"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Brandattentat mod Lars Vilks

15. maj 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Muhammed-tegnerens hus blev i nat forsøgt brændt ned

Ukendte gerningsmænd har smadret en rude og hældt benzin ind i Lars Vilks' hus i Skåne. Herefter er der blevet stukket ild på huset. Kunstneren var ved en tilfældighed ikke til stede i huset i går nat, da han overnattede hos en veninde. Politiet har orienteret Lars Vilks om brandattentatet, og kunstneren befinder sig i øjeblikket ved sit hus. Sappho har været i telefonisk forbindelse med Lars Vilks ved middagstid.

"Det vrimler med politi, og politiet skal tale med mig, så jeg kan ikke sige mere nu," siger Lars Vilks til Sappho, mens man kan høre politifolk tale sammen i baggrunden.

Sappho følger sagen og vil snarest have en mand på plads i Skåne.

Lars Vilks' blog er i øvrigt oppe at køre igen efter at have været nede siden overfaldet på Uppsala Universitet tirsdag.

Som kommentar til det nyeste attentat på Vilks udtaler formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard: “Jeg er målløs. Hvordan kan mordbrændere uhindret skaffe sig adgang til Vilks’ hus få dage efter, at kunstneren er blevet overfaldet af en pøbel i Uppsala? Hvad tænker de dog på i det svenske politi? Og hvad tænker de på i Sveriges politiske klasse? Mig bekendt har ikke en eneste svensk politiker haft nogen kommentar til overfaldet i Uppsala. Er det i virkeligheden sådan, at de svenske magthavere helst ser Lars Vilks ekspederet ud, således at der bliver sendt en besked til andre, der sår tvivl om den svenske idyl?”

“Det er nu, der skal vises solidaritet i praksis. Det kan man blandt andet gøre ved at købe den tegning, som Vilks nu er dødstruet for.” siger Lars Hedegaard.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg