"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Medierne fortier skandale for at beskytte Joe Biden

22. oktober 2020 - Artikel - af Aia Fog

Sagen – eller skandalen – er en regulær bombe under Joe Biden og hans chancer for at blive præsident. Og så alligevel ikke: for ingen af de såkaldt liberale, amerikanske medier vil beskæftige sig med sagen med mindre de bliver lagt i benlås, og i så fald kun for at kolportere den gamle sang om, at det er russisk hacking af den amerikanske valgkamp.

Med mindre end tre uger til det amerikanske præsidentvalg, er valgkampen traditionen tro ved at stramme til. Men rent bortset fra det normale i, at præsidentkandidaterne går mere til stålet op mod valgdagen, er intet som det plejer: I denne valgkamp er medierne og de amerikanske tech-oligarker i Silicon Valley (Twitter, Facebook, Google) ikke alene aktive deltagere i og bidragydere til Joe Bidens valgkamp – de kaster også alle journalistiske grundprincipper over bord og undertrykker ytringsfriheden for at sikre Bidens valg.

For en uge siden bragte USA's ældste og 5. største avis, New York Post, en artikel, der afslørede, at avisen var kommet i besiddelse af en laptop tilhørende Hunter Biden, søn af Joe Biden. På laptoppens harddisk fandt man tusindvis af kompromitterende mails og fotos af Hunter Biden, heriblandt en mail fra en rådgiver i det ukrainske gasselskab Burisma, hvor Hunter Biden i kraft af, at han er søn af den (daværende) vicepræsident, har fået en særdeles lukrativ bestyrelsespost. I mailen takker rådgiveren (Vadym Pozharskyi) Hunter Biden for at invitere ham til Washington og for at give ham mulighed for at møde Joe Biden ”…og tilbringe noget tid sammen med ham”.

Mailen er uhyre interessant, fordi den er fra 17. april 2015, hvor Joe Biden var USA's vicepræsident. Mindre end ét år efter, at Hunter Biden har introduceret Pozharskyi for sin far, pressede Joe Biden de ukrainske myndigheder til at fyre den statsanklager, der var i gang med at undersøge Burisma. En pression Joe Biden selv har pralet af at have udført ved at sætte et milliardlån til Ukraine på stand by.

Hvis historien er sand, er den ødelæggende for Joe Bidens chancer for at blive præsident i USA – og alt tyder på, at den er sand: computeren blev angiveligt indleveret til reparation i Delaware, men aldrig hentet igen, hvilket efter amerikansk ret efter 90 dage giver reparatøren ret til at tage den i sin besiddelse. Det gjorde han og fandt her de mange tusind emails og fotos af Hunter Biden på harddisken. Dem tog han en kopi af, indleverede harddisken til FBI – og ventede. Men intet skete.

Så afleverede reparatøren sin kopi af harddisken til Trumps advokat, Rudy Giuliani, der videregav indholdet til New York Post. Da Biden-kampagnen hørte om den skandale, der var under opsejling, bad Hunter Bidens advokat i en e-mail om at få computeren ”tilbage”. Ingen fra Bidens stab har benægtet hverken at computeren var Hunter Bidens eller autenciteten af de mails, som New York Post har offentliggjort. Den eneste vage indvending fra Joe Bidens kampagnestab er, at der ikke figurerer noget møde mellem Joe Biden og Pozharskyi i Joe Bidens officielle kalender.

Sagen – eller skandalen – er en regulær bombe under Joe Biden og hans chancer for at blive præsident. Og så alligevel ikke: for ingen af de såkaldt liberale, amerikanske medier vil beskæftige sig med sagen med mindre de bliver lagt i benlås, og i så fald kun for at kolportere den gamle sang om, at det er russisk hacking af den amerikanske valgkamp. Dette på trods af, at John Ratcliffe, direktøren for den nationale efterretningstjeneste, har sagt, at der ikke er noget som helst, der tyder på, at e-mailene fra Hunter Bidens laptop skulle være del af russisk misinformation.

Twitter har valgt helt at censurere artiklen fra New York Post og blokere dem, der deler den.

Herhjemme er det i skrivende stund kun Berlingske, der har skrevet mere indgående om sagen, men igen: vinklen er, at det er en smudskampagne fra Trump-lejren, der har timet den, så den rammer Biden på det værst tænkelige tidspunkt. Det hedder således i artiklen (18. oktober): Medier som Fox News dyrker nu i stor stil historien, selv om den indtil videre kun omhandler en e-mail, der antyder, at der via Hunter Biden skulle være afholdt et fordækt møde mellem en repræsentant for Burisma og Joe Biden, mens Biden var vicepræsident.”

DR har slet ikke nævnt skandalen, og en bloc har de danske medier, der har skrevet om sagen,  mere eller mindre ordret gengivet Ritzaus artikel, hvor det hedder: ” Artikel i New York Post påstår, at Joe Biden deltog i møde med ukrainsk forretningsmand. Demokraten afviser.”

Det amerikanske præsidentvalg er ved at udvikle sig til en katastrofe: ikke alene risikerer amerikanerne at få en sandsynligvis korrumperet og dement mand som præsident: han vil i givet fald være blevet båret ind i Det Ovale Kontor af en amerikansk, ”liberal” presse, der har trådt al presseetik under fode, og af de sociale medier, der har demonstreret, at deres statslignende magt over ytringsfriheden bliver brugt til at tilbageholde information og undertrykke politiske modstandere.

 

Artiklen har været bragt i Den Korte Avis

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg