"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hade-rapper anklager Sappho-journalist for hetz

27. oktober 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

KOMMENTAR. Som journalist, der vinkler skarpt på multikulturens bagside, skal man finde sig i meget

Udover at skrive for Sappho kommenterer jeg regelmæssigt kunst som blogskribent hos Kunstavisen. I den forbindelse har jeg skrevet en kommentar, der nævner rapperen Ham Den Lange, der var tabende finalist i dette års udgave af MC’s Fight Night (en slags Danmarksmesterskab i rap, red.):

Det har fået Ham Den Lange, der bærer det borgerlige navn Thorbjørn Bech, til at reagere med følgende kommentar:

“Hej Uwe, den her hetz du kører på mig er efterhånden blevet hyggeligt….. her er min mail, så ka du jo sende et link næste gang du sviner mig til, eller spørge mig noget inden du lukker mere forudindtaget borgeligt gylde ud om mig og min person

Mvh Ham den lange”

Ingen props til Den Lange

Mit svar på Thorbjørn Bechs anklager:

“Kære Thorbjørn Bech / Ham den lange

Det er dig, der hetzer. Blandt andet Pia Kjærsgaard. Jeg nøjes med at referere dine udtalelser.

At jeg har omtalt dine i øvrigt hadefulde udtalelser to gange: (her og her)

kan vist kun karakteriseres som en “hetz” af den mest fintfølende.

Med hensyn til din mailadresse: Jeg tror ikke, at du skal stikke næsen op efter, at jeg ligefrem sender dig et link, hvis jeg nævner dig igen.

Det er i øvrigt ikke dig, der er “hovedperson” i artiklen. Det er rapperen Jooks, som de fleste kender. Jeg nævner kun dig for at påvise, at der er tale om en tendens indenfor rapmiljøet, hvad angår grov tilsvining af folkevalgte politikere. En tendens, jeg ikke bare vil betegne som umoden, men anti-demokratisk.

At du betegner det som “svineri” at referere dine egne tekster og udtalelser loyalt og ordret taler vist for sig selv på sin egen bizarre facon.

Jeg vil hellere end gerne kontakte dig, hvis du er relevant som kilde i forbindelse med en artikel. Men jeg har selvfølgelig dårlige erfaringer, hvad rappere angår, da din chef Henning Winther reagerede ret bemærkelsesværdigt, da jeg kontaktede ham for en kommentar:

Men du kan vel næppe – trods alt – gøre det ringere end Henning Winther.

At du betegner min journalistik som “forudindtaget borgeligt gylde”, skal du længere ud på landet med. Det er meget muligt, at den slags forsimplinger kan skaffe én i finalen ved MC’s Fight Night, men her på siden skal der en smule mere til, inden man får props.

Peace

Uwe Max Jensen”

Læs også Rapskole-rollemodel truede anmelder med tæsk og Somaliske drenge i gangsta-klub

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg