"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Folkemødet 2024: Firoozeh Bazrafkan og Jotam Confino - "You've got (hate)mail!"

29. juni 2024 - Video - af Trykkefrihedsselskabet

Lørdag den 15. juni havde Trykkefrihedsselskabet besøg af performance-kunstneren Firoozeh Bazrafkhan og journalist Jotam Confino i ’Frihedens Station’ på Folkemødet på Bornholm.

Firoozeh Bazrafkhan er født i Iran, uddannet kunstner og har længe været kendt herhjemme for sin Islamkritiske performance-kunst. Senest skabte hun stor opmærksomhed, da hun i august 2023 rev en koran på et rivejern foran den iranske ambassade. Firoozeh Bazrafkan har desuden siddet i Trykkefrihedsselskabets bestyrelse.
Jotam Confino har dansk/israelsk baggrund og er som journalist efter politisk pres blevet fyret fra stillingen som Mellemøstkorrespondent på TV2, angiveligt grundet "manglende neutralitet" i forhold til terrormassemordet på uskyldige jøder 7. oktober 2023. De to har således tiltrukket sig en hel del negativ opmærksomhed fra islamistiske og venstreradikale kredse, hvilket har udmøntet sig i hadbeskeder på sociale medier, som de her læser op for hinanden - og efterfølgende diskuterer grænserne for ytringsfrihed.