"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Citater

Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, blev i 2011 i landsretten dømt for overtrædelse af racismeparagraffen. Efterfølgende gentog en række debattører, blandt andre tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen og den iranske kunstner og JP-blogger Firoozeh Bazrafkan, udtalelser tilsvarende Hedegaards i protest mod dommen. I en del tilfælde blev der aldrig - eller i hvert fald ikke endnu - rejst tiltale. Og hvor der blev rejst tiltale, faldt dommene meget forskelligt ud. Lars Kragh Andersen måtte betale en bøde på 10.000 kroner, mens Firoozeh Bazrafkan blev frifundet, da domstolen vurderede, at det ikke var hendes »hensigt« at forhåne. Lars Hedegaard blev også senere frifundet i Højesteret, da hans ellers ulovlige udsagn om at »piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far«, ikke var ytret med hensigt om videre udbredelse. Alene vilkårligheden i retsforfølgelsen illustrerer paragraffens tåbelighed.

Mie Harder i Jyllands-Posten

Ytringsfrihedens værste fjende er dels den politiske korrekthed, dels den krænkelseskultur, der stadigt tydeligere gør sig gældende.

Spørgsmålet er, om vi kan regne med dommen – eller det kun er personer, der ikke tidligere har fået negativ omtale i pressen, som fremover vil blive frifundet for racisme. Det har i hvert fald hverken hjulpet Jesper Langballe eller Lars Kragh Andersen at hævde, at de ønskede at skabe debat om islams menneske- og kvindesyn. Men jeg håber da, at hele det danske retsvæsen vil annamme præmisserne for den dom, som retten i Aarhus har afsagt i dag.

Lars Hedegaard om frifindelsen af Firoozeh Bazrafkan, Den Korte Avis

Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland har sluttet racismesagen mod skolelederen fra Ejerslykkeskolen, der blev meldt til politiet, efter hun havde sagt, at hun »var træt af« en gruppe muslimske elever. Der bliver således ikke nogen straffesag mod hende, oplyser Fyns Politi.

Danmark har sammen med flere andre lande nedstemt en FN-traktat, der ifølge kritikere kunne give enkelte lande mere kontrol med internettet.

Jeg har i årenes løb solgt op mod 50 værker via Lauritz, og jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er ved dette julebillede, der giver Lauritz anledning til at afblæse auktionen og bortcensurere mit værk.

Uwe Max Jensen, hvis maleri af en vredladen julemand blev fjernet af Lauritz.dom, DenFri

Fra jødisk side peger flere på, at meget af chikanen kommer fra arabere og/eller muslimer. Det er en unfair beskyldning, mener Imran Shah, talsmand for Islamisk Trossamfund: »Det kan også være alle mulige andre. Muslimer har ikke nogen hudfarve, og det har kristne og jøder heller ikke. Hvis der sigtes til Nørrebro, så består den bydel af mange forskellige kulturer.«

Var Caroline Wozniackis Serena Williams-parodi racistisk? 45 procent klassificerer Wozniackis optrin som værende racistisk, mens 35 procent har sat deres kryds ved beskrivelsen 'Overhovedet ikke, tag jer sammen'.

Der er forskellige fortolkninger af sharia hos de mange lærde, og derfor har vi valgt at bruge den saudiske og bahrainske model, der går for at være den mest konservative. På den måde kan vi tilbyde produktet i hele den muslimske verden

Repræsentant for Saxo Bank om bankens nye sharia-godkendte fonde, som den regner med at tjene store penge på, Jyllands-Posten.

En bombe raserede tirsdag store dele af en bygning tilhørende det nynazistiske græske parti Golden Down i en provinsby udenfor hovedstaden Athen. Ingen kom til skade i forbindelse med eksplosionen, der af politiet tilskrives den yderste venstrefløj. 

Jeg opfatter det sådan, at Det Kongelige Bibliotek fremstiller en historisk begivenhed med en vinkel sammen med den armenske ambassade og en vinkel sammen med den tyrkiske ambassade.

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen om det armenske folkedrab
S har tillid til Det Kongelige Bibliotek

Hele ånden i rapporten er at begrænse pressens frihed – og pålægge udefrakommende standarder, der truer journalister med fængselsstraf, afskærer informationskilder, begrænser adgangen til politiet, politikere og så videre.

Mediekommentatoren Mick Hume om den såkaldte Leveson-rapports krav om regulering af den britiske presse,  Kristeligt Dagblad.

Hvis Holland afskaffer blasfemiparagraffen, er Danmark med i en lille klub på fem EU-lande, der holder fast i forældet tankegods, der strider mod principperne om tanke-og ytringsfrihed.

Jacob Mchangama, Jyllandsposten

Ifølge israelsk talsmænd står hackerbevægelsen Anonymous bag 44 millioner forsøg på at angribe israelske hjemmesider. Angrebene er et led i den nuværende Gaza-konflikt.

Nogen vil måske lave hærværk mod træet, pille det ned, sætte ild til det. 

Direktør i boligselskabet 3B Bent Frederiksen som argument for, at der ikke skal sættes et juletræ op i Egedalsvænget i år, Politiken

Der kom meget hurtigt et væld af kommentarer på Pia Kjærsgaards Facebook-side. Blandt kommentarerne var mange dødstrusler både mod Pia Kjærsgaard og mod jøder samt trusler om vold og ødelæggelse af mødet.

Yvette Espersen, Den Korte Avis

Hadet til jøderne er i dag det tætteste, vi kommer på en palæstinensisk sammenhængskraft.

Rune Selsing, Jyllands-Posten

Vi vil ikke anerkende den israelske stat, og det må vi vise dem.

Anonyme aktivister, som mandag aften skød fyrværkeri og sten mod Israels ambassade.

Israels ambassade angrebet i København

Jeg bliver chokeret over hvor mange informationer de tydeligvis har fået fra politiet. Glad meddeler de, at Wilders' livvagter ikke er bevæbnet med skydevåben, hvilket betyder, at det er helt ufarligt at nærme sig dem: "På den måde kan vi skabe kaos. og de kan ikke gøre noget, fordi de ikke har skydevåben."

Roger Sahlström om sit møde med de skånske AFA-aktivister aftenen før mødet med Wilders, Dispatch

Det er stadig et racistisk parti.

Bengt Westerberg, Folkspartiet, om Sverigedemokraterne, hvis ”fremmedfjendtlighed” han foreslår at der afsættes 650 millioner kroner til at advare imod, SVD.

Folk er jo bange for at komme her, hvis der skulle ske noget, mens de sidder her. Det er ødelæggende for min forretning. Samtidig er nogle af mine piger i caféen blevet kaldt ludere, når de har været ude med skrald. Jeg er virkelig harm over det, for jeg ved ikke, hvad jeg har gjort forkert. Jeg har altid sagt til de her drenge, at de selvfølgelig er velkomne i min café. Det er alle. Hvis de opfører sig ordentligt.

Det er overhovedet ikke politiets opgave at fortælle medierne, hvor de skal være og ikke skal være.

Mogens Blicher Bjerregård, formand i Dansk Journalistforbund, efter at Nordsjællands Politi udtalte at det ikke var "smart" af TV2 at aflægge Egedalsvænget et besøg - hvor en sendevogn blev smadret, Politiken

Jeg er overbevist om, at det er træets kristne symbol, der nu er årsag til, at det er blevet afskaffet. Træet er en provokation for mange, som ikke er kristne, og det er også derfor, at den lysskulptur, der nu bliver opført, på ingen måde minder om et kristent symbol.

Bianca Debaets, medlem af byrådet i Bruxelles, som forklaring på, at det traditionsrige juletræ på Grand Place i år afskaffes, Den Korte Avis

Denne weekend markeres mindet om Krystalnatten, den nazistiske pogrom mod jøderne, over hele verden. I Malmø og Helsingborg foregår manifestationerne – uden jødisk deltagelse.

Jeg vil bare sige, at traditioner jo hele tiden er til debat og til forhandling. Det er det i det her lokale og på alle niveauer i det danske samfund. Heldigvis. Og det vil sige, at traditioner udvikler sig.

Kulturminister Uffe Elbæk, om det aflyste juletræ i boligforeningen i Kokkedal, B.T.

Desuden ledes der efter grupper og personer, der udviser »intolerance og manglende respekt for andre menneskers frihed og rettigheder« samt en »legitimering eller udøvelse af for eksempel trusler, pres, chikane, hærværk, vold eller terror med henvisning til samfundsforhold, man er utilfreds med«.

Som jeg læser ham, så er der i mit sind ikke tvivl om, at Popper ville støtte et forbud mod politisk og ideologisk støtte til terrorhandlinger

Torben Mark Pedersen om ytringsfrihedens grænse, 180Grader

Jeg gætter på, at René Karpantschof kategorisk vil benægte, at han går ind for det såkaldte berufsverbot (praktiseret i Vesttyskland i især 1970´erne mod bl.a. kommunister), hvor særlige politiske anskuelser gør det umuligt at finde ansættelse i det offentlige. Ikke desto mindre gjorde René Karpantschof – og Informations Georg Metz og biskop Kjeld Holm – alt, hvad de kunne for, at Henrik Gade Jensen skulle miste sit levebrød og i øvrigt skandaliseres på en måde, der ville gøre det umuligt for ham at finde andet akademisk arbejde.

Morten Uhrskov, Den Korte Avis

Vi har talt med politiet hele vejen igennem, og de advarer nu om, at der er et endnu større trusselsbillede fra Antifascistisk Aktion end ved tidligere arrangementer, og derfor har vi besluttet ikke at gennemføre debatten

Emil Christian Østergaard, formand for KU Frederiksberg, i en pressemeddelelse
Politisk møde aflyst
af frygt for uro

AFA er Antifascistisk Aktion – en af de europæiske grupper, der kalder sig selv antifascister, men som i alt, hvad de foretager sig, er klassisk totalitære.

Bruce Bawer, der skriver om overfaldet på Aia Fog i lørdags, FrontPageMag

Jeg skelner altid mellem muslimer og islam. De fleste muslimer er moderate, de fleste muslimer er ikke-voldelige, men islams ideologi er farlig.

Geert Wilders ved det svenske trykkefrihedsselskabs møde med ham i Malmø, Wilders hjemmeside

Wilders er inviteret til at tale af det svenske Tryckfrihetssällskap, der er en pendant til det danske Trykkefrihedsselskab. Selv om de to selskaber mener, de er forsvarer af ytringsfrihed, virker de hovedsagligt ved at håne og drive hetz mod muslimer i Europa. Dette skal selvfølgelig ikke gå uimodsagt! Derfor bakker vi op om vores Malmö-kammeraters protester

De danske"antifascister", Antifa, der vil protestere i mod, at Wilders taler i Malmø lørdag, Projekt Antifa

Vi er vidner til flere og flere af de asylansøgere, som har mødt friheden i Europa og ønsker at konvertere til kristendom, fortsat er bange for de hårde konsekvenser, der venter dem, mens de sidder i asylcentrene sammen med andre muslimer. Vi oplever, at flere og flere af dem, der efter en lang proces beslutter sig til at konvertere væk fra islam, efterfølgende bliver truet, banket og chikaneret, uden at lederne i centrene og myndighederne griber ind og hjælper dem

Massoud Fouroozandeh, Kristeligt Dagblad

Protestdemonstrationen var vendt mod regeringen, kapitalismen og det repræsentative demokrati generelt

På de radikales landsmøde i september talte Margethe Vestager varmt om retten til ytringsfrihed, og samtidig nævnte hun som ”en ufravigelig ambition” at få Tyrkiet optaget i EU. Derfor ville det være befriende både for Tyrkiet og Fazil Say, hvis hun tilslutter sig protesterne mod retssagen.

Robert Ellis om den seneste ytringsfrihedssag i Tyrkiet, Den Korte Avis

Når Pia Kjærsgaard skriver, at "Breivik burde ties ihjel", er det et forsøg på at skjule sine fællestræk med massemorderen, mener instruktør Christian Lollike

Min betingelse er, at ledelsen på skolen går af.

Den muslimske far Racan Mansoor om sin §266-politianmeldelse af sin søns skoleleder. I går endte han dog med at droppe den uden betingelser. B.T.

Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen

Skoleleder Birgitte Sonsby til  nogle drenge i 6. klasse, der forstyrrede undervisningen. Nu er hun anmeldt for "racisme", Fyens Stiftstidende

To store aviser har netop fjernet afstemninger, der viser, at Sverigedemokraterne er populære på nettet. Samtidig stormer det indvandrerkritiske parti frem i en meningsmåling.

Anti-blasfemilove har ikke noget at gøre med hverken ’respekt’ eller ’sensitivitet’ over for religiøse følelser, men handler alene om autoritet, kontrol og social dominans. Det ser vi igen og igen i den muslimske verden

Religionskritik og hadsk tale er ikke det samme. De bliver bare alt for ofte forvekslet med hinanden og derfor ender nogle forkæmpere for ytringsfrihed med at forsvare retten til hadefulde og propagandistiske ytringer.

Sherin Khankan i anledning af Innocens of Muslims, Kristeligt Dagblad

Onsdag lagde et større hackerangreb den svenske socialstyrelse, domstolene, Rigsbanken og regeringens hjemmesider ned. Det skriver Dagen Nyheter. Men det var tilsyneladende bare begyndelsen. For Anonymous varsler nu det største angreb nogensinde. "Denne fredag vil vi gøre den største ting, som vi nogensinde har gjort. Vi siger endnu ikke, hvad vi vil gøre," siger de således i videoen.

Ud over ’Danskernes Parti’ nævner han også andre eksempler på, at det ekstreme højre følger samme strategi i Danmark som i Tyskland: Han fortæller, at bloggen ’Uriasposten’ er et debatforum for både ekstreme og mere moderate højreorienterede. Og ’Danish Defence Leagues’ Facebook-side er et godt eksempel på et sted, hvor højreorienterede kommer i kontakt med unge danskere.

Chris Holmsted Larsen, interview i:
Sådan gør nazister unge til ekstremister

I sidste ende handler det om at tage ansvar. På Christiansborg har man endelig valgt at bryde med de borgerliges ideologi om at isolere og fremmedgøre asylansøgerne fra det danske samfund. Det giver København en oplagt mulighed for at løfte sin del af ansvaret for en ny og værdig asylpolitik.

Det forekommer at være et svigt fra de danske kirkefolk. Sammen med deres dialogfæller vil de tilsyneladende hellere modarbejde såkaldt islamofobi og antivestlige følelser frem for at bekæmpe virkelige forfølgelser af mennesker og religiøse fanatikeres brug af trusler og blodig vold, som barbariske reaktioner på eksempelvis tegninger og film.

Jo, det er angst. Jeg arbejder på en avisredaktion (Politiken, red.), og jeg ved fra mig selv og andre, at vi tænker os om ekstra mange gange, før vi skriver noget om muslimer og islamiske emner nu om dage. Med tegningerne (Muhammed-tegningerne, red.) er det ret indlysende, synes jeg, at det fik indflydelse på, hvad vi andre tør sige og skrive, at nogle mennesker demonstrerede, at de var parate til at løbe ud på gaderne, sætte ild til ambassader og true med mord og mere brand. Vi er blevet skræmt på plads. Mere eller mindre. Lad os ikke foregøgle os andet.

Politiken-journalist Nils Thorsen om grunden til, at man ikke bringer Muhammedtegninger,   citeret af Uwe Max Jensen, denfri

Jo, det er angst. Jeg arbejder på en avisredaktion (Politiken, red.), og jeg ved fra mig selv og andre, at vi tænker os om ekstra mange gange, før vi skriver noget om muslimer og islamiske emner nu om dage. Med tegningerne (Muhammed-tegningerne, red.) er det ret indlysende, synes jeg, at det fik indflydelse på, hvad vi andre tør sige og skrive, at nogle mennesker demonstrerede, at de var parate til at løbe ud på gaderne, sætte ild til ambassader og true med mord og mere brand. Vi er blevet skræmt på plads. Mere eller mindre. Lad os ikke foregøgle os andet.

Politiken-journalist Nils Thorsen om grunden til, at avisen ikke bringer Muhammedtegninger,   citeret af Uwe Max Jensen, denfri

Jeg blev chokeret over, at det sker nu, og at det overhovedet sker. Der er altid et trusselsbillede mod jødiske institutioner.

Lederen af den jødiske menighed i Malmø i anledning af attentatet på den jødiske menigheds bygning i byen, Jyllands-Posten

Hvis det ikke er en film, så er det en tegning. Hvis det ikke er en tegning, så er det en bamse. Hvad kan man gøre? Jeg vil ikke ofre min frihed for ikke at fornærme de vilde.

Pamela Geller, der kritiseres for at skabe en ny Muhammedkrise med sin islamkritiske reklamekampagne, Politiken

Det fordomsfulde billede bliver stigmatiserende. Tintin afspejler en karikatur med kolonialt perspektiv. Små børn tager det ukritisk ind.

Behrang Meri, kunstnerisk leder af Kulturhusets bibliotek, Stockholm, der har fjernet flere Tintin-albums fra hylderne, Expressen

Udviklingen går entydigt i den forkerte retning, og folk som Bo Lidegaard, der lukker øjnene for denne tendens og legitimerer den krænkelseskultur, som truslen er en følge af, er en del af problemet.

Jacob Mchangama, Berlingske

Muhammed er ikke hellig for mig. Jeg anklager ikke muslimerne for ikke at le af vores tegninger, men jeg lever under fransk lov. Jeg lever ikke under Koranens lov

Stephane Charbonnier, Charlie Hebdos redaktør, National Post

Vi er ved at svække vores forsvar. Villigheden til at forsvare den sande intellektuelle frihed er svagere, end den har været. Der synes, at være et ønske om at forsone,  gå på kompromis  og bakke ud. Sådan er det i Europa, USA, men f.eks. også i Indien.  Det er dybt bekymrende.

Salman Rushdie, DR.dk

En død Salman Rushdie havde forhindret den nye islamfilm

Den iranske ayatollah Hassan Sanei, Jyllands-Posten

Vi vil gerne sende et budskab til alle, der krænker Muhammed. - Jeres dage er talte, for snart rejser den islamiske verden sig og vil realisere en islamisk stat, der implementerer profetens metoder

Chadi Freigeh fra Hizb-ut-Tahrir ved demonstration foran USA's ambassadei København, Politiken

Glem ytringsfriheds-argumenterne. I dette tilfælde har filmen, hvad udenrigsminister Clinton og general Dempsey burde vide, meget lidt at gøre med de danske Muhammed-tegninger, skolelærerens teddy-bamse og de utallige andre krænkelser af islam. Den 400 mand stærke styrke i Benghazi mødte op med granater og geværer. Det er ikke en spontan filmprotest; det er en krigserklæring - bedre tilrettelagt og udført end den døende supermagts svar på den.

Mark Steyn, National Review

Måske skulle vi spendere yderligere 1,9 millioner på morgenvækning af ansvarsløse politikere, der har glemt, at de skal arbejde for fædrelandet og ikke for en tutti-frutti, multi-kulti varmestue.

Asger Aamund, Berlingske

Det er beskæmmende, at Obama-regeringens første reaktion ikke var at fordømme angrebene på vores diplomatiske repræsentationer, men at sympatisere med dem, som udførte angrebene

Mitt Romney, Politiken

Vi tager stærkt afstand fra de handlinger begået af dem, der misbruger den universelle ret til ytringsfrihed til at krænke andres religiøse følelser.

Den amerikanske ambassade i Cairo, efter at den islamistiske pøbel angreb amerikanere i Mellemøsten pga. en Muhammed-kritisk film.

Det forekommer mig uhensigtsmæssigt at fastholde ul Qadri i den dobbeltrolle, for i sidste ende er det jo pakistanere bosat i Pakistan, der må finde ud af, hvordan lovene skal udformes.

Professor og islamapologet ved Københavns Universitet Jørgen Bæk Simonsen i Politiken.

I min optik er en mand som ham, der er taktisk og tvetunget, mere farlig end Al Qaeda der åbenlyst går ind for død og ødelæggelse. Hvad skal vi dog bruge hans fatwa imod terror til, når manden åbenlyst ikke er bleg for at lyve overfor den vestlige offentlighed.

 Jaleh Tavakoli om imam Tahir ul Qadri, der taler på en "antiradikaliseringskonference" 11. september, Den korte Avis

Tre timers daglig radio? En storladen afslutningsfest i koncertsalen med underholdning til tusindvis af religiøst festende mennesker? Det er ikke at sætte »fokus« på en tradition og da slet ikke en »type radio, så danskerne kan diskutere islam på et mere oplyst grundlag.« Det er en politiserende, aktivistisk og værdipolitisk fest, uanset hvordan man vender og drejer det. Man behøver ikke engang at være borgerlig, for at kunne se det.

Søren Staal Balslev om DR's store Eid-fejring, Weekendavisen.

Nye tal viser, at en fjerdedel af alle spædbørn i Storbritannien er født af udlændinge. Siden registreringen begyndte i 1969 lå andelen stabilt mellem ti og femten procent frem til 1996, for siden at være øget hvert eneste år til det som nu er omtrent det dobbelte.

Hans Rustad, Document.no

Det var stereotyper, fordrejninger eller direkte usandheder om USA. Israel og jøderne. Kommunismen og Den Kolde Krig. Islam. Racisme. Danskhed.

Kenneth Christensen Berth om de skolebøger, han har undersøgt, Den Korte Avis

Det gik for hurtigt det, der skete sidste uge. Man reagerede for hastigt.

Talsmanden for Jämtland kunstudstilling, der nægtede at udstille Vilks pga. Vilks deltagelse i et islamkritisk møde i New York, og  nu fortryder, Document.no

Vi ved fra tidligere, at sådan noget skal tackles med omhu og gennemtænkte udtalelser.
Ellers kan folk blive provokeret og tingene brede sig, som vi så det med de brande, der var for nogle år siden i vinterferien.

Man kan ikke sammenligne det, der skete i dag med episoden på skadestuen.
Jeg tror, at de dukkede op, fordi der var et tv-hold - ikke fordi det var mig. Jeg var der så sent som i aftes, og der gik det fint.

Debatten tog revanche af én enkelt årsag: at virkeligheden stadig er derude, også selvom vi ikke taler om den. Den virkelighed, man ikke ønsker at forholde sig til i den kulturelite, hvor pøbelens trængsler afvises som bigotte, hvis de har noget med indvandringen at gøre.

Eva Agnete Selsing, Berlingske

Dommerne har ladet sig påvirke af medier og folkets forventninger. Retten har ikke været sin opgave voksen.

Advokat Morten Furuholmen, der mener, at det er helt åbenbart, at Breivik er utilregnelig, Aftenposten

Der er ingen kulturer i verden, der tolererer en voldsadfærd.

Asmaa Abdol-Hamid i Politiken

De har lært volden i Danmark.

Zenia Stampe (R) om de muslimske bøllers angreb på skadestuen i Odense, B.T.

25 procent af indvandrerne med tyrkisk baggrund mener, at ateister er ”mindreværdige” , og den samme holdning har 18 procent over for jøderne. Ifølge undersøgelsen har indvandrerne ligeledes et meget negativt syn på homoseksualitet. Hele 52 procent af de udspurgte betragter homoseksualitet som en sygdom.

Resultatet af en undersøgelse af tyske tyrkere, Kristeligt Dagblad

Retssagen har afsløret, hvorfor et civiliseret samfund bør afskaffe love, der kriminaliserer krænkelsen af bestemte følelser. De hører ikke hjemme i et samfund, der vil kaldes frit og demokratisk. Det mest konsekvente solidaritet med de dømte kvinder ville være at afskaffe blasfemi- og racismeparagraffen i Danmark.

JP-leder om dommen over Pussy Riot

Jeg anfægter ikke DR’s ret, ja, pligt til at skildre islam og muslimerne som del af den danske og globale virkelighed, men er det virkelig DR’s opgave ligefrem at holde eid-fest og forsøge at inkludere folk i hin højtid?

Sognepræst og bispekandidat Jesper Bacher, Kristeligt Dagblad

I hele uge 33 vil P3 derfor sætte fokus på mad, dans, musik og en masse andre kulturelle oplevelser fra den muslimske verden og dermed forsøge at gøre Eid til en festdag for os alle sammen.

Pressemateriale om DR's store Ramadan-satsning i denne uge, kaldet "Let's Eid", DR.dk

Hele oplægget virker som en helliggørelse af islam. Det taler kun om, at der er god musik, god mad og højt humør. Der tales ikke om de sorte sider ved islam som kvindeundertrykkelse, steninger eller det antidemokratiske. Der er ikke et ord om det, og det har gjort mig bekymret.

Næstformand i DR, Ole Hyltoft, om DR's annoncerede dækning af Ramadanens afslutning, Berlingske

Gode twittere vil blive forsvaret, mens dårlige twittere smides for ulvene, sættes i fængsel med mordere og røvere for at udtrykke deres (beskidte) holdninger.

Den britiske kommentator Brendan O'Neill om den engelske lov fra 2003 2003, som forbyder brugere af elektroniske medier at sende truende eller groft fornærmende budskaber, Jyllands-Posten.

Der var der mange, der var utilfredse med, at Trykkefrihedsselskabet havde gjort islam til det grundlæggende problem i kampen for ytringsfrihed og dermed ultimativt til et kulturkampspørgsmål. Men jeg mener, at islam er det grundlæggende problem for ytringsfriheden, fordi det har direkte konsekvenser for os på grund af indvandringen. Tag Jyllands-Posten - de har jo lagt sig ned, man viser ikke Muhammedtegninger længere, og man afskediger nogle af de markante stemmer som Hans Hauge. Det er sørgeligt at se, men presset fra islamisterne har faktisk virket.

Kasper Støvring i Berlingske

Som jeg har nævnt i mine undskyldninger, så var der tale om en dårlig joke.

Den græske trespringer Voula Papachristou, der er blevet hjem fra OL i London pga. en vittighed på Twitter, Politiken

At tage alt sit tøj af er lige så lidt en ytring som at tage så meget tøj på, at man ikke kan se mennesket. Det er og bliver en handling. Hvis liberale ikke kan forstå det, er de kun liberale af navn og ikke af gavn

Mikael Jalving om liberales argumenter imod burka-forbuddet, Jyllands-Posten.

Ikke flere heksejagter fra den canadiske menneskerets kommission. Ikke flere forfølgelser af deres politiske og religiøse fjender. Det er det bedste, Harper-regeringen har gjort de seneste fem år. Friheden marcherer.

Ezra Levant i anledning af udsigten til at Canadas berygtede hate speech-lov bliver afskaffet, TorontoSun

Ved at gøre de tre eneste togstationer på Fyn,  der kan nås med IC3-toget, til antifascistiske zoner, vil vi forhindre en øget tilslutning til Danskernes Parti.

Fynske "antifascister" forsøger at blokere for forsamlingsfriheden, Projektantifa

For hvad bliver det næste? Mon ikke Putin sidder og tænker, at når Hu Jintao kan sørge for en anstændig tone i et lille land, der lægger større vægt på eksportmulighederne end på frihedsrettighederne, så kan jeg også?

Lars Hedegaard og Katrine Winkel Holm, Jyllands-Posten

Ordet "homoseksuel" optrådte for eksempel syv gange i forskernes resumé, ordet "skilsmisse" 12 gange, og "kondom" 16 gange. I det trykte resumé, der kom ud af kommissionen efter redigeringen, optræder ordene ikke en eneste gang.

En sundhedsrapport EU om mænds sundhed, der har strøget centralebegreber og oplysningerDR.dk

Det er dybt, dybt problematisk, at NTD Television ikke har kunnet dække det kinesiske besøg på dansk grund. Det lugter af blacklisting af et kritisk medie, og det er helt uhørt på dansk grund

Mogens Blicher Bjerregård, formand for journalistforbundet, Jyllands-Posten

Kan det virkelig passe, at Danmark indfører kinesiske tilstande på egen jord af frygt for kinesiske reaktioner? Desværre er disse eksempler blot de seneste vidnesbyrd om de konsekvenser, en ny verdensorden medfører for værdier som ytringsfrihed og politisk pluralisme.


Jacob Mchangama, Berlingske

Også Fanden kan hyre mig, men kun hvis han er meget charmerende, og hvis han har en sjov sag.

Karoly Németh, advokat og bestyrelsesmedlem i TFS, der fylder 70 år i dag, Kristeligt Dagblad.

Det var et markedsførings stunt båret af EBs mere syge sans for humor, der gav det fantastiske bi-resultat, at politiet måtte spilde tiden på at anholde bladets reporter for ulovligt plakatophæng. Det var ikke noget angreb på pressefriheden. Det var en selvskabt fuser.

 

Lisbeth Knudsen om Ekstra Bladets kinakritiske plakat-aktion, Berlingske

Anholdelsen udstiller, hvordan Danmark har lagt sig på maven for kineserne. Man har gjort alt for at please kineserne og skærme dem fra den frie danske presse, så de ikke får ubehagelige spørgsmål om ytringsfrihed og menneskerettigheder.

 Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, om anholdelsen af en journalist med en Kina-kritisk plakat, Ekstra Bladet

 

Jeg står nummer et på afghanernes liste, og jeg tror ikke, at det er kærligt ment.

Pastor Helle Frimann Hansen om en afghansk klan på asylcenter Holmegaard, Fyns Amts Avis

Den finske højesterets afgørelse repræsenterer et alvorligt tilbageslag for ytringsfriheden i Europa, der er kommet under pres af politisk korrekte restriktioner på det frie ord.

Soeren Kern om den finske blogger Jussi Kristian Halla-aho, der er blevet dømt for at bagvaske islam, Gatestone Institute.

Det er stor sandsynlighed for at der en type gennemgribende udviklingsforstyrrelse, som vi kalder Aspergers.

Psykiater Per Olav Næss, som behandlede Anders Behring Breivik som fireårig om  Breivik i dag, Aftenposten.

I frygtelige kulturer omskærer man kvinder med knive. I vores erstattes kniven med den ordløse skam

Tine Byrckel der sammenligner blufærdighed med kvindelig omskæring  i Information

Som situationen er nu, er der alvorlige spørgsmål om ytringsfriheden i Europa, som vi er nødt til at tale om.

Den britiske historiker Timothy Garton Ash, Jyllands-Posten

Måske vil politiet vise Folketinget, at krænkelsesparagraffer fører til ulighed for loven og dermed bryder Grundloven, der ikke kender til grupperettigheder - og ganske særligt ikke til særrettigheder? Hvis det er tilfældet, skal politiet have tak for at have udvist ukarakteristisk ildhu.

Lars Hedegaard og Katrine Winkel Holm om sigtelsen mod Torben Mark Pedersen, Berlingske

Det var en triumferende bekræftelse af det Storbritannien, som folk elsker så dybt, men så mange frygter er tabt for altid.

Melanie Phillips om markeringen af den engelske dronnings 60-års jubilærum, The Daily Mail

Forestillingen om muslimer som fanatisk homofobe har bredt sig fra sine rødder i europæisk xenofobi til at blive et potent redskab i den mangeårige konflikt mellem Israel og Palæstina.

Københavns tidligere integrationsborgmester, Jakob Hougaard (S), er kritisk over for, om projekterne overhovedet er svaret på integrationsproblemerne. Han kalder det »et stort blødende sår, hvor plastret hele tiden falder af."

 

Ifølge Berlingske

Summa summarum: Når det drejer sig om kvinders stilling i Mellemøsten, så er det ikke så galt, som du går og tror. Det er meget, meget værre.

Egyptisk-fødte Mona Eltahawy i Politiken

Efter min mening kommer man ikke uden om det nationale, historisk fremvoksede kulturfællesskab – og bør heller ikke forsøge på det. Man har nemlig vanskeligt ved at forsvare friheden i praksis, hvis man gør det.

 

Kasper Støvring om Jacob Mchangamas bog, Berlingske.

Morten Uhrskov Jensen har sat fingeren på nogle ømme punkter, som stadigvæk er højst reelle, selv om man efterhånden helst undgår at tale om dem i klart sprog.

Weekendavisens anmelder Frede Westergaard om "Indvandringens pris".

Det er beskæmmende, at et organ, der skal sikre respekt for menneskerettigheder, kan udgive en rapport, der indeholder et frontalangreb på grundværdier som ytrings- og forsamlingsfrihed,

Jacob Mchangama om Europarådets rapport. 

ECRI under Europarådet kritiserer bl. a. Danmark for: Nedsættende udtalelser mod især muslimer af Dansk Folkeparti og andre. Manglende finansiering af antiracisme-grupper o. lign. Immigranter har dårligere betalte jobs og dermed færre muligheder Det er for svært at få statsborgerskab. Minoriteter er underrepræsenterede hos politiet. Racismeparagraffen fortolkes for lempeligt.

Jyllands-Postens opsummering af den kritik af Danmark som arbejdsgruppen under Europarådet, Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance, har udarbejdet.

Asylsøgerne befinder sig måske nok i et ’ingenmandsland’ mellem oprindeligt hjemland og muligt nyt hjemland, men de er kommet til et samfund, hvor der er religionsfrihed og hvor vi har en pligt til at sige temmelig tydeligt: Her stopper overgrebene. Her er der respekt for hinanden samt frihed til både at ytre sig og vælge religion.

Leder i B.T. om overgrebene på kristne konvertitter i asylcentrene.

Den politiske heksejagt er nu så voldsom, at vi kan tale om udemokratiske, totalitære forhold i Norge.

Den norske forfatter og debattør Hanne Nabintu Herland, der nægter at vidne i retssagen mod Breivik, Aftenposten

Asylchef Anne la Cour Vågen har spurgt de 12 centerledere, som alle svarer, at de ikke er bekendt med, at der forekommer chikane af kristne på asylcentrene i øjeblikket, fortæller hun.

Kristeligt Dagblad om chikanen på asylcentre, som Sappho skrev om tidligere.

Vi blev kastet ud af Spanien i 1609, hvad der ikke er særlig længe siden… Ekkoet af Al-Andalus giver stadig genlyd i Ebro-dalen. Vi er kommet tilbage for at blive insa’allah.

Den islamiske menighed i Bilbao, Spanien, ifølge Soeren Kern, Gatestone Institute

 

Den debat om muslimer og islam, vi har haft i Danmark de sidste godt ti år, har gjort det umuligt at afskaffe blasfemiparagraffen, uden at det ville blive opfattet som en provokation og konfrontation.

Politikens kulturredaktør Anita Bay Bundegaard i Politiken

Når det gælder kvinderettigheder, er ikke alle kulturer skabt lige, især ikke dem hvis kvindeopfattelse er frosset fast en gang i det 14. århundrede. Men vi fik ikke lov at sige det. Faktisk havde vi ikke engang lov til at tænke det.

Den britiske kommentator Allison Pearson om grunden til, at systematisk sex-misbrug af britiske teenagepiger, udøvet af pakistanske muslimske mænd, blev fortiet så længe i Storbritannien, Daily Telegraph.

Eftersom kristendommen ikke længere har den store betydning i dagligdagen, vil en afskaffelse af blasfemiparagraffen være lovgivning direkte vendt mod islam.

Talsmand talsmand for Islamisk Trossamfund Imran Shah, som mener, at muslimer oplever øget diskrimination, Jyllands-Posten

Fire unge udenbys besøgende i København kom til at dreje forkert, da de skulle til koncert i Forum på Frederiksberg. De endte ud for Griffenfeldsgade 28 på Nørrebro lørdag ved 14.35-tiden, hvor de blev angrebet af omkring 12 mennesker, der blandt andet huggede en kniv i det ene offer, mens de andre blev slået og sparket

 Politiken om seneste knivangreb på Nørrebro.

Salafister kastede med sten og flasker i retning af politiket.

Den tyske avis Express.de om salafisternes voldelige reaktion på en demonstration med Muhammed-karikaturer i Bonn.

Når jeg går på restaurant, må sikkerhedsfolk undersøge stedet på forhånd. Når jeg går i biografen, må flere stolerækker ryddes til mig og mine vagter. Vi kommer efter filmen er gået i gang og går inden den er færdig – sidste gang jeg så begyndelsen og slutningen på en film i en hollandsk biograf, var George W. Bush præsident i sin første periode.

Denne udtalelse mener jeg falder falder ind under straffelovens bestemmelser for krænkende ytringer, da Christian Friis Bach med ytringen forhåner ældre hvide mænd, der tilsyneladende 'i alt for mange tilfælde' udnytter fattige sorte kvinder.

Lars Anndersen, der har anmeldt udviklingsministeren for at krænke gamle hvide mænd med sine udtalelser mod Jørgen Leth, Ekstra Bladet.

Den oprindelige kilde til denne praksis er hverken det muslimske broderskab eller salafisterne; som med så mange af islams perversiteter kan islamisk nekrofili spores tilbage til islams udgangspunkt, dets profet Muhammed.

Raymond Ibrahim om baggrunden for islamisk "døds-sex".

Efter endt læsning er det svært at se Amnestys rapport som andet end et uvidenskabeligt, politisk statement, der savner dokumentation for sine påstande og konklusioner. Det er sølle, at en så stærk organisation ikke kan levere et bedre stykke arbejde, og det efterlader én med spørgsmålet, hvorfor?

Aia Fog om Amnesty Internationals rapport om diskriminering af muslimer i Europa, Den Korte Avis

Folk spørger mig, om jeg virkelig tør udgive denne bog. Nej, det gør jeg faktisk ikke, men hvem skulle ellers gøre det? Jeg ved godt, at mange vil bruge ordet islamofobi, når den udkommer, men sådan modtages enhver oplysningskampagne om islamisme, og de, der råber højest, er typisk dem, der har noget i klemme. Vores samfund er gennemsyret af berøringsangst, som kortslutter debatten, inden den kommer i gang. Jeg ser ikke ret mange avisartikler om islam længere. Hvor er de blevet af?

Marianne Søndergaard, der sammen med Massoud Fouroozandeh lørdag udgiver bogen Global Jihad i JP.


Det er 3. gang på under to måneder, at venstreradikale går til angreb på højrefløjsaktivister, men medierne kører stadig rutinen ud fra det sædvanlige skema. Angriberne får neutrale etiketter, ofrene er ekstremister – og det politisk-motiverede overfald beskrives med vendinger der slører rollefordelingen – ‘hatecrime’ legitimeres, så at sige.

Uriasposten i anledning af angrebene på Nørrebro torsdag aften.

Eksemplerne viser også, at der har sneget sig en usynlig hånd ind, hvor der redigereres anderledes, end vi udadtil bryster os af. Vi forstiller os. En journalistisk overdommer forkaster i dag illustrationer, som tidligere ville glide lige igennem sekretariatet. Dermed skal tegnerne illustrere op imod en anden moral – som ikke er formuleret åbent – end de skulle tidligere. 

Øjvind Hesselager om eksempler på bortcensurerede tegninger på Berlingske og Politiken, Journalisten.

Hvis de for eksempel portrætterer islam som et værdisystem, der modvirker ligestilling mellem kønnene eller tegner det som en voldelig ideologi, er de med til at skabe et klima af fjendskab og mistænksomhed, rettet mod mennesker, der opfattes som muslimer.

Amnesty International i Politiken

It is likely therefore that Denmark will indeed criminalise any public defence of Muslim women and children against the horrors of ‘honour violence’. This is by no means a situation confined to Denmark. In Britain and throughout Europe, so-called ‘progressives’ have defined such a defence as ‘Islamophobia’. Thus they are doing the dirty work of Islamist fanatics in trampling down the freedom to defend the victims of violence and oppression. Where are the feminists now?

Melanie Phillips om Hedegaard-sagen, The Daily Mail

For every Lars Hedegaard willing to push things all the way to the Supreme Court, the broader lesson of his “victory” is that the average Dane understands the price of raising certain subjects is too high.

Mark Steyn om Hedegaard-sagen, National Review

Det meningsløse forbrug af tid og ressourcer har kun demonstreret, at racismeparagraffen bør afskaffes. Vi har ytringsfrihed i Danmark, men den frihed handler ikke om retten til at sige noget, som de fleste er enige i. Den må også omfatte nogles ret til at give udtryk for holdninger, som andre finder modbydelige. Ellers er ytringsfriheden bare et ord uden indhold.

Ekstra Bladets leder om §266b-sagen mod Lars Hedegaard.

Det bekræfter mig i, at jeg gør det rigtige, når jeg bruger min ytringsfrihed. De her folk er sådan nogle religiøse rockere, som reagerer med trusler, og hvad ved jeg. Det får mig egentlig bare til at tænke, at jeg skal fortsætte.

Alex Ahrendtsen, hvis navn figurerer på en terrortiltalts liste, Politiken

Den anti-anti-islamistiske gruppering i Norge har vundet den store gevinst. Andre lande har trukket islam-kritikere i retten én af gangen. Men nu får næsten enhver prominent kritiker af islam i Norge anvist en plads i en retssal i Oslo, angiveligt for at stå til regnskab for deres syn på islam ud fra den absurde præmis, at deres vidneudsagn på en eller anden måde vil bidrage til massemorderens forsvar. En massemorder, hvis skyld for længst ligger fast. Det geniale, og ironiske er, at målet for forsvareren og den anklagede, som tilsyneladende selv har forfattet vidnelisten, er identisk med landets venstrekulturelle elites mål: At delagtiggøre alle os forfattere i Breiviks handlinger. Selvfølgelig gør Breivik dette for at mindske sine egen skyld over for retten og landet; den kulturelle elite gør det for at miskreditere islam-kritik for altid.

Bruce Bawer, der selv er indkaldt som vidne i Breivik-sagen, Frontpagemag.

 

Oslo tingret har fældet en moralsk dom over kurderne, som brændte dele af Koranen og dermed blev udsat for mullah Krekars fatwa og likvideringsopfordringer.

Jurist Morten Minander fra den norske liberale tænketank Civita om dommen i Mullah Krekar-retsagen tidligere i april, Civita.

Han vil forsøge at gøre højrefløjen moralsk medsammensvoren i sin handling. Han vil bruge den til at fortælle, at han ikke er gal.

Morten Kinander, dr. jur og filosof, om Breivik-retssagen, Weekendavisen.

Sagen er en skamplet på det danske retsvæsen, men også repræsentativ for en langt bredere tendens. Skandinavien har ligesom Frankrig, Holland, Storbritannien, Canada og Australien og mange andre veletablerede demokratier vænnet sig til at politisere fri tale.

Mark Steyn om Hedegaard-sagen, National ReviewPersonligt mener jeg, at vi har langt mere grund til at være bekymrede for herboende, veluddannede islamister uden slør og med trimmet skæg. De er nemlig parate til at gå meget vidt i loyalitet overfor deres religiøse bagland, også hvor dette rent faktisk ligger udenfor Danmarks grænser.

Jette Plesner Dali på sin blog

En eks-SS-mand er ingen moralsk instans, og da slet ikke over for efterkommere af ofrene.

Den israelsk-fødte, tyske historiker Michael Wolffsohn om Günter Grass' sammenligning af Israel med DDR, Jyllands-Posten

I søndags fejrede mange kristne over hele verden påske og tog det for givet, at de kan holde deres gudstjeneste i fred. Det er ikke tilfældet. I den islamiske verden, hvor højt placerede religiøse ledere opfordrer til ødelæggelse af kirker, er de kristne højtider i stigende grad blevet en tid for død og ødelæggelse, en tid for terror.

Raymond Ibrahim om påskens islamiske kirkeangreb

I Pakistan sidder den 26-årige Shamim Bibi fængslet på anklager om blasfemi. Fængslingen er ulovlig efter pakistansk lov, idet myndighederne ikke har indleveret den formelle tiltale til retten. Shamim Bibi er mor til en kun 6 måneder gammel datter.

Men noget er mærkeligt ved Krause-Kjærs analyse. For tre år siden meddelte han offentligheden, at Trykkefrihedsselskabet stod »ved afgrunden«. Man måtte altså forvente selskabets snarlige opløsning. Det skete ikke. Tværtimod. Her tre år efter må Krause ty til den meget mindre dramatiske betegnelse »en nedtur«. Først »en afgrund«, så »en nedtur«. Det er da noget af en fremgang!

Katrine Winkel Holm, Berlingske

Real Madrid siger, at beslutningen om at fjerne korset fra dets logo simpelthen er en omkostning ved at lave forretninger i en globaliseret verden, men kritikere ser ændringen som en udhulning af europæisk kultur og tradition  

Normalt er der ingen grund til at glæde sig over, at andre har det skidt, men i dette tilfælde er det muligt at gøre en undtagelse.

Niels Krause Kjær, der glæder sig over Trykkefrihedsselskabets angivelige "nedtur", Berlingske.dk

Senere samledes en større gruppe Allahu Akbar råbende indvandrere med hovedsageligt palæstinensisk baggrund på et plateau overfor Mølleparken, mens grupper af venstreekstremister samledes rundt om Mølleparken. 

Uwe Max Jensen om lørdagens EDL-demonstration, Document.no

Vi har været vidne til, at professionelle ballademagere fra det autonome miljø har benyttet lejligheden til at komme i konfrontation - primært med politiet... Vi skal alle sammen stå vagt om de demokratiske rettigheder, der er. Derfor er det fuldstændigt uacceptabelt, at nogen prøvede at trænge ind til den demonstration i Mølleparken.

Borgmesteren i Aarhus om lørdagens voldelige AFA-demonstration, Politiken

Der skulle imidlertid kun gå ganske få uger, før selskabet kom i strid modvind. Det er tydeligt, at dagens aflyste møde er en stor propagandasejr for mainstreammedierne. Åbenbaret for enhver er det, hvem der bestemmer. De gør de stærke. Lidt endnu, i hvert fald. De stærke – mainstreammedier sekunderet af EXPO, Timbro – Cepos’ svenske storebror – m.fl. – har reetableret den gode tone og genskabt den naturlige orden i Sverige. Nok engang har man undgået at blande drenge og piger, æbler og pærer, de rigtige med de forkerte. Exit Tryckfrihetssällskapet.

Mikael Jalving om den bagvaskelseskampagne, som det svenske Tryckfrihetssällskapet er udsat for og som førte til en aflysning af et planlagt møde, JP.dk

Kristne terrorister og ekstremister er på fremmarch. Det mest bestialske terrorangreb i Norden i nyere tid er begået af en kristen - ikke en muslim.

Tidligere medlem af tidsskriftet Faklens redaktion, Jens André Herbener, Politiken 

Regeringen opfatter de anglikanske præster som imamer med hundehalsbånd og imamer som præster med turban.

Den afgående engelske ærkebiskop Rowan Williams, der mener at sekularisterne kanaliserer bekymringen over radikal islam over på kristendommen, Daily Telegraph

 

I en tale i en af Londons mest kontroversielle moskeer, har Ken Livingstone lovet at gøre London til et ”fyrtårn" for profeten Muhammeds ord.

The Daily Telegraph om Londons måske fremtidige borgmester

En morder er en morder, en galning er en galning, et racistisk drab er et racistisk drab, det er den samme historie og en beslægtet konsekvenshistorie, men sådan er det ikke.
Hvis man myrder med henvisning til islam, kan man regne med særbehandling.

Niels Lillelund, Jyllands-Posten

Kan man på den måde sige, at Politiken med sine holdninger har et medansvar for mordene i Frankrig?

Hvis man skal følge Politikens egen debatform fra Breivik-sagen, må svaret være ja. Men hvis man skal følge sund fornuft og almindelig anstændighed må det selvfølgelig være nej. Den form for argumentation er absurd.

Ralf Pittelkow, Den Korte Avis

Hun ønsker bare, at luftfartselskabet accepterer, at det var urimeligt og forkert og det ironiske er, at hun nu er nødt til at bringe sagen for den europæiske menneskeretsdomstol i Strasbourg. Og endnu mere ironisk er det, at den britiske regering - en britisk regering, hvis individuelle medlemmer ganske givet er enige i, at afgørelsen er grotesk - nu tilsyneladende bakker afgørelsen op og går imod Mrs. Eweida.

Londons borgmester, Boris Johnson, om den britiske kvinde, Mrs. Eweida, der blev fyret for at gå med kors om halsen på arbejde, Daily Telegragh

Manu Sareen er politisk grov og geskæftig i forhold til folkekirken. Men han er respektfuldt tilbageholdende, når det gælder det islamiske trossamfunds fjendtlighed mod bøsser og lesbiske. Den holdning prøver han at sælge som moderne.

Ralf Pittelkow, Den Korte Avis

Mens Assad-regimet angribes af al-Qaeda og andre, skyller en bølge af jihad ind over Syrien, hvor de kristne nu udsættes for en forfølgelse som er uden sidestykke i nationens moderne historie.


Raymond Ibrahim om den seneste tids kristenforfølgelse, Stonegate Institute

 

På den ene side har vi Trykkefrihedsselskabet, som med sit navn godt nok hævder, at de går ind for trykkefrihed og ytringsfrihed. Men ser man nærmere på de sager, de tager op og måden, det foregår på, synes forsvaret af ytringsfriheden ikke at være deres egentlige ærinde, men snarere et redskab, de mobiliserer i deres antimuslimske og nationale sags tjeneste. 


Frederik Stjernfelt i Århus Stifttidende

Elever lærer værkets krænkende og diskriminerende sprog uden filter. Vi vil fjerne Den Guddommelige Komedie fra undervisningsministeriets pensum. I det mindste vil vi have en fornøden tekstkommentar, som kan kaste lys over teksten.

Valentina Sereni, formand for den anti-racistiske, FN-sponsorerede gruppe Gherush92, der mener, at  Dantes  "Den guddommelige komoedie" er diskriminerende, Kristeligt Dagblad

Metz er ikke ene om at have denne holdning. Carstens Jensens omtalte for nylig Dansk Folkeparti-vælgere som »slimede kældermennesker. Og Klaus Rifbjerg ankommer som regel i »en støvsky af ukvemsord«, når forfatteren blander sig i den offentlige debat, som Frederik Stjernfeldt rammende har sagt

Bjarke Larsen om Georg Metz´begrundelse for ikke at ville deltage i Trykkefrihedsselskabets debatmøde, Information

Det er en underdrivelse at beskrive plakaterne, du satte i dit vindue som voldsomt krænkende. Den slags bør der ikke være plads til i et civiliseret samfund.

Den engelske dommer Michael Heath, der idømte en mand 12 månedes fængsel for at have sat anti-islamiske tegninger i sit vindue, This is Lincolnshire

Muslimske imamer i moskeer over hele Europa kan frit opfordre til had mod Vesten og opfordre til "krig mod kristne jøder", mens de brede lag af politikere ingenting hører og dommerne intet ser.

 

Guy Millière, Stonegate Insitute

Før i tiden ville det være umuligt for nazister at gennemføre et møde midt i København. At de tør gøre dette, skyldes formentlig, at det venstreradikale miljø fremstår handlingslammet. Hvis det lykkes at holde mødet, vil det være en sejr for nazisterne"

 

René Karpantschof, tidligere bz'er, her i rollen som ekspert, om VU's debatmøde med en nazist, som venstreekstreme kræfter forsøgte at forhindre, DR.dk

Blandt unge mellem 14 og 32 år konstaterede forskerne at blandt dem med tysk statsborgerskab må 15 % karakteriseres som ”religiøse ekstremister med antivestlige holdninger som er rede  til at bruge vold”. Blandt dem uden tysk statsborgerskab defineres 24 % som religiøse ekstremister.

 

Resultatet af en tysk undersøgelse af landets muslimer, Rights.no

  1. Integrations-debatten har i lange træk været styret af fremmedfrygt og islamofobi, idet de højreorienterede kræfter i Danmark har haft held med at sætte dagsordenen. Den måde, vi har diskuteret og ført debat på, har på sin vis også været dræbende for udviklingen af integrationen.

 

Tarek Omar fra Politikens debatredaktion, der glæder sig over, at "udlændinde-debatten døde", Politiken.

 

En moderat islamist er en islamist, der er løbet tør for ammunition”. Og: ”En moderat islamist er en islamist, der interviewes af en vestlig journalist."

Danmarks tidligere ambassadør i Pakistan Bent Vigotski på Trykkefrihedsselskabets møde i tirsdags, Rights.no

Facebook har været særdeles aktive med hensyn til at fjerne billeder, der involverer nøgenhed. Kurt Westergaards Muhammed-tegning, hvor Muhammed er forsynet med en bombe i turbanen, og Lars Vilks ‘s Muhammed-tegninger, hvor religionsstifteren er fremstillet som en rundkørselhund, har imidlertid endnu ikke været omfattet af Facebooks censur og den efterfølgende blokering af de brugere, der har lagt materialet ud.

Uwe Max Jensen, Denfri

"Endvidere må De forvente, at Deres offentlige optræden i blandt andet TV, samt indholdet af den hjemmeside for den forening, hvor de [sic!] er formand for, vil kunne foranledige reaktioner fra personer med et andet livssyn."

Fyns Politis anklagemyndighed om begrundelse for ikke at gå videre med en sag om mordtrusler mod formanden for organisationen Frit Danmark, Uriasposten

Hvad stiller en selvhøjtidelig autokrat som Putin op med demonstranter, der benytter sig af vid, ironi, sarkasme og hån, spot og latterliggørelse?

Lars Hedegaard om de russiske massedemonstrationer mod Putin, i Berlingske

Khader kalder Trykkefrihedsselskabet ”en lille sekt” og ”en underafdeling til Dansk Folkeparti”.

Ifølge den svenske avis Sydsvenskan

Der burde lyde et ramaskrig - ikke mindst fra samtlige skandinaviske kunstnere og forfattere, der lever af at ytre sig frit. Hvor er I henne? Hallo...! Hvor er sympatitilkendegivelserne, støtten og de opbakkende ord?

 

Kit Louise Strand om den manglende opbakning til Lars Vilks, i Berlingske.

Det er en flov sag for Politiken, og Hasselbalchs bog er en vigtig øjenåbner for, hvordan Politikens journalister kunne sove i timen og bygge store historier på alt for løse associationer uden en virkelig afsløring. Den bør indkøbes i klassesæt til journalisthøjskolen.

Henrik Gade Jensen om afsløringerne i "Politiken-affæren", Jyllands-Posten

Sagen rejser en række væsentlige, principielle spørgsmål om offentligt ansattes ytringsfrihed. Jeg har derfor besluttet at se på sagen.

Ombudsmanden om dekanens advarsel til professor Linda Maria Koldau ved Aarhus Universitet, Politiken

De ventede bare på det rette øjeblik til at angribe.

 

Lars Vilks om de personer, der overfaldt ham under en forelæsning på Karlstad Universitet, Washington Post

Hvis dekanen siger til mig foran flere vidner, at jeg vil få en advarsel bl.a. på grund af mine skriverier i pressen, og hvis jeg bliver truet til en »fortrolighed«, som hverken bliver defineret eller begrundet, så omhandler det netop ytringsfrihed.

Professor Linda Maria Koldau, Berlingske

Den frihed, nettet giver, er illusorisk, hvis den begrænser skribenter til at skrive under pseudonym i obskure hjørner af nettet. Skribenter som vil høres, må kæmpe sig fra udkanten til hovedstrømningen ved åbent at argumentere for deres ideer. Hvis de lever i et diktatur eller et demokrati med undertrykkende love, vil de opdage at den nye teknologi i sig selv ikke nedbryder de gamle forhindringer for fri debat.

 

Det er et sørgeligt vidnesbyrd om dagens Europa, at den ultimative ’anerkendelse’ for minoriteter synes at bestå i retten til at begrænse andres ytringsfrihed og at menneskerettighedsdomstole- og organisationer er blevet de fremmeste fortalere for denne rigide form for dogmatisme forklædt som tolerance.

 

Jacob Mchangama i Berlingske

  • Vi har jo også et selvstændigt retsvæsen inden for sportens og kirkernes verden, så hvorfor ikke også i disse tilfælde?

 

Justitsministeren i den tyske delstat Rheinland-Pfalz, Jochen Hartloff, i et forsvar for islamiske særdomstole, Kristeligt Dagblad

Aldrig har skismaet mellem universiteterne og offentligheden været større. Nytænkningen sker andre steder og især i den frie, offentlige debat, der i Danmark har været kendetegnet ved en særlig stor grad af tankefrihed i modsætning til vore nabolande. Intellektuelle i dagens Danmark er svære at finde på universiteterne, men skal søges i dagspressen, blogs, tænketanke og trykkefriheds- og debat-selskaber. Det er der, der tænkes nyt og kontroversielt.

Henrik Gade Jensen i Jyllands-Posten

Lad os slutte med Michael Irving Jensens guldkorn: Det Muslimske Broderskab vil slet ikke have magten.

 

Kasper Støvring, der ser tilbage på, hvad der blev sagt om det arabiske forår, Berlingske

Ifølge Information står der i udkastet til advarslen, at Linda Maria Koldou ikke skal "bryde fortroligheden", men gå ind i den faglige dialog i en "urban tone".Hun skal deltage i alle "relevante" møder under opsyn af en konsulent. Hun skal dagligt være på universitetet "svarende til en normal arbejdsdag". Endelig skal hun sige undskyld til de kolleger, hun har anklaget for mobning.

 

En dekan på Aarhus Universitet sender advarsler til musikprofessor Maria Linda Koldau, fordi hun har kritiseret universitetets faldende niveau, Politiken

En vigtig del af vores arv er gået tabt.

 

En ansat på Maldivernes National Museum efter at en folkemængde angreb og smadrede århundredegamle buddhistiske statuer, Minivan News

 

Ligesom en romanfigur i George Orwell’s 1984 blev han dømt som forbryder fordi han havde udtrykt sin mening.

Leo Mckinstry i en nekrolog over den engelske rektor Ray Honeyford, der blev udskreget som racist og fyret i 1985, Mail online

Nogle af svaghederne i dagens norske politiske kultur og ethos går tilbage til vores svigt i 1940 og efterkrigstidens uvilje mod at indrømme det og tage et opgør med det.

Anders Ulstein, der i anledning af Bawers bog skriver om den norske elites opportunisme og tilpasning under Ander Verdenskrig, Document.

Hvem kan betvivle, at der er en forskel i værdierne på en civilisation, der fremmer demokrati, beskytter individuelle rettigheder og fremmer kvinders rettigheder i forhold til en civilisation, der accepterer tyranni, ikke tillægger rettigheder nogen betydning og ikke respekterer lige rettigheder for mænd og kvinder.

Frankrigs indenrigsminister, Claude Gueant, der er kommet i stormvejr efter bl.a. følgende udtalelse, Kristeligt Dagblad

 

I Frankrig er ca 70.000 franske statsborgere konverteret til islam i de seneste år. Ifølge en rapport fra det franske stats-TV France 3 er flertallet af konvertitter til islam ligesom i Storbritannien unge kvinder som siger, at de er trætte af materialisme.

Soeren Kern, Stonegate Institute

De alarmistiske tekster om integration og islam er blevet en karrierevej de seneste ti år.

Journalist Petter Larsson i anledning af det svenske Trykkefrihedsselskabs første møde, Sydsvenskan

Det er min faste overbevisning, at for at kunne forbedre forholdene i vores lande skal ytringsfriheden og udgivelse uden censur eller truslen mod fængsling være en hellig ret for alle mænd og kvinder.

Paul Auster, der er faldet i unåde i Tyrkiet, efter at have bekendtgjort, at han nægter at besøge landet, som har mere end 100 fængslede forfattere og journalister, Jyllands-Posten.

Den vold som rammer Malmø er ikke just one of those things, det er ikke almindelig kriminalitet. Det er led i en rivalisering og fortrængning af ordensmagten og svensk myndighed og åben trods af deres suverænitet.

Hans Rustad, Document.no

Det findes en mental stalinisme i vores land. En politisk korrekt terror, som ødelægger vores land.

Journalist Gunnar Sandelin på det svenske Tryckfrihetssällskapets første møde tirsdag aften, Sydsvenskan

På Danske Bladtegneres generalforsamling kunne man ikke blive enige om en erklæring, der tog afstand fra de trusler og konkrete mordplaner mod Vilks. Muhammed-tegneren Kurt Westergaard talte varmt for, at foreningen skulle markere støtte til Lars Vilks, men andre medlemmer af Danske Bladtegnere var imod.

Uwe Max Jensen og Helle Merete Brix om den manglende støtte til Lars Vilks, rights.no

Der bliver kaldt til bøn fem gange om dagen og den første uge driver det en til vanvid, og så bliver en del af ens sind og det er noget meget smukt.

Skuespilleren Liam Neeson, der overvejer at konvertere til islam efter et ophold i Istanbul, Daily Mail

Grundpræmissen var fra starten, at det ikke måtte blive blasfemisk.

 

Omar Marzouk om sit nye program på DR 2, Kristeligt Dagblad.

Hvem siger, at vores vestlige definition af demokrati også vil være den rette for egypterne?

Rushu Rashid Højbjerg i anledning af det egyptiske valg, i Politiken

Timingen er næppe velvalgt, blot et halvt år efter forbrydelsen, men hvornår vil den være det? For de stakkels pårørende, der sørger over at have mistet børn eller ægtefæller på Utøya og i Oslo, vil det nok altid være smerteligt at skulle forholde sig til massemorderens udåd omsat til bøger, teater og film. Man forstår derfor godt den umiddelbare anfægtelse. Vi lever imidlertid i et samfund med ret til at ytre os frit og frihed til at udfolde os kunstnerisk, og hvis vi et kort øjeblik ser bort fra injurielovgivningen og den beskyttelse som visse – og kun visse – befolkningsgrupper ydes af straffelovens § 140 og 266b, så gives der ingen garanti mod krænkelser i et demokrati.

Kit Louise Strand om CaféTeatrets Breiviks-opsætning, i Berlingske Tidende.

Jeg har et problem med en lov som vi har her i Danmark som vil begrænse ytringsfriheden i at tale frit om de problemer som vi har verden over.

I Iran findes der en lov der giver fædre og bedstefædre lov til at begå vold og mord på deres børn og børnebørn uden at de bliver straffet for mord. Tjek den selv - den islamiske lov paragraf som hedder paragraf 220. Hvis jeg og alle jer derude. Hvis vi ikke må tale om æresdrab verden over, ja så har Danmark et problem. Et meget stort problem.

Firoozeh Bazrafkan i anledning af at hun er blevet indkaldt til afhøring for overtrædelse af §266.

At en religiøs ekstremist i et demokratisk samfund er i stand til at skræmme nogen til at aflyse et møde er chokerende – det samme er manglen på offentlig furore over dette skandaløse eksempel på intimidering og cencur.

 

Den britiske journalist Joan Smith om sidste uges aflysning af et ateist-møde på Queen Mary University i London, The Independent.

Det er rystende at opleve, hvor stor og uforfalsket støtte, Kidd modtager via de sociale netværk. Der er åbenbart horder af unge, som i lighed med Kidd gerne så konkrete politikere dræbt. Eller som i hvert fald ikke kan se noget galt i at sige det.

Tom Jensen om rapperen Kidds mordtrusler mod Pia Kjærsgaaard, Berlingske.dk

Der er tale om mere ukonkrete opfordringer, der under normale omstændigheder ville være straffrie, men som nu bliver kriminaliseret på grund af den ekstremt brede definition af medvirken til og fremme af terror.

Jacob Mchangama om dommen mod ROJ TV, Berlingske.dk

Disse trusler er et aggressivt angreb på ytringsfriheden og det faktum, at de førte til en aflysning af vores debat var meget skuffende.

Formanden for Queen Mary's Atheism, Secularism and Humanism Society, hvis debatarrangement på Queen Mary University i London om “One Law for all” blev aflyst pga. trusler fra islamister, National Secular Society.

 

Efter dansk forbillede startes nu et Tryckfrihetssällskapet i Malmö. Tirsdag d. 31. januar holder vi vores første møde med temaet: Findes der ytringsfrihed i Skandinavien? Er der virkelig brug for et Trykkefrihedsselskab i et land, hvor den første trykkefrihedsforordning blev indført allerede i 1766 og hvor ytringsfrihed nu er indskrevet i grundloven? Desværre er svaret uden tvivl ja.

Den svenske journalist Ingrid Karlquist, Snaphanen

Det synes aldeles vilkårligt, hvad danske domstole beslutter, at anklagede skal betale i bøde. Lars Hedegaard og Jesper Langballe blev dømt til at betale bøder på henholdsvis 5.000 og 4.000 kr. for deres berømte udtalelser om, hvad der foregår i familier med islamisk baggrund. Min medblogger, Firoozeh, er gået fuldstændigt fri for at sige det samme. Det er Danmark anno 2012, i hælene på Pakistan. Det er nu, man skal forsvare ytringsfriheden i Danmark.

Mrutyuanjai Mishra på JP.dk

Det er svært at tro på, hvad der står i bibelen, fordi det er svært at tro på noget, der er skrevet af folk, der var fulde og røg sjov tobak.

Den polske sangerinde, Dorota Rabczewska, der i mandags fik en bøde på 8.500 kr. for at udtale det, Ekstra Bladet

Ville Jesus mon få ministeriet på nakken ved at sige, at han ikke var kommet for at bringe fred, men sværd?

Sognepræst Jens Kvist som kommentar til kirkeministeriets vejledning til præsterne om at afstå fra at komme med ytringer, der kan tolkes som freds- eller ærekrænkende, Kristeligt Dagblad

På udlændingeområdet har mistænkeliggørelse og eksklusion ført til regulære parallelsamfund.

Morten Bødskov, Justitsminister (S), Morten Østergaard, Uddannelsesminister (R), Thor Möger Pedersen, Skatteminister (SF) Berlingske

Jeg kan derfor kun erklære mig ening med Lars Kragh Andersen i hans udsagn, som jeg gerne vil gøre til mit eget og hermed erklære, at:

Jeg er overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel. Dette skyldes efter min mening en defekt menneskefjendsk kultur, der bygger på en defekt menneskefjendsk religion, hvis lærebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre 2 verdensreligioners manualer tilsammen.

Torben Mark Pedersen i en kommentar til bøden på 10.000 kr, som Lars Kragh Andersen er blevet idømt for at ytre det ovenstående, 180Grader

Akkari kan ikke forstå, at nogen skulle finde det problematisk,  at han skal undervise i demokrati og understreger, at han er fagligt kvalificeret til jobbet.

Det går ikke, at udøvelsen af ytringsfriheden og kampen for pressefriheden sker i ledtog med en organisation, som systematisk anvender vold mod civile til at fremme en politisk dagsorden.

Michael Ehrenreich om sagen mod ROJ TV i Kristeligt Dagblad

Europa må vænne sig til, at der findes islamisk-demokratiske partier ligesom der findes kristendemokratiske partier...Påstanden om, at en islamisk indstilling er uforenelig med demokratiet er forkert.

Den tyske udenrigsminister Guido Westerwelle under sit besøg i Tunesien, Deutsche Welle

Indisk domstol beordrer en række af verdens mest besøgte netsider til at rense ud i påstået antireligiøst og ”anti-socialt” indhold. IT-minister afviser, at der er tale om censur.

Indisk domstol beordrer en række af verdens mest besøgte netsider til at rense ud i påstået antireligiøst og ”anti-socialt” indhold. IT-minister afviser, at der er tale om censur.

Jeg har fået trusler om tæsk pga. min piercing, fordi jeg går i byen og fordi jeg har taget tørklædet af

Den 17-årige indvandrerpige Nadia i B.T.

Osama bin Laden er en  god mand. Han er juvelen i islams krone.

Den norske imam Mullah Krekar, der har meddelt at han nu forlader Norge og vender tilbage til Irak, ifølge Bruce Bawer, FrontPage Mag

Vi synes i ytringsfrihedens navn, at det at hengive sig til både kristendom og islam er en stor skam. Kristendommen nævnes i øvrigt i de samme tekster, men det bliver der tilsyneladende ikke lagt vægt på.

Forsangeren i det norske metalband Taake, hvis nominering til en prestigegyldt norsk musikpris har udløst debat, i Politiken

I Hizb ut-Tahrir får konvertitter en komplet omgangskreds og fritidsaktiviteter og bliver således en del af et stærkt og velorganiseret fællesskab.

Islamismeforsker Kirstine Sinclair om danske islamkonvertitters opbakning til Hizb ut-Tahrir i Kristeligt Dagblad

Det Muslimske Broderskab og salafistpartiet, al-Nour, er de overlegne. De slagne er demokraterne fra Tahrir-pladsen.

Allan Sørensen om situationen forud for gårsdagens valg i Egypten i Kristeligt Dagblad

De råbte "allahu akhbar" og "glædelig jul", Tommy.

Lederen af English Defence League, Tommy Robinson, om de mænd, der overfaldt og tæskede ham lige før jul, Gates of Vienna.

Endelig mente Skovgaard-Petersen, at der i den arabiske verden var mere fri kulturel selvkritik i pressen end i Vesten. Det på trods af, at der ifølge instituttet Freedom House, der undersøger verdens presseforhold, ikke er nogen fri presse overhovedet i den arabiske verden.

Bent Blüdnikow om den netop prisbelønnede professor Jakob Skovgaard-Pedersen, i Berlingske.

For hver dag der går bliver vi mere sikre på at netværket ikke findes.

Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt om Anders Breiviks påståede "organisation", Document.no

Muslimer gik lørdag til angreb på kristne studerende i det sydlige Egypten, efter at en kristen student havde lagt en tegning af profeten Muhammed ud på en internetside.