sexkrænker, men Chris Cuomo blev afsløret i at have rådgivet og bistået sin bror og dennes stab om, hvordan de skulle håndtere anklagerne, så Andy Cuomo kunne redde sin kuldsejlede politiske karriere. Bl.a. havde Chris Cuomo forsøgt at tilsværte nogle af de kvinder, som anklagede hans bror Andy for at have krænket dem seksuelt. CNN måtte efter måneders suspension endelig fyre Chris Cuomo i december.

Til gengæld toner Don Lemon fortsat frem på skærmen. At Don Lemon overhovedet har kunnet opnå status som anker-es på en landsdækkende kanal er noget af en bedrift: hans intellektuelle formåen er mildest talt stærkt begrænset og det samme kan man sige om hans viden, men ikke desto mindre har han i årevis udgjort toppen af CNNs nyhedsværter. Men det er spørgsmålet om han kan bevare den status meget længere: Da B-skuespilleren Jussi Smollett i 2021 blev tiltalt og dømt for at have fingeret et overfald på sig selv af to Trump-tilhængere, kom det under retssagen frem, at Don Lemon havde sms´et til Jussi Smollett med information om politiets efterforskning.

Men ikke nok med det: Don Lemon, som er homosexuel, er blevet anmeldt af en bartender på en bar for krænkende adfærd: Don Lemon skulle, ifølge bartenderen, have stukket hånden ned i sine shorts, gnubbet sine kønsdele og efterfølgende stukket fingeren op under næsen på bartenderen.

Sagen kommer for retten i år, men det holder ikke Lemon tilbage fra at fortsætte med at gøre sig uheldigt bemærket: nytårsaften optrådte han tiltagende overrislet på CNN, hvor han bl.a. udtalte, at grunden til at folk ikke kan lide ham er, at han er en succesfuld, sort mand,: ”…og ved I hvad? I kan rende mig i røven – jeg er ligeglad!” snøvlede han.

Det er fuldt forståeligt, at CNN er i frit fald og lige så uforståeligt, at kanalen fortsat kan bevare sin status som troværdigt nyhedsmedie og reference blandt danske msm-journalister, for stort set ingen amerikanere gider se den mere: seertallene ligger således helt i bund blandt de store kabel-tv stationer og langt fra Fox News, som er helt i front.

Men skandalerne og nyhedskanalens svigtende kvalitet preller af på danske journalister, der til gengæld ikke vil røre Fox News – eller New York Post for den sags skyld med en ildtang: De er højreorienterede, hvilket udelukker dem som pålidelige. Ikke en gang Fox News og New York Posts vigtige afsløringer af Biden-familiens tætte økonomiske kontakter til Kina og Ukrainske oligarker. For ikke at tale om indholdet af Hunter Bidens computer, som var stærkt kompromitterende, men som ingen venstreorienterede medier – hverken amerikanske eller danske - ville bringe.

Nu må danskerne bl.a. finde sig i at høre Biden portrætteret som en stærk, visionær og handlekraftig leder, ligesom de sidste år måtte finde sig i at høre om fredelige Antifa og BLM-demonstrationer, mens virkeligheden var, at en lang række store byer stod i brand.

 

Artiklen har været bragt i Den Korte Avis