"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Terror og antisemitisme: handlingsplan må strammes op nu

22. januar 2020 - Artikel - af Finn Rudaizky

Folketinget skal snart vedtage en handlingsplan til bekæmpelse af antisemitisme.  Men, forslagene er ikke tilstrækkelige. Jeg forstår slet ikke berøringsangsten hos politikere - og også hos nogle jøder - med ikke at ville stå frem og erkende det, man faktisk godt ved, nemlig at jødehadet gror mest i visse muslimske miljøer.

Vi skal være pro-aktiv i kampen mod terror og antisemitisme. Men, der findes personer, som helst vil fortrænge nogle af de primære årsager til jødehadet i Danmark. Der er også for lidt fokus på, den internationale organisation, BDS,  som har usmagelige antisemitiske aktiviteter samt ønsker Israels udslettelse, og som i 2019, kunne gøre sit indtog på Københavns Rådhus. De var inviteret af Enhedslisten og blev hædret for deres “indsats”.  Tyskland, Østrig og flere østeuropæiske lande, har tilkendegivet, at de helst ser BDS hen, hvor peberet gror.
 
Folketinget skal snart vedtage en handlingsplan til bekæmpelse af antisemitisme.  Men, forslagene er ikke tilstrækkelige. Jeg forstår slet ikke berøringsangsten hos politikere - og også hos nogle jøder - med ikke at ville stå frem og erkende det, man faktisk godt ved, nemlig at jødehadet gror mest i visse muslimske miljøer. Det gør den i flere muslimske friskoler, i et stort antal moskeer samt ikke mindst i de tusinder af muslimske familier, oftest socialt dårligt stillede. 
I København mødes grupper af unge jøder og muslimer. De er fra familier, som fungerer fint og med respekt for vort demokrati. Det er selvfølgelig positivt, men hverken kommune, velmenende personer eller organisationer, har kontakt til spiren til antisemitismen hos f.eks. de mange muslimske familier, som fastholder jødehadet som en del af deres identitet. Det er derfor nødvendigt, at Folketingets handlingsplan bliver langt mere omfattende,  hvis man skal tage problemerne alvorligt. 
 
“Muslimer er mere udsatte end jøder”. Det var holdningen, for en del år siden, fra jødisk ledelse i Danmark. Det var og er en forkert vurdering. Det er ved de jødiske institutioner og synagoger, hvor der er politi, militær, hegn og pigtråd. 
Godt det ikke er nødvendigt ved de muslimske institutioner. Men, for at kunne bekæmpe jødehadet på en effektiv måde, må man selvfølgelig kunne se, hvor faren er. Og turde sige det offentligt.
 
Det er vigtigt, at vi står sammen. Tiden er ikke til akademisk debat om sikkerhed og antisemitisme. Det har allerede kostet menneskeliv. Men, vi skal løse problemerne på grund af fakta og ikke på basis af opportunisme og fejlskøn. Vi ved godt, at gravskænderierne i Randers ikke kom fra muslimer, men fra renlivede nazi-sympatisører og jødehadere. Uanset hvor jødehadet “dyrkes”, skal det bekæmpes. Jeg kan frygte, at den nuværende regering samt støttepartier, næppe vil genere sine trofaste vælgere i nogle af de muslimske miljøer. Deri ligger den største fare for, at vi ikke kommer jødehadet til livs. 
 
 
Indlægget har været bragt i Berlingske