"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Litteraten skriver af

4. marts 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

At være bosat i udlandet er ingen garant for et internationalt perspektiv

Claus Elholm er litterat, bosat i San Diego, ekstern lektor på UCLA og kommenterer ofte indslag fra Californien på DR2-udland. Desuden har Claus Elholm en blog, Amerikanske perspektiver, på Jyllands-Posten, hvor han ”skriver fra USA om alt det, som optager amerikanerne mest, og som sjældent finder vej til de danske medier, men af og til også om Danmark set med amerikanske briller.”

I et nyt indlæg ”Kan Dansk Folkeparti integreres?” retter Claus Elholm blikket mod Danmark og problematiserer Dansk Folkepartis vælgeres manglende danskhed med baggrund i en del af Dansk Folkepartis vælgeres holdning til revselsesret og dødsstraf. Claus Elholms blogpostering er ikke interessant i sig selv, da man kan fodre svin med den slags angreb på Dansk Folkeparti og partiets vælgere.

Posteringen er interessant, fordi dens argumentation åbenlyst er løftet fra en postering af Politikens blogger Rune Engelbreth Larsen. 17. maj 2009 offentliggjorde Rune Engelbreth Larsen en postering hos Politiken med rubrikken ”Kan DF’s mørke parallelsamfund integreres?”, hvor Rune Engelbreth Larsen problematiserer Dansk Folkepartis vælgeres manglende danskhed med baggrund i en del af Dansk Folkepartis vælgeres holdning til revselsesret og dødsstraf. Argumentationen fra Rune Engelbreth Larsens næsten ét år gamle postering er altså vandret ukritisk videre til Claus Elholms postering hos Jyllands-Posten.

Det havde været interessant, hvis en litterat bosat i udlandet bidrog med et internationalt perspektiv og ikke i stedet på den mest provinsielle facon hentede sine pointer fra ældre indlæg hos Politiken.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg