"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

De propalæstinensiske demonstrationer på universiteterne er påvirket af wokeisme og broderisme

28. juni 2024 - Artikel - af Kirsten Valeur

Da propalæstinensiske studerende protesterede foran Columbia University i april måned, bredte protesterne sig til andre universiteter i USA og Vesteuropa. Demonstrationerne udspringer af wokeisme og islams infiltrering af de vestlige uddannelsessystemer, som beskrevet i Florence Bergeaud-Blacklers bog om broderismen.

Hvem støtter de amerikanske demonstranter?
Student for Justice in Palestine har mere end 200 lokalafdelinger i USA. Ifølge Anti-Defamation League (ADL) støtter Students for Justice in Palestine BDS-bevægelsen (Boycott, Divestment, and Sanctions) rettet mod Israel. ADL skriver, at SJP får støtte fra American Muslims for Palestine (AMP).

Statsadvokaten i Virginia, Jason S. Miyares, meddelte den 31. oktober 2023, at man vil undersøge, hvorvidt American Muslims for Palestine støtter terrororganisationer, herunder Hamas, der er en aflægger af Det Muslimske Broderskab.

AMP udsendte den 7. oktober 2023, dvs. på dagen for Hamas’ terrorangreb, en erklæring, der udtrykte bekymring over en øget israelsk aggression mod det palæstinensiske folk og kritik af USA’s støtte til Israel. Israel var hovedårsagen til vold og uroligheder i regionen. Hamas’ frygtelige terrorangreb og gidseltagninger blev ikke nævnt i erklæringen.

Også venstreorienterede kredse har støttet protesterne, idet palæstinenserne ses som en del af det ”globale syd”, der siden kolonitiden har været ofre for det hegemonistiske ”økonomiske nord”, hvor Israel på grund af sin materielle overlegenhed grundlæggende set betragtes som skyldig.

De franske demonstranter påvirkes af broderismen
Demonstranters teltlejre ved de amerikanske universiteter har inspireret studerende i andre vestlige lande. Mens flere organisationer i USA stod bag planlægningen af protester ved flere af landets universiteter, har demonstrationerne i Frankrig været påvirket af broderismens infiltrering af de akademiske miljøer. Denne ideologiske påvirkning, der hidrører fra Det Muslimske Broderskab, beskrives i den franske antropolog Florence Bergeaud-Blacklers veldokumenterede bog Broderismen. Sådan undergraver islamister de vestlige samfund. Internationalt Institut for Islamisk Tænkning udfærdigede i 1989 køreplanen ’Islamisering af Viden. Generelle principper og arbejdsplan’. Man ville påvirke forskningen inden for humaniora og samfundsvidenskab i henhold til ’islams etik’.

Den 26. april organiserede Palæstinakomiteen på Sciences Po i Paris en større propalæstinensisk demonstration foran læreanstalten, der blev blokeret i en uge. Billederne af de demonstrerende studerende nåede til Iran, hvor ayatollah Khamenei kunne bruge dem i sin propaganda, idet han den 28. april lagde dem på det sociale medie X med ordene: ”Se, hvad der sker i verden. I de vestlige lande, i England og Frankrig, såvel som i USA går folk på gaden for at råbe slagord mod Israel og USA. USA og Israels omdømme er ødelagt. De har virkelig ingen løsning.” Efter en uge gav Science Pos ledelse efter for de propalæstinensiske demonstranters pression og indvilligede i at afholde et debatarrangement vinklet efter deres ønske.