"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Er kristenforfølgelser verdens største problem?

10. november 2023 - Artikel - af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse

På mandag gæster Raymond Ibrahim Trykkefrihedsselskabet

– og man kan stadig nå at tilmelde sig

Den amerikansk-egyptiske forsker i islam og Mellemøsten, forfatter og blogger

Raymond Ibrahim er et velkendt navn for mange læsere af TFS’ hjemmeside (og vores tidligere onlinemagasin, Sappho): gennem flere år informerede Ibrahim som fast klummeskribent om bl.a. de mange forfølgelser, som kristne mindretal i den arabiske verden udsættes for.

Nu gæster han i egen person Trykkefrihedsselskabet, mandag, d. 13. november kl. 19:30 i Dansk Forfatterforening.

På spørgsmålet ”Er kristenforfølgelser verdens største problem?” vil de fleste nok umiddelbart svare nej i betragtning  af de mange andre presserende problemer verden står over for, men kristenforfølgelserne afdækker et stort og foruroligende problem: et afkristnet og defaitistisk Vesten, der er ude af stand til at komme sine udsatte trosfæller til undsætning og et Vesten som samtidigt grundet sit ’trosvakuum’ har svært ved at dæmme op for islamiseringen af sine egne lande – i det hele taget har vanskeligheder ved at forsvare sine grundlæggende demokratiske værdier.

At Ibrahim besøger Danmark på et tidspunkt, hvor vi er vidner til en uhyggelig antisemitisme over hele verden grundet Israels krig mod terrororganisationen Hamas, og hvor vores egen regering, med det netop vedtagne koranafbrændingsforbud, hopper på tungen for krænkelsesparate muslimer, gør blot emnet endnu mere aktuelt. Og grotesk.

Inden vi på mandag hører oplægsholderens egen konklusion på spørgsmålet følger en kort præsentation af ham her:

Raymond Ibrahim (født 1973) i USA og selv kopter tog sin kandidateksamen i mellemøstlig middelalderhistorie på California State University, Fresno under den velrenommerede militærhistoriker, Victor Davis Hanson.

Han havde i udgangspunktet forestillet sig en tilbagetrukket tilværelse som forsker, men terrorangrebet d. 11. september blev rent fagligt et vendepunkt for ham, idet han så en klar parallel mellem muhajidinerne fra 600-tallet og nutidens jihadister og derfor begyndte at fokusere på nutidig islam.

Ibrahim har tidligere været tilknyttet tænketanken, Middle East Forum (hvis direktør, Daniel Pipes  i 2007 modtog Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris) og støttes i dag af David Horowitz Freedom Center.

Ibrahims arbejde har kastet et væld af artikler og bøger af sig, hvoraf den seneste, Defenders of The West udkom sidste år.     

For interesserede kan det oplyses, at en venlig sjæl, Jørgen Olsen har oversat 34 af Ibrahims artikler, der kan læses her: http://synopsis-olsen.blogspot.com/search/label/RaymondIbrahim

Bøger af Raymond Ibrahim: https://www.amazon.com/stores/Raymond-Ibrahim/author/B00J0GL5BS?ref=ap_rdr&store_ref=ap_rdr&isDramIntegrated=true&shoppingPortalEnabled=true

 

På gensyn på mandag

Trykkefrihedsselskabets bestyrelse

 

Tilmelding her: https://www.trykkefrihed.dk/kalender/212/210-raymond-ibrahim-i-trykkefrihedsselskabet-er-kristenforfølgelser-verdens-største-problem.htm