"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sveriges Radio censurerede politiets pressekonference efter terrorangrebet

13. juni 2016 - Udkigsposten

SR Ekot på Twitter.

Søndag blev et diskotek i Florida, USA, ramt af et islamisk terrorangreb. Sveriges Radio ville kontrollere oplysningerne der kom ud og turde derfor ikke sende direkte fra politiets pressekonference. 

SR Ekot er Sveriges Radios nyhedstjeneste. Hver time sender de nyheder på P1 og P4. I anledning af terrorangrebet valgte de at sende direkte hele søndagen. Dog opstod der et problem, da politiet i Orlando afholdt deres første pressekonference. Det på trods af at programmet rent faktisk hed Ekots direktsänding om presskonferensen.

Det forløb sådan her:

”Skal vi sende live nu?” spurgte journalisten på SR Ekot og fulgte kort op efter med: ”Vi har ikke mulighed for at lytte med direkte nu på pressekonferencen, for vi kan ikke kontrollere hvilke oplysninger politiet går ud med. Så vi kommer til at høre pressekonferencen med lidt forskydning. Lidt efter lidt vil vi så fortælle hvad vi kan.”

På det sociale medie Twitter uddybede nyhedsprogrammet begrundelsen: ”Vi fravalgte at sende lyden fra pressekonferencen i sin helhed, da vi gerne vil have kontrol over hvilke oplysninger vi offentliggør. Underskrevet Olle (Zachrison), ansvarshavende udgiver.”

Senere på dagen blev Præsident Obamas pressekonference dog sendt direkte uden forskydelse.

 

Links: SR Ekot. SR Ekot Twitter.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg