"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabet får ny formand

19. marts 2018 - Video - af Trykkefrihedsselskabet

Trykkefrihedsselskabet har på selskabets generalforsamling søndag fået ny formand, efter Katrine Winkel Holm valgte at stoppe. Det bliver den tidligere næstformand, Aia Fog, der skal føre selskabet videre, og det er Katrine Winkel Holm helt tryg ved:

”Jeg har siddet i Trykkefrihedsselskabets formandskab siden 2005, det er 13 år – heraf de seneste 5 år som formand. Nu er tiden kommet til at give stafetten videre til nogle andre. Og jeg er utrolig glad for, at der er kompetente kræfter at give stafetten videre til. Jeg er ikke i tvivl om, at Trykkefrihedsselskabet med Aia Fog som formand vil fortsætte kampen på bedste vis”

Aia Fog, der de seneste 5 år har været næstformand i foreningen, erklærer sig parat til at lægge al sin energi og sin tid ind på arbejdet, som hun ser som en forpligtelse:

”Ytringsfriheden ikke en frit i luften svævende, universel rettighed som er givet til hver en tid. Ytringsfriheden er forankret i vores kultur og i vores historie. Den forudsætter, at der i befolkningen er udbredt enighed om, at friheden til frit at kunne ytre sig er selve fundamentet for vores frie samfund og åbne demokrati.

Den kan kun trives og hævdes inden for nationalstatens rammer.

Det er vores pligt som borgere i Danmark at kæmpe for og værne om ytringsfriheden - og det er Trykkefrihedsselskabets fornemste opgave også i fremtiden at sørge for, at danskerne husker den forpligtelse.”

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg