"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kirkeasyl taler med to tunger

28. september 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

Kirkeasyl påstår, at organisationen ikke støtter kriminelle irakere, der er udvist ved dom, men udelukkende afviste irakiske asylansøgere. Kirkeasyls talskvinde Anna Bogø er ikke enig.

Både Kirkeasyls pressetalsmand Pelle Dragsted og Enhedslistens folketingspolitiker Line Barfod, der uvist af hvilken grund udtaler sig på Kirkeasyls vegne, har haft travlt med at lægge afstand til gruppen af udviste kriminelle irakere, da det kom frem, at der i denne gruppe befinder sig en pædofil voldtægtsmand. Ifølge Pelle Dragsted og Line Barfod omfatter Kirkeasyls kampagne udelukkende afviste asylansøgere og ikke udviste kriminelle.

Men den opfattelse deles ikke af Kirkeasyls talskvinde Anna Bogø. Talskvinden kæmper også for de udviste kriminelle irakere herunder voldtægtsmanden Mohamed Mustafa Ahmed, der i 2005 blev idømt to et halvt års fængsel og udvist for bestandigt for voldtægt af en 14-årig pige. Det fremgår af et interview med talskvinde Anna Bogø i Dagbladet Information:

"Jeg ser det som en essentiel ting, at alle skal have lige rettigheder. Loven er lige for alle, og alle er mennesker, lige meget om de har begået fejltagelser i deres liv eller ej,” understreger hun (Anna Bogø, red.) med henvisning til, at der også er kriminelle blandt irakerne."

12 timer i døgnet

Af interviewet fremgår det, at talskvinde Anna Bogø i perioder har tilsidesat sin uddannelse til psykoterapeut for at hjælpe irakerne, og at hun i begyndelsen af Kirkeasyls kampagne brugte "mellem 10 og 12 timer om dagen på at hjælpe, hvilket ikke er ualmindeligt for aktivisterne, der går op i sagen med liv og sjæl".

Se B.T.'s indslag om Kirkeasyls talsmand Pelle Dragsteds voldelige fortid her

Læs om den tætte forbindelse mellem Enhedslisten og Kirkeasyl her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg