"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

30.000 kr. samlet ind i støtte til Firoozeh Bazrafkan

14. november 2012 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Men Firoozeh Bazrafkan har ikke tænkt sig at betale bøden på 8.000 kr.  for overtrædelse af racismeparagraffen. 

I oktober fik den aarhusianske billedkunstner og blogger Firoozeh Bazrafkan en bøde på 8000 kroner for at overtræde §266b - den såkaldte racismeparagraf.

Firoozeh Bazrafkan har besluttet ikke at betale bøden. Østjyllands Politi vurderer nu, om sagen skal for retten. 

24. oktober fik Firoozeh Bazrafkan tilsendt en bøde på 8000 kroner. Østjyllands Politis jurister mente, at Firoozeh Bazrafkan med en postering på sin blog på jp.dk havde overtrådt racismeparagraffen.

"Jeg har ringet og sagt til Østjyllands Politi, at jeg ikke betaler bøden, og så må politiets jurister vurdere om, det er en sag, de kan vinde, og så må vi se, hvad der sker," fortæller Firoozeh Bazrafkan til Sappho.

Firoozeh Bazrafkan udtrykker samtidig forundring over politiets manglende akkuratesse i forbindelse med sagen.

"Østjyllands Politi har ikke taget mit citat med i sin helhed i det bødeforlæg, de har sendt til mig. De har udeladt både ord og et spørgsmålstegn. Det er pinligt, at politiet har brugt et år på at finde ud af, om jeg skal have en bøde, og så har de ikke citeret mig fyldestgørende i det materiale, de lægger til grund for afgørelsen," siger Firoozeh Bazrafkan. 

Det er endnu uvist om, Østjyllands Politi ønsker at bringe sagen for retten. Men Trykkefrihedsselskabet har allerede iværksat en indsamling, der skal dække udgifter i forbindelse med en eventuel retssag.

Der er på nuværende tidspunkt samlet knap 30.000 kroner ind. Det sætter Firoozeh Bazrafkan pris på:

"Det er virkelig fantastisk at se, at danskerne går så meget op i ytringsfrihed, at de vil støtte min retssag. Det er mig en ære, at der er så mange, der bakker mig op. Det betyder rigtig meget for mig, at folk har bidraget i den grad."

Sappho følger sagen.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg