"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Mød Ezra Levant - en frontkæmper for ytringsfriheden

Dato: Lørdag 1. marts 2014

Tid: 15.30

Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Entré: 75 kr for ikke-medlemmer af Trykkefrihedsselskabet. Medlemmer kommer gratis ind

Tilmelding:

En årelang kamp mod den canadiske hate speech-paragraf førte til dens afskaffelse

Der er langt imellem succeshistorierne i den aktuelle kamp mod hate speech-paragraffer. Den canadiske journalist, jurist og ytringsfrihedsaktivist Ezra Levant er leveringsdygtig i en af dem.

Hans mangeårige kamp mod hate speech-lovgivningen førte sidste år til, at Canadas hate speech-paragraf, section 13, blev afskaffet.

Det var den, der bragte Ezra Levant under anklage, udelukkende fordi han i 2006 genoptrykte Jyllands-Postens Muhammedtegninger. En klage fra en saudisk-født imam førte til en langvarig sagsbehandling ved Canadas særlige menneskerettighedskommissioner.

I stedet for at anslå en defensiv tone at undgå at blive kendt skyldig indledte Levant et målrettet modangreb:

I afhøringerne gik han i kødet på afhøreren og slog fast, at ”vi trykte de tegninger for at gøre brug af vores umistelige ret til at trykke hvad pokker, vi vil, uanset hvad pokker, du mener om det«.

Optagelserne af afhøringen lagde han ud på You Tube, hvor de fik et stort publikum.

Levant endte med at få sympatien på sin side og blev frikendt, men kom alligevel til at betale et astronomisk beløb i sagsomkostninger. Siden har han utrætteligt videreført kampagnen mod hate speech-paragraffen både i bestselleren ”Shakedown” og som studievært på Sun News Network.

  1. 1. marts kan du møde den inspirerende og skarpsindige ytringsfrihedsaktivist i Trykkefrihedsselskabet, hvor han vil modtage årets Sappho-pris for sin indsats for det frie ord.

Der er gratis adgang for medlemmer af Trykkefrihedsselskabet.