"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Et sindbillede på de vestlige demokratiers selvhad og svaghed

5. november 2020 - Artikel - af Aia Fog

Det er et sindbillede på de vestlige demokratiers selvhad og svaghed, når de britiske myndigheder den ene dag afsætter store ressourcer til at sikre totalitære muslimers protest mod frihed og vestlige værdier for den næste dag at arresterer en mand for fredeligt at forsvare ytringsfriheden ved at støtte en kristen kvinde med blomster og chokolade.

Speaker´s Corner i Hyde Parks nordøstlige hjørne, lige ved Marble Arch, er på en gang et vigtigt symbol på britisk og vestlig ytringsfrihed og et populært udflugtsmål for både Londonere og turister: hver søndag eftermiddag kan enhver frit stille sig op og holde politiske brandtaler om alt mellem himmel og jord og modtage tilhørernes applaus eller kritiske tilråb. Alt i en stemning af overskud, nysgerrighed og fredelig uenighed.

Og dog: i årevis har Hatun Tash, en lille kvinde og ledende medlem af den kristne kirke ”Defend Christ Critique Islam” (DCCI) troligt prædiket sin kristne tro fra en sæbekasse på Speaker´s Corner og modigt kritiseret islam og opfordret muslimer til at forlade islam og bekende sig til kristendommen.

For det har hun inkasseret et væld af verbale tilsvininger, aggressive tilråb, dødstrusler og seksuelle krænkelser fra muslimer, som hun imidlertid altid har besvaret roligt og uforstyrrelig fortsat sin søndags-missionering fra Speaker´s Corner.

I de seneste uger er volden mod Hatun Tash på Speaker´s Corner imidlertid eskaleret efter at hun har medbragt en række af Charlie Hebdo´s Muhammed-karikaturer. Søndag den 25. oktober blev hun slået ned af en muslim, da hun viste tegningen, hvor Muhammed sidder som en vrælende baby, der ikke kan tåle at blive kritiseret.

Hatun Tash´ mod og overfaldet på hende fik den engelske ytringsfrihedsaktivist Tommy Robinson til at reagere og beslutte at møde op på Speaker´s Corner i søndags, den 1. november, for at vise Hatun Tash sin opbakning og give hende blomster og chokolade.

Men det, der skulle have været en fredelig opbakning og støtte til Hatun Tash endte med, at Tommy Robinson endnu engang blev arresteret, lagt i håndjern og ført bort af Londons politi. For hvad? Det er meget svært at sige, og selv politifolk på stedet var overraskede, for ”det hele gik så fint”.

De første efterretninger fra Londons politi lød på en sigtelse for at være i besiddelse af våben, men da der er overvældende videodokumentation på, at de eneste våben Robinson var i besiddelse af var blomster og chokolade, blev sigtelsen ændret til ”overtrædelse af corona-regler”.

Hvorfor man overhovedet skal arresteres og lægges i håndjern for overtrædelse af corona-reglerne er i sig selv en gåde. Og hvilke regler havde han forbrudt sig mod? Tommy Robinson bar ingen maske, men han var udendørs, og hvis han kom for tæt på andre, var det ikke hans skyld, men de mange, der trængtes om ham.

I det hele er det nærmest umuligt at se arrestationen af Tommy Robinson som andet end endnu et udslag af myndighedernes chikane af ham. Ikke mindst, når man ser videoer af en muslimsk fællesbøn og efterfølgende demonstration foran den franske ambassade i London to dage forinden: her bar de færreste masker, men ingen overordnede fra Londons politi følte sig kaldet til at lade nogen af de demonstrerende muslimer arrestere af den grund – endsige lagt i håndjern for at overtræde corona-reglerne.

Det er et sindbillede på de vestlige demokratiers selvhad og svaghed, når de britiske myndigheder den ene dag afsætter store ressourcer til at sikre totalitære muslimers protest mod frihed og vestlige værdier for den næste dag at arresterer en mand for fredeligt at forsvare ytringsfriheden ved at støtte en kristen kvinde med blomster og chokolade.

Artiklen har været bragt i Den Korte Avis

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg