"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Appel til alle muslimer

10. april 2012 - Artikel - af Sapphos redaktion

Muslimer i Aarhus  blev inden sidste lørdags DDL-demonstration opfordret til at vende ryggen til "Breiviks venner".

 

Folk i Aarhus' indvandrertætte kvarterer stødte i dagene op til Danish Defence League (DDL)/English Defence League (EDL)-demonstrationen i Mølleparken på løbesedler, der opfordrede muslimer til at holde sig væk fra demonstrationen.

Afsender af løbesedlerne er at dømme efter papirets brevhoved Forbundet af Islamiske Foreninger, der har til huse i Aarhus V.

Forbundet af Islamiske Foreninger er registreret hos Youssef Ibrahim Amin, der angiveligt er nyuddannet socialrådgiver fra den internationale linje på VIA Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus.
 
Løbesedlens ordlyd:
 
"Appel til alle muslimer i Århus

Vend ryggen til anti-muslimsk demonstration 31. marts

Forbundet af Islamiske Foreninger ønsker ikke Breiviks venner til vores by, Århus.

Vi tager skarpt afstand fra disse ekstremister og racister, som opfordrer til had og truer den sociale fred og sameksistens.

Vi maner muslimerne til besindighed og appellerer til alle om ikke at lade sig provokere.

Forældre og unge opfordres til at blive hjemme 31. marts og ikke opsøge byen."
 
Herefter gentages teksten på to andre sprog.
 
Blev ikke hjemme 
 
Trods Forbundet af Islamiske Foreningers opfordring og en række andre tiltag såsom fodboldturnering i Gellerup og en udflugt til en koncert lykkedes det ikke at afholde alle med muslimsk baggrund fra at opsøge DDL/EDL-demonstrationen i det centrale Aarhus. 
 
DDL/EDL-demonstrationen blev flere gange angrebet af "moddemonstranter", der havde deltaget i en samtidig demonstration få hundrede meter væk arrangeret af initiativet "Aarhus for Mangfoldighed".

I forbindelse med angrebene på DDL/EDL-demonstrationen blev der anholdt i alt 89 personer. De 87 var "moddemonstranter", mens to var deltagere i DDL/EDL-demonstrationen.

Cirka halvdelen af "moddemonstranterne" (41) var af anden etnisk herkomst end dansk. Størstedelen af disse kan i lighed med de øvrige anholdte se frem til en bødestraf på 4.000 kroner for forstyrrelse af den offentlige orden.
 
En 19-årig mand med somalisk baggrund blev dagen efter demonstrationen ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet i 14 dage sigtet for at have kastet flasker mod politiet, bygget barrikader og kastet en sten mod en politivogn.  

En turkmensk statsborger blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for vold mod tjenestemand og overtrædelse af udlændingeloven, da han opholdt sig ulovligt i Danmark.
 
Desuden er to mandlige "moddemonstranter", begge17 år, varetægtsfængslet i to uger sigtet for vold mod tjenestemand ved flaske- eller stenkast.

Derudover er en 20-årig mand fra Kalundborg, der deltog i DDL/EDL-demonstrationen, varetægtsfængslet i to uger sigtet for forsøg på grov vold mod tjenestemand og grov forstyrrelse af den offentlige orden.
 
Tre af de fem varetægtsfængslede valgte at kære kendelsen til landsretten.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg