"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

19 dage på vand og brød efter Breivik-trussel mod Kvinfo

30. oktober 2013 - Artikel - af Uwe Max Jensen

En gang imellem slår politiet jernhårdt ned på trusler. Andre gange er de mere ligeglade. Læs historien om manden, der fik 19 dages fængsel for en tvetydig trussel mod Kvinfo.

Lars glemmer ikke foreløbig sin tur i Lyngby Storcenter i begyndelsen af 2012.   Da han står ved kassen med dagens indkøb, bliver han anholdt af en politimand, der er bakket op af flere kolleger med maskingeværer.  

En måned tidligere har Lars skrevet følgende i en kommentartråd på internettet:

"Danmark er et feministisk Saudi Arabien. Hvis en kvinde bliver gravid og beholder barnet, skal faderen sende penge til kvinden i atten år, og hun får alle børnechecks mm. Faderen skal også betale, selv om kvinden opdrager barnet til at hade faderen. Jeg er selv udsat for det svineri.

Kvinderne har fået fri abort og skal naturligvis finansiere deres eget liv, hvis de vælger at få barnet. Faderen skal have halvdelen af alle børnechecks og ret til at have barnet i halvdelen af tiden. Modsætter moderen sig skal hun miste alt.

Hvis Kvinfo sammenligner os antifeminister med Breivik, synes jeg, vi skal lave en fuld Breivik på Kvinfo."

Kommentaren, der ifølge Lars var ment som en bemærkning blandt ligesindede, som Lars ikke havde tænkt nærmere over indholdet af, er den direkte årsag til anholdelsen ved kassen i Lyngby Storcenter. 

Lars bliver afhørt af politiet og må tilbringe én dag i Vestre Fængsel, inden han bliver fremstillet for en dommer i Helsingør. Anklageren kræver Lars varetægtsfængslet i 14 dage, men dommeren løslader ham, fordi sagen ikke kan bære 14 dages varetægtsfængsling. 

I forbindelse med anholdelsen ransager politiet Lars' hjem og tager hans computerudstyr med sig. Politiet beholder udstyret i et halvt år. 

"Man bliver da lidt chokeret, også fordi jeg ikke var helt sikker på, hvad det drejede sig om, og der gik nogle timer efter anholdelsen, inden politiet fortalte det. Men jeg er ret robust og indstillede mig på at stå det igennem, og jeg syntes i bund og grund, at sagen var latterlig," fortæller Lars til Sappho.

50 dages fængsel

Sagen sluttede ikke med anholdelsen i Lyngby Storcenter. 7. november 2012 blev Lars ved Retten i Lyngby idømt 50 dages fængsel for trusler, hvoraf 20 dage skal afsones.

Straffens længde skal ses i lyset af, at Lars 14. juni 2011 i Vestre Landsret blev idømt fængsel i tre måneder for tre forhold af grove trusler rettet mod en kvinde, der er mor til Lars' søn.

Truslerne blev indtalt på kvindens telefonsvarer, da Lars ikke kunne få fat på sønnen på dennes fødselsdag. En søn Lars ikke har set i flere år, fordi moren ifølge Lars har modsat sig samvær mellem far og søn. 

8. november skal Lars i fængsel. Han skal afsone 19 dage (han har allerede afsonet én dag i forbindelse med anholdelsen) i det åbne fængsel Kærshovedgård ved Ikast i Midtjylland. Lars havde ansøgt om tilladelse til at afsone med fodlænke i hjemmet.

Det blev afvist af Kriminalforsorgen. 

Om straffen siger Lars:

"Det er en voldsom straf for meget lidt, der slet ikke var tænkt kriminelt. Jeg har kun skrevet min mening, og det er der intet forkert i. Det er mig bekendt ikke forbudt at skrive et kompendium (Breivik postede et kompendium på internettet, red.), hvori man vil kortlægge feminismens forbrydelser. Feministernes forbrydelser er på niveau med Stalins, Maos, Pol Pots, FARC's og Idi Amins.

46-årige Lars' had til det, han opfatter som den feministiske danske stat, har dybe rødder. 

"Jeg har ikke talt med min søn i otte år. Det fylder mig med stor sorg, når jeg tænker på alle de år, der er gået. I de ni år vi kendte hinanden og så hinanden hver anden weekend, udviklede vi et tæt og kærligt forhold. Men moren er imod at lade mig se min søn, og så er man virkelig prisgivet systemet. Jeg er præget af, at man som mand får en andenrangsposition. Af samme grund er mit had til den feministiske danske stat i dag helt på toppen," fortæller Lars. 

Moren, der flyttede fra Lars, inden deres søn blev født, er Lars også vred på:

"Det forbander mig, at jeg skal gå og betale børnepenge til hende. Ikke på grund af pengene, men fordi det muliggør, at kvinderne kan tage de valg. Hun er hæmningsløs, ligeglad og utrolig kynisk, og det får man aldrig stoppet. Hvis man vil lave om på tingene, skal man først og fremmest lave om på det med børnepengene."

Lars mener, at han er udsat for personlig forfølgelse:

 "Staten er ude i en personlig vendetta. Jeg skal ned med nakken, koste hvad det vil. Pussy Riot synger ”Når du er i fængsel, er staten stærkere”, ”Jo flere anholdelser jo lykkeligere er staten”. Så sandt så sandt. 

Indvandrere med muslimsk baggrund kan slippe af sted med hvad som helst. Jeg har ikke begået noget kriminelt, og jeg bliver alene straffet, fordi jeg er en hvid mand."

Ingen straf til iraker, der ville voldtage og dræbe

Lars har ret i, at alle trusler angiveligt ikke bliver behandlet ens. I 2010 fik billedkunstner og tidligere medlem af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse, Firoozeh Bazrafkan, en truende besked på Facebook fra en irakisk mand bosiddende i Danmark. Irakeren truede Firoozeh Bazrafkan med, at han ville ”kneppe hende, skære hende i stykker og fodre hundene med hendes kød.”

Manden blev politianmeldt. Men Nordsjællands Politi opgav sagen om dødstrusler.

I et brev til Firoozeh Bazrafkan skrev Nordsjællands Politi, at ”videre forfølgning ikke kan ventes at føre til, at den pågældende findes skyldig til straf.”

Ifølge Nordsjællands Politi befandt karakteren af udtalelserne i mandens Facebook-besked sig i grænsefeltet for det strafbare område af straffelovens § 266. Nordsjællands Politi konkluderede desuden, at afsenderen ikke havde til hensigt at true Firoozeh Bazrafkan med den pågældende besked. 

Politi i forskellige politikredse efterforsker i øjeblikket seks dødstrusler mod digteren Yahya Hassan. 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg