"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Norges svar på Pia Kjærsgaard

26. januar 2016 - - af Katrine Winkel Holm

På mandag kan man i Trykkefrihedsselskabet møde Norges fremmeste politiske værdikæmper

”Vi tror ikke på multikultur. Vi tror, det er en drøm fra Disneyland. Rodløshed sat i system. Idioti på lang sigt, og vi tror, at det kan komme til at rive vort land i stykker.”

Man skulle ikke tro, at disse ord kunne sætte sindene i kog. Men var hvad der skete, da Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde skrev dem i en kronik den 17. maj 2010.

Et par måneder senere udførte Anders Behring Breivik sin massakre, en begivenhed der førte til at hele Norges islamkritiske fløj blev hængt ud som mere eller mindre medansvarlige.

Smædekampagne og dødstrusler

De verbale angreb på Tybring-Gjedde tog til: Han blev ikke alene stemplet som racist, men også sat i bås med massemorderen. Endelig blev han, ligesom andre kendte islamkritikere, udnævnt til et ’søppelmenneske’, dvs. ”skraldespandsmenneske,” der fortjener at ende på lossepladsen.

Dernæst kom dødstruslerne.

Chikanen blev så voldsom, at Tybring-Gjedde måtte søge sygeorlov.  I dag lever han med sikkerhedsvagter, og familien må tage forholdsregler: sørge for ikke at bevæge sig steder, hvor der er mange mennesker, ikke tage bus, have hemmeligt telefonnummer osv.

Den rolle Tybring-Gjedde har spillet i offentlige norske debat minder om den Pia Kjærsgaard har spillet herhjemme – dog med en vigtig forskel: Tybring-Gjedde er ikke partileder, men snarere en outsider i sit eget parti.

Det norske Fremskrittspartiet har altid haft større fokus på økonomi og skat end Dansk Folkeparti. Kultur- og værdikampen har man højere fra i partiet forsømt – bortset Tybring-Gjedde, der i vid udstrækning udgør sin egen politiske enmandshær.

Tybring-Gjedde har fastholdt, at man kan og skal tale om islamisering af det norske samfund, på et tidspunkt hvor partileder Siv Jensen var interesseret i at lægge afstand til udtrykket.

Det skete efter at en stærk opinion havde fordømt ordet ’snikislamisering’ som dybt suspekt. Kampagnen mod udtrykket, fik Tybring-Gjedde til at kritisere det "sprogpoliti",  der tyranniserer den offentlige debat.

Enestående og udsat

Tybring-Gjedde har en i bogstavelig forstand enestående, men også udsat plads, i den norske debat, hvor de politiske korrekte medier har gjort ham til et hadeobjekt.

Til gengæld vinder Tybring-Gjedde i stadig højere grad respekt som en standhaftig politiker, der tør fortælle sandheden om den omvæltning masseindvandringen skaber i Norge.

Tybring-Gjedde har opnået et renommé som den, der tør tale flertallet midt imod. Hans bog ’Mens orkesteret fortsetter å spille’ står som en advarsel om, hvor Norge ender hvis den nuværende kurs fastholdes.

Hør Christian Tybring-Gjedde tale i Trykkefrihedsselskabet mandag kl. 17. Det vil være muligt at købe hans bog og få den signeret. Info og tilmelding her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg