"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

YouTube censurerer Sapphopris takketale

20. juli 2020 - Artikel - af Michael Pihl og Aia Fog

Youtube har klassificeret Tommy Robinsons mediekritiske tale som "upassende" og "stødende"

Youtube har censureret Tommy Robinsons tale afholdt ved hans modtagelse af Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris d. 18.01.2020.

Søger man at spille videoen på vores hjemmeside med Tommy Robinsons Sapphopris-tale, dukker en absurd besked op: ”Denne video kan ikke afspilles her. Videoens indhold er blevet klassificeret som upassende eller stødende for nogle grupper i Youtube-fællesskabet” https://www.youtube.com/watch?v=YlTzvQmfGxU&t=193s

Hermed begår Youtube et udemokratisk og urimeligt indgreb i ytringsfriheden. For Tommy Robinsons tale d. 18.01.2020 indeholder intet ”upassende eller stødende”.  Robinson fremsatte i talen derimod en velunderbygget og lødig mediekritik, hvor han systematisk analyserede uærlige og usandfærdige metoder i statsbetalte mainstreammedier i Storbritannien og han forklarede om sociale og politiske konsekvenser af dette magtmisbrug.

Youtubes censur af Tommy Robinsons Sapphopris-tale tjener ét formål: At forhindre udfordringen af medie-magthaveres etablerede positioner og konventionelle opfattelser, samt at forhindre kritisk debat om uærlige metoder og falske nyheder i statsbetalte medier.

Censur af kritik er netop, hvad der karakteriserer autoritære magthavere.

Derfor bliver andre og måske mere politisk korrekte organisationer da heller ikke udsat for en tilsvarende censur, som den Trykkefrihedsselskabet nu oplever. Andre foreninger og grupperinger som f.eks. Amnesty International, Center for Menneskerettigheder, det såkaldte forum for ’Fri Debat’ og andre, der ellers hævder ytringsfriheden som deres ædle formål, udsættes aldrig på tilsvarende vis for techgiganternes systematiske og politiske censur.

Youtube og techgiganter med monopol og statslignende magt over den demokratiske offentlighed udøver i stigende grad en helt urimelig og politisk motiveret censur. Derfor må Folketinget lovgive til fordel for ytringsfriheden - også på sociale medier.

Youtube viser nu – ved at forbyde den - værdien af Tommy Robinsons forrygende Sapphopris-tale d. 18.10.2020

Derfor stiller Trykkefrihedsselskabet Robinsons tale til rådighed på det frie og alternative medie BitChute her: https://www.bitchute.com/video/gdIFsETW9oX5/

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg